mooiste herfstwandelingen van Nederland

Wandelen met Rob Wolfs én een gave winactie!

Vorig jaar liep ik in oktober een geweldig mooie tocht in het Nationaal Park Veluwezoom. Ik kwam in contact met de maker van deze tocht, Rob Wolfs, en ontdekte dat deze wandeldeskundige nog veel meer moois in zijn portfolio heeft staan. Tijd voor een nadere kennismaking met Rob en zijn passie voor wandelen.

trage-tocht-rheden

 

Als je het over Rob Wolfs hebt dan heb je het over wandelen. Rob is al meer dan 20 jaar nauw betrokken bij het ontwikkelen van diverse wandelroutes en wandelpadenplannen. Daarbij werkt hij samen met instanties als het VVV, provincies en de NS. Het is grappig om te bedenken dat enkele van die heerlijke NS wandelroutes die ik in het verleden liep uit de koker van Rob kwamen. Zo hebben we samen al een stukje geschiedenis waar ik nog niets van wist! 

De routes die Rob ontwikkelt hebben elke een eigen invalshoek. De ene keer staat  natuurbeleving voorop, de volgende keer komt de insteek vanuit de historie of wordt een route geboren vanuit de ruimtelijke ontwikkeling van een gebied. In overleg met anderen vertaalt hij het landschap in heerlijke wandelroutes.

"Wandelen is voor mij nooit een doel op zich. Het gaat me vooral om de geschiedenis en de beleving van het landschap.  Om de ervaring van rust en stilte in het landelijk gebied. Om de concentratie op mijn eigen gedachten. Maar ook om de interesse voor mensen en hun cultuurhistorie in dorpen en steden".

 

Wat kan ik zoal verwachten als ik denk aan wandelroutes van Rob Wolfs?

 

Trage tochten

Rob ontwikkelde in samenwerking met de Wandelzoekpagina een serie Trage tochten.

Trage tochten zijn wandelroutes die zo veel als mogelijk is over onverharde paden gaan. Daarnaast wordt er gekozen voor een route door een zo gevarieerd mogelijk landschap. De wandelingen hebben een routebeschrijving, een topografische wandelkaart en soms GPS tracking. "Ik hanteer de standaard dat mijn routes maximaal 30% verhard mogen zijn. Het mooist zijn de routes met verhouding 10-90.", aldus Rob. Wat mij betreft dé perfecte manier om een gebied te beleven.

 

Wandelen langs de Linies

In samenwerking met Rutger Burgers ontwikkelt Rob op dit moment een serie wandelingen langs Nederlandse waterlinies. Op diverse plekken in Nederland vind je forten, schansen en sluizen langs oude waterlinies.  Dit jaar wordt er een serie wandelingen rond de waterlinies aangeboden. In 2017 zullen de wandelingen samengebracht worden in één boek via de uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Ik liep zelf nog geen van deze routes maar ga dat zeker doen. Vroeger woonde ik vlakbij de Naarden Vesting. Ik ben benieuwd of die nog in één van de wandelingen tevoorschijn gaat komen!

Ben je nieuwsgierig welke wandelingen er al beschikbaar zijn kijk dan eens even op deze pagina!

 

Wandelgidsen

Naast heel veel losse routes zijn er ook een aantal wandelgidsen uitgekomen. Deze gidsen hebben allemaal een eigen thema en zijn online te bestellen. Met de aankomende feestdagen voor de boeg is dit wellicht hét perfecte cadeau voor een wandel liefhebber 😉 !

Genoeg inspiratie voor jarenlang wandelplezier! En het leuke is dat Rob nog lang niet uitgedacht is en de voorraad continu aangevuld wordt!

Meer informatie over Rob Wolfs en vooral over zijn  mooie routes vind je op zijn eigen site. Ook is Rob te volgen via Twitter en heeft hij een mooie Facebookpagina van de Trage Tochten.

 

 

 

Wow, de tijd vliegt! 19 oktober aanstaande vier ik alweer mijn tweede blog verjaardag! Tijd voor een feestje.

In overleg met Rob organiseer  ik een gave winactie  en mag ik een exemplaar van "Wandelen op de rand van bos en boerenland" weggeven.  In dit boek vind je een serie van rondwandelingen in de provincies Overijssel en Gelderland. Alle routes hebben een  80% "zandpad gegarandeerd" stempel. Precies wat ik leuk vind!

winactie-wandelboekje-van-rob-wolfs

Wat moet je doen om voor deze mooie prijs in aanmerking te komen?

 • Schrijf onder deze post waarom je dit boekje graag wilt ontvangen.
 • Deel het bericht via Facebook.
 • Like Myfootprints op Facebook.
 • Reageer uiterlijk op dinsdag 18 oktober 2016!

Op mijn blogverjaardag zal ik via mijn Facebookpagina en in een blog laten weten wie de winnaar van de prijs is geworden.

Zoek je nog meer leuke wandelinspiratie? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn wandelpagina!

NB: Deze winactie is gesloten en de winnaar kun je vinden in mijn verjaardagsblog!

Geplaatst in wandelen, What makes me happy, winactie.

9 reacties

 1. Oh ik ben wel heel nieuwsgierig geworden naar het boek! Ik wandel de laatste tijd veel en merk hoe ontspannend het werkt. Lekker m’n hoofd leeg maken terwijl ik geniet van de natuur om me heen. En sinds je over die trage wandelingen schreef, ben ik wel nieuwsgierig geworden. Ik zou graag wandelroutes willen hebben voor nog mooiere wandelingen en doe graag met je winactie mee!
  En alvast gefeliciteerd met je blog-verjaardag! (Echte felicitatie komt dan nog wel 🙂 )

 2. Wij wandelen graag, maar Gelderland en Overijssel zijn voor ons nog grotendeels onbekend terrein. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Ik maak dus graag kans en geef het boekje dan kado aan manlief … kunnen we fijn samen op stap 😉 🙂

 3. Zou dat boek heeeeeel graag willen winnen ,het zou mijn eerste echte wandelboek zijn ,wandel nog niet zo lang ,maar ben al aardig verslaafd,ben elke dag op het web aan het kijken naar wandeluitrusting,routes en verhalen er gaat een nieuwe wereld voor mij open,zowel binnen als buitenshuis.veel succes met wandelen en bloggen

 4. Mijn partner Rieneke en ik zijn een maand geleden verhuisd naar het mooie buitengebied van Brummen. En dat vanuit hartje Den Haag! Er is hier zoveel te wandelen maar we moeten het nog echt gaan ontdekken… Graag doen we dat aan de hand van je boekje, Rob!

 5. Ik zou de wandelgids graag willen winnen omdat Nederland te voet (en ook op de fiets) zo ontzettend mooi is! Even helemaal weg uit de drukke stad en de geuren van het bos en boerenleven opsnuiven!

 6. Wat een leuke actie! Ik zou die boek heeeel graag voor mijn vader willen winnen. Die is een echte wandelgek en wandelt al jaren elke zaterdag een wandeltocht. Hij is altijd op zoek naar leuke nieuwe wandelroutes. 🙂
  Dus bij deze doe ik heeel graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *