My footprints-3; het laatste deel van de lange reis, feestvieren en hard werken.

Aan het eind van ieder kwartaal  geef ik je in "my footprints" een update van dingen waar ik me de laatste tijd zoal mee bezig heb gehouden, wat er in de planning zit, waar ik blij of juist niet zo blij van werd. Een leuke manier om je een klein kijkje achter de schermen te geven in het leven van de blogger achter al die verhalen. Elke drie maanden een overzicht en vandaag het derde deel: my footprints-3; het laatste deel van de lange reis, feestvieren en hard werken.

Het laatste deel van onze lange reis door Amerika

Juli was de derde en laatste maand van onze trip door het westen van Amerika. Vanaf San Francisco reden we langzaam aan richting het noorden. We kampeerden en wandelden in het minder druk bezochte, maar zeker niet minder mooie Lassen Vulcanic National Park. Vervolgens waaiden we helemaal uit ons jasje aan de kust van Oregon. In het noorden bezochten we het super gezellige Seattle dat we voornamelijk met de fiets verkenden. Daarnaast stonden ook het ruige Mount Rainier National Park en verrassend Olympic National Park op het programma. 

We maakten deze maand heel wat kilometers en om onszelf niet helemaal over de kop te jagen besloten we Glacier Nationaal Park aan ons voorbij te laten gaan. We staken direct door naar Yellowstone en Grand Teton National Park. Twee geweldig mooie parken waar we echt onze ogen uitkeken en op zoek gingen naar bijzonder wildlife. Via Salt Lake City reden we we weer terug naar het zinderende Las Vegas. Tijdens die laatste dagen lieten we al dat moois nog eens op ons in werken. Wow, wat een gave reis was dat en er is genoeg moois om voor terug te komen.

rps20160726_211728

 

Feestjes, feestjes en nog eens feestjes

Zoals je eerder hebt kunnen lezen was ik in april jarig en vierde dat toen mijn mijn eigen gezin. Omdat je niet elk jaar 50 wordt gaf ik een gezellig feest met etentje in eigen huis. Het was geweldig mooi weer en we zaten in de tuin totdat de laatste gasten vertrokken. Genieten.

Van mijn eigen feest viel ik direct in een ander 50e verjaardagsfeest en daarna nog 2. In dit geval zelfs van stelletjes die allebei in 1966 geboren zijn. Zijn er nog mensen in Nederland die in een ander jaar geboren zijn? Er was een kraamfeest van een nieuw achternichtje, verjaardagen van neefjes en gezellige etentjes. Werkelijk ieder weekend zat vol met leuke dingen en in oktober gaan we gewoon nog even door met feesten en partijen.

Tennisresultaten

De afgelopen twee jaar waren we veel op reis. Helemaal niets om over te klagen natuurlijk, behalve waar het mijn tennis betreft. Met een geblesseerde man op reis viel er niets te tennissen en dat merk je direct. Vorig jaar zakte ik enorm in niveau en speelsterkte, ik kon wel janken want ik was zo trots op die 2 zessen op mijn pasje. Begin september vierde ik een klein feestje toen ik mijn eerste finale bereikte in 2 jaar tijd. Helaas verloor ik maar er was genoeg reden om weer eens een keer te proosten. Op naar volgend seizoen!

feestje

 

Op zoek naar de mooiste plekken in Nederland; Nationaal Park De Alde Faenen.

Van 9 tot 11 september ging ik weer een keer richting het mooie noorden van Nederland. Ik verkende een weekend lang diverse plekken van één van Nederlands nationale parken; De Alde Faenen en genoot volop. Ik sliep in een enorm leuke B&B en verkende het gebied te voet en met de fiets. We gingen 's nachts met een sloep het water op en zagen vallende sterren en de Melkweg. Hoe gaaf is dat!  En wat zijn Friezen toch een geweldige enthousiaste en gastvrije mensen. Alleen daarom al kan ik iedereen een trip naar het noorden van het land van harte aanbevelen. Op mijn blog ga je de komende maanden zeker meer zien van dit weekend.

justjesoars

hashtag-problemen10

 

Op mijn moeders verjaardag eind augustus pikten we nog een bezoek aan de Posbank mee. De heide stond werkelijk prachtig in bloei en het was echt genieten! Heb je de velden dit jaar gemist? Lees dan hier hoe je het spektakel volgend jaar niet mist!

heidevelden rond de Posbank1

Weer aan het werk

Ik zie je denken, moet er dan niet gewerkt worden? Jazeker. In mei regelde ik al dat ik een paar dagen na terugkomst kon beginnen met werken. Ik zit weer op het gemeentehuis van de gemeente Bergeijk, een plek waar ik elke keer graag terug kom. Elke dag lekker met de fiets naar het werk en een leuke groep collega's. Ik moet eerlijk bekennen dat ik echt wel flink moest wennen aan het "verplichte klokje" van de baas maar inmiddels is het weer helemaal prima. Het gevoel dat ik tijd tekort kom nu ik weer werk blijft. Mijn vrije tijd is een stuk schaarser en er is gewoon té veel leuks om te doen. 

Wegens nieuwe regels met tijdelijke contracten in het onderwijs mag ik daar niet eerder dan eind oktober weer invallen. Ook daarna wordt het passen en meten. Een bizar probleem door (in mijn ogen) nieuwe regels die niet handig zijn voor tijdelijke krachten in het basisonderwijs. We zullen zien hoe dat dit jaar zal gaan aflopen.

Stijgende bezoekersaantallen

Dit kwartaal stond ook in het teken van stijgende bezoekersaantallen. Zowel op mijn blog als op mijn social media. Iets waar ik enorm blij mee en trots op ben! Ik schreef minder blogs dan ik wilde, maar achter de schermen werkte ik weer aan het verbeteren van mijn SEO en de zichtbaarheid van mijn blog. Ik blijf elke keer weer nieuwe dingen leren en vind dat een mooie uitdaging. Als de getallen zo door stijgen ga ik mijn derde jaar als blogger met hele goede resultaten in. Ik ben benieuwd!

Mijn best gelezen blogs

Ook  in het afgelopen kwartaal waren er weer een aantal blogs die er uit sprongen en veel gelezen werden..

Het blog met feiten en tips over Myanmar doet het altijd goed, maar heeft de laatste weken een duidelijke piek. Blijkbaar bereiden veel mensen zich voor op hun aanstaande reis naar dit geweldige land.

Ik ben heel blij dat mijn blog over de 5 mooiste wandelingen in Zion National Park zo goed gelezen wordt! Zion is nog steeds één van mijn favoriete parken aan de Amerikaanse westkust  dus het is leuk dat anderen nieuwsgierig zijn naar deze gave plek.

Ik ben er ook blij mee dat het blog over de trage tocht Rheden het zo goed doet. het is geweldig als je anderen enthousiast kunt maken voor iets dat je zelf zo leuk vind.   Echt, als je er nog nooit geweest bent.....De Veluwezoom is zo mooi, zeker in het najaar! Lees. trek die wandelschoenen aan en ga!

 

 

Tuinrenovatie

Bij thuiskomst uit Amerika vertelde onze neef Stan dat hij onze goudvissen al lang niet meer gezien had. Hij dacht dat er een reiger langs was geweest. Omdat de vijver toch nodig een keer opnieuw ingericht moest worden besloot Frank te beginnen aan deze actie. Ondanks mijn grote hoop kwamen er niet meer dan 3 goudvissen onder de jungle vandaan. De druppel die de emmer deed overlopen na een paar winters van reigers en netten. De vijver werd leeggemaakt en weggehaald en er kwam een nieuwe minivijver voor de vogels. We reden naar de sloop, haalden aanhangers vol nieuw zand bij familie en zaaiden een nieuw grasveld in. Omdat ik veel werkte kwam het leeuwendeel van de klus op Frank neer en het resultaat mag er zijn. Volgend voorjaar gaan we de ruimte verder invullen met wat nieuwe vaste planten.

 

 

Als je dit leuk vond lees dan ook de eerdere delen uit de serie;

-Myfootprints 1- Een nieuwe rubriek

-Myfootprints 2- Een koude lente en een lange reis.

Ik ben weer helemaal opgeladen voor het laatste kwartaal. Had jij ook zo'n mooie zomer?

 

 

 

 

Geplaatst in Ivonne, kwartaaloverzicht, persoonlijk, What makes me happy, wie zit er achter myfootprints.

8 reacties

  1. Leuk om weer een update te lezen. Klinkt als een geweldige zomer. Ik heb ook erg genoten van de zomer (en nog steeds met dat prachtige weer). Fijn dat het zo goed gaat met je blog en dat je het naar je zin hebt op je werk. Ik ben benieuwd naar je verhalen over de Alde Faenen, lijkt me prachtig daar. Heb je ook al reisjes op de planning staan in het najaar?

    • De zomer is geweldig en wij hadden dubbel geluk dit jaar. Terwijl het in Nederland nat en koud was zaten wij heerlijk in de USA!
      Naast een dagje Oostvaardersplassen met de boswachter heb ik nog niks concreets in de agenda staan. Wel een paar dingen in de maak, als het vastligt hoor je meer!

  2. Hele fijne update, ik word er zelf vrolijk van. 🙂 Zoveel leuks, zowel grote als kleine dingen. Ik vind die updates altijd leuk om terug te blikken en weer stil te staan bij de leuke kleine dingen. Succes met het werken en terug in het ritme te raken (ratio werktijd vs vrije tijd). Al aan het dromen over een nieuwe bestemming? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *