Panoramaweg Männlichen

Een vakantie in Zwitserland staat garant voor dat echte berg gevoel. Hier vind je de ruigste bergen van het Alpengebied, een walhalla voor natuur en wandel liefhebbers. Het is geen goedkope bestemming maar wel een waar we ons hart aan hebben verloren.

Het mooiste deel van Zwitserland vind je in Wallis en het Berner Oberland. In dit bergachtig gebied in het zuidwesten van Zwitserland vind je brede kloven, hoge bergtoppen en eindeloos veel mooie wandelroutes. Wandelen doe je in het beroemde Jungfrau massief of bezoek de grootste gletsjer van de Alpen, de Aletschgletsjer.

Op vakantie in Zwitserland? Zoek hier je vliegtickets voor Zwitserland, je overnachting of lees tips voor het huren van een auto in Zwitserland.

Blogs en verhalen over Zwitserland

Lauterbrunnen Zwitserland

Lauterbrunnen Zwitserland; tips voor je vakantie

Het Lauterbrunnen dal is één van de grootste beschermde natuurgebieden van Zwitserland. Niet alleen wordt Lauterbrunnen omgeven door de meest spectaculaire bergtoppen daarnaast stromen er […]

Is Zwitserland duur?

Ja, een vakantie in Zwitserland is duur in vergelijking met de meeste andere Europese landen. Toch kun je diverse dingen doen om je budget wat te beperken. Dit zijn onze tips:

  • Reis je met het ov door Zwitserland? Met de Swiss Travel Pas reis je tussen 3 en 15 dagen ongelimiteerd met trein, bus en boot. Klik hier voor meer informatie en het kopen van de Swiss Travel Pass
  • Ga kamperen, kook je eigen maaltijden en doe boodschappen bij de Lidl of Aldi (die zitten in de grote steden).
  • Veel hotels en campings geven korting op het o.v. of liften en kabelbanen tijdens je verblijf. Dit kan al snel behoorlijk oplopen.
  • Reis met de bus naar Zwitserland. Met de FlixBus kom je makkelijk en goedkoop in bijvoorbeeld Basel, Bern, Zurich, Genéve en Luzern.
  • Op kleinere campings moet je soms je verblijf cash betalen. Dit kan vaak ook in Euro's!

Wandelen in Zwitserland

Het zal je niet verbazen maar Zwitserland is één groot wandelparadijs. Hier wandel je langs helderblauwe bergmeren, gletsjers, hoge bergtoppen en geniet je van spectaculaire vergezichten. Populaire gebieden om te wandelen zijn de omgeving van Lauterbrunnen en Grindelwald. Alleen hier kun je al makkelijk een hele wandelvakantie doorbrengen.

Let op: veel van de mooiste bergwandelingen in Zwitserland beginnen of eindigen met een rit met de kabelbaan. Ben je van plan veel te gaan wandelen dan kan het aanschaffen van de Swiss Travel Pass een goed idee zijn. Met de Interrail kaart kun je terecht op de meeste treinen in Zwitserland

Ga je liever georganiseerd naar Zwitserland? Reisorganisatie Tui heeft autovakanties naar de mooiste bezienswaardigheden in Zwitserland. Ook AlpenReizen biedt diverse mooie rondreizen én een prachtige meerdaagse trekking over de Aletschgletsjer.

Fijne reis en wandelgidsen voor je vakantie: