zinnen die mijn leven hebben veranderd

Vijf zinnen die mijn leven hebben veranderd.

Wie ben je en waarom doe je dingen die je doet? Waarom gaat de een linksom en de ander rechtsom? Soms zijn er van die momenten die bepalend zijn voor het zetten van een nieuwe stap. Dit zijn vijf zinnen die mijn leven hebben veranderd. Ik ben benieuwd welke jij er van herkent.

1-“Elke grote reis begint met een eerste stap”.

Deze oosterse wijsheid is de eerste van de vijf zinnen die mijn leven hebben veranderd. Een makkelijke, maar lastig tegelijk.....Wat je ook doet; alles heeft een begin en ieder stukje, hoe klein ook, is onderdeel van de grote legpuzzel. Je zet je eerste stap, soms is het doel al duidelijk maar vaak ook nog niet (helemaal). Onderweg kom je dingen tegen die je van richting doen veranderen en een grote invloed kunnen hebben op je reis. Het einde is open, ieder van ons is uniek en vind zijn eigen weg en dat is juist het mooie.

Durf te beginnen, zet die eerste stap en zie waar je uitkomt!

 

2-“Tob niet, het komt toch anders”. (moeder van Karin)

 Zo af en toe heb ik de neiging om op de zaken vooruit te lopen en doemscenario’s te bedenken voor morgen of de dag erna. Hoe vaak is het dan zo dat alles toch anders loopt dan je dacht, en je dus eigenlijk helemaal voor niets hebt lopen stressen. Of dat wat je vreesde niet gebeurt, er zich een ander dilemma presenteert, of dat alles gewoon helemaal naar wens gaat? Wat er ook voorvalt er is áltijd wel weer een plan, een oplossing en je komt toch uiteindelijk wel weer op je pootjes terecht.

Sinds ik deze spreuk van Karin heb gehoord pas ik hem toe en hij werkt!  Het is de meest eenvoudige van de zinnen die mijn leven hebben veranderd. Natuurlijk lukt het niet altijd, maar probeer het zelf het is heerlijk bevrijdend.

 

3-“Als je kunt, kies dan voor de ervaring boven geld”.

Ik ben opgegroeid in een gezin waarin werd nagedacht over later en voor jezelf zorgen. Daardoor is het plannen en sparen mij met de paplepel ingegoten.

Toen ik een aantal jaar geleden mij afvroeg “wat ik later wilde worden als ik groot was” las ik deze wijsheid in het blad Psychologie en voor mij heeft het de ogen geopend. De dingen die je meemaakt als je reist, of ze nu leuk zijn of minder leuk, blijven je een leven lang bij en verrijken je leven. Liever een reis met alle mooie en minder mooie dingen dan een nieuwe auto, keuken of nog een paar schoenen in de kast.

Leef met het moment, kies de ervaring en geniet!

 

4-“Ik neem altijd een lege koffer mee voor de verhalen” (Loesje).

Geen verdere uitleg nodig toch?

 

5-“Wherever you go, go with all your heart” (Confucius)

Tijdens het reizen kom je jezelf tegen. Je verlegt je grenzen en doet dingen die je normaal niet zo snel onderneemt. Dingen lopen anders dan je denkt en je vindt creatieve oplossingen voor problemen. Tijd is geen issue; je vergeet spontaan welke dag het is en leeft met het moment. Nieuwe ervaringen maken je rijker!

En hoe lekker is het dan om na een lange dag bikkelen te genieten van een prachtige zonsondergang. Na een lange en smoorhete busreis onder een warme douche te kunnen stappen. 's Morgens vanuit je hutje zo de zee in te kunnen stappen. Heel hard te lachen met mensen die je pas ontmoet hebt. Te slapen bij de lokale bevolking en de rust van een klein plattelands dorpje ervaren. In een bijzonder restaurantje te genieten van een heerlijke maaltijd, of gewoon wat te eten in een stalletje langs de weg. Olifanten te horen trompetteren aan de overkant van het meer. De gekke dingen te zien die ze verkopen op exotische markten. Grapjes die je maakt met de zoveelste Aziatische vrouw die je helemaal geweldig vind met je lange reuze-benen?

Je ontmoet nieuwe mensen en leert van hun gewoontes en gebruiken. Soms is dat leuk, andere keren wat minder maar het opent zeker de ogen. Heb jij dat ook dat je na een lange tijd thuiskomt en alles ineens weer zo mooi en nieuw lijkt?

Wat je ook doet en waar je ook bent; geniet ervan met heel je hart!

zinnen die mijn (reis) leven hebben veranderd

 

 

Vijf zinnen die mijn leven hebben veranderd. Heb jij ook een bepaalde spreuk of zin die je aan het denken heeft gezet?

 

Wil je nog meer persoonlijke verhalen lezen? Je vind ze op de "From the heart" pagina!

 

 

 

 

Geplaatst in From the heart, What makes me happy.

2 reacties

  1. Stuk voor stuk mooie spreuken/wijsheden. “the mind is like a parachute, it only works when it’s open.” vind ik ook een goede om me eraan te herinneren om af en toe eens “out of the box” te denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *