Fotoboek Webprint, review en winactie!

Het laatste jaar heb ik zo veel gereisd en zo veel mooie dingen gezien en gedaan dat ik eigenlijk geen tijd genoeg heb gehad om al mijn foto's goed te organiseren. Tot 2 jaar geleden maakte ik altijd een fotoboek van mijn reizen maar het is er gewoon niet meer van gekomen de afgelopen tijd, best wel zonde vind ik zelf! Toen ik dus van Webprint.nl het aanbod kreeg om een fotoboek te maken en mijn ervaringen op te schrijven greep ik die kans met beide handen aan en maakte een prachtig boek van mijn reis naar Costa Rica in 2014. Een mooie aanzet tot het maken van meer fotoboeken in de komende periode.

Er gaat altijd veel werk zitten  in het maken van een selectie uit mijn foto's want ik ben een fanatiekeling en maak er altijd héél erg veel. Daarna maak ik een account aan bij Webprint en kan ik mijn selectie uploaden waarna het echte werk kan beginnen; het maken van het boek!

Ik kies voor een vierkant boek in groot formaat zodat mijn foto's er straks lekker uit gaan knallen. Je kunt kiezen uit meerdere soorten papier en ik besluit  fotopapier mat te gaan proberen. Het grote voordeel van het fotopapier is dat de pagina's volledig plat komen te liggen zodat de foto's over twee pagina's doorlopen zonder storende rand of vouw. Ik ben van plan dat deze keer veel te gaan doen en ben heel benieuwd hoe het er straks uit gaat zien!

In eerste instantie gaat alles heel traag. Na een uur werken heb ik pas een heel klein stukje van het boek kunnen maken, heb ik mijn computer al een keer opnieuw opgestart en is de hele boel een keer gecrashed. Ik besluit een andere browser te proberen. In plaats van Firefox, waar ik normaal gesproken mee werk, ga ik over op  Internet Explorer. Ik moet nu wel opnieuw de Adobe Flashplayer installeren maar als ik dat eenmaal gedaan heb loopt het verder als een trein. Gelukkig maar want dat werkt een stuk fijner.

Achtergronden, indelingen en bewerken van foto's

Ik krijg de smaak te pakken en de bladzijdes worden steeds mooier. Je kunt kiezen uit diverse achtergronden en kleuren maar ik ben zelf gek op zwarte pagina's dus die gebruik ik het meest. Er zijn diverse standaardindelingen die je kunt kiezen of je kunt er zelf één maken. Wat ik mis is de mogelijkheid om je zelf gemaakte indeling op te slaan zodat je die later nogmaals kunt gebruiken.

Foto's die je gebruikt kun je ook makkelijk bewerken tijdens het opmaken; draaien, uitsnijden en verplaatsen binnen het kader zijn een paar van de mogelijkheden die ik veel gebruik. Er is veel meer mogelijk dan in eerste instantie lijkt maar dit vind ik niet goed terug bij de informatie.

Al veel te snel zie ik dat ik, ondanks mijn uitzoekwerk, echt te weinig heb aan het standaard aantal bladzijdes maar het is gemakkelijk om bij Webprint extra bladzijdes aan te maken. Voordeel voor mij is ook dat ik de binnenkant van de kaft ook al kan gebruiken om dingen op te zetten, dat heb ik nog niet eerder gezien bij andere aanbieders van fotoboeken. Twee extra bladzijdes dus!

webprint3

 

Als laatste maak ik de kaft en kom er dan achter dat ik de indeling niet kan veranderen, dat vind ik eigenlijk best wel balen en wat mij betreft is dit toch wel het grootste minpunt aan het boek.

 

Als ik na 2 dagen werken (ja, ik ben een pietje precies als het gaat om het maken van een fotoboek) alles opstuur is alles binnen no time verzonden omdat de hele opmaak al bij Webprint staan. Het is een kwestie van even controleren of alles goed is, mijn bankgegevens erbij invullen en binnen 5 minuten is de bestelling onderweg. Nu rest mij alleen nog  geduldig afwachten tot ik alles binnen heb.

Het eindresultaat

Ik was natuurlijk het meest nieuwsgierig hoe mijn foto's uit zouden komen  als ze over de grens van 2 bladzijdes lopen, een plus van het  fotopapier dat ik koos. Het resultaat is fantastisch! Je ziet geen dikke vouw in het midden van de foto, iets waar bij andere boeken die ik maakte toch nog veel van de foto verloren ging. Een heel goede keuze dus dat fotopapier! Het papier is een stuk dikker dan normaal papier dus ik ben nieuwsgierig hoe het boek wordt als je tegen het maximum aantal bladzijdes aanzit in plaats van mijn 44 bladzijdes.

De kleur vind ik niet altijd even helder als ik verwacht had. Misschien ligt dat eraan dat ik het fotopapier mat heb gebruikt dus als ik nogmaals een boek maak ga ik het glanzende fotopapier uitproberen.

 

webprint4

 

 

 

De Voor en nadelen op een rij:

De voordelen:

 • De foto loopt perfect door over de grens van de bladzijdes met het fotopapier. Geen verlies doordat de foto plat ligt.
 • Het is een makkelijk te gebruiken programma, je kunt direct van start.
 • De prijzen zijn duidelijk. Geen extra kosten meer achteraf.
 • Op de eerste en laatste bladzijde kun je ook foto's plaatsen.
 • Er zijn veel opmaak mogelijkheden. (Helaas is dit niet zo goed omschreven en moet je veel zelf uitproberen  want er is meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt!)
 • Het is gemakkelijk om extra bladzijdes te maken en ook om ze weer weg te halen.

 

De nadelen:

 • Mijn vaste browser, Firefox, is niet (goed) te gebruiken voor het maken van dit boek bij Webprint
 • De indeling van de kaft is niet aan te passen!
 • Een eigen gemaakte indeling kun je nergens opslaan, dit bevordert hergebruik niet en kost meer tijd.
 • Ik vond de kleur soms minder helder dan ik verwacht had.

 

 

Winactie!

Namens Webprint mag ik één keer een tegoed van 20 Euro weggeven. Op deze pagina vind je een heleboel leuke fotocadeaus om dat tegoed aan te besteden, maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken om net als ik een fotoboek van te maken. Keus genoeg! Nu de feestdagen er weer aankomen is het natuurlijk heel gaaf om een leuk sinterklaas of kerstcadeau te maken met eigen foto('s).

Wat moet je doen om in aanmerking te komen? Graag hoor ik van jou wat je wilt gaan maken en dat schrijf je dan in een reactie onder dit bericht. Ik ben benieuwd waar je voor gaat kiezen!

Meedoen kan t/m zaterdag 28 november. Zondag de 29e maak ik de winnaar bekend.

webprint1

 

 

Ik maakte dit boek op uitnodiging van Webprint. Op mijn blogs deel ik altijd mijn eerlijke mening.

 

Deze winactie is afgelopen. Via Naamloten.nl heb ik een winnaar bepaald. Lizette, gefeliciteerd en veel plezier met je prijs!

 

loten webprint.docx

 

Geplaatst in reviews, winactie.

16 reacties

 1. Ik weet dat het nog even duurt, maar aankomende zomervakantie ga ik mijn eerste verre reis naar Cuba maken. Ik zou heel graag dit tegoed winnen zodat ik daar een mooi fotoboek van kan maken als herinnering. Het wordt een hele bijzondere reis en ik kijk er erg naar uit.

 2. Wat leuk, ik wil heel graag nog een fotoboek maken van mijn Pieterpad avonturen. Deze heb ik afgelopen zomer uitgelopen namelijk. Beetje zonde om de foto’s alleen op mijn computer te hebben.

 3. Ik zou graag een boek willen maken van onze laatst genoten rondreis door Zuid-Amerika 🌴
  Dat zou dan ook de eerste keer zijn dat ik boek maak. 😊 Deed het Tot nu toe nog op de ouderwetse manier maar ik vind dit toch ook wat hebben. ☺ Kortom: ik doe graag mee.

 4. ik wil graag een fotoboek maken van mijn trektocht door Portugal deze zomer met 3 vriendinnen. Heel veel mooie foto’s gemaakt, maar ik bekijk ze maar weinig. Met een fotoboek doe je dat toch sneller en is ook gezellig om met het boek op schoot met de vriendinnen herinneringen op te halen. XOXO Riekie

 5. Ik moet nog zoveel boeken maken. Voorheen deed ik het braaf de maand dat ik terug was. Als ik eenmaal achter raak, krijg ik het bijna niet meer bijgewerkt. Nu wachten de reizen vanaf 2013 nog op publicatie. Gelukkig maar dat ik de foto’s nog regelmatig bekijk om ze te gebruiken op de site. Maar bovenal wil ik met mijn trouwfoto’s aan de gang. Die moeten toch echt wel eerst in een mooi album vereeuwigd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *