duurzaam reizen, wandelen in Zion national Park

Mijn meest gelezen blogs van 2016

De tijd vliegt. Nog ruim een week en dan is 2016 een stuk geschiedenis. Tijd om de balans op te maken en terug te kijken op het afgelopen jaar. In dit overzicht vind je mijn meest gelezen blogs van 2016 op een rij.

 

IMG_20160518_144435

10- De 5 mooiste wandelingen van Zion National Park

Van mei tot augustus dit jaar maakten we een geweldige reis door het westen van Amerika. Drie maanden lang trokken we met de auto en de tent van het ene hoogtepunt naar het ander. Alles was nog zó veel mooier dan we hadden verwacht. We zagen maar liefst 16 nationale parken en wandelden kilometers lang en uren achter elkaar door de meest gave natuur. Eén van onze favoriete parken is Zion National Park. Ik was verliefd vanaf de eerste keer dat we er binnen reden. Super blij dat mijn blog met de 5 mooiste wandelingen van Zion de hekkensluiter van mijn meest gelezen blogs van 2016 is!

 

India

9- Portraits of the world; India

Ik ben gek op het maken van portretten. In januari startte ik mijn  serie "Portraits of the world". Een serie fotoblogs met de mooiste portretten waarin ik het gevoel van een land probeer te "vangen" in portretten. Het eerste deel ging over Myanmar, gevolgd door blogs over Thailand, Vietnam en Botswana en Namibië. Het is elke keer weer super leuk om alle enthousiaste reacties op deze serie te horen. Het meest bekeken blog was dat van reis door Rajasthan. Een heel bijzondere trip door een sprookjesachtig deel van India.  Vooral de mensen in India maakten grote indruk en dat zie je aan Portraits of the world; India. Meer delen van deze serie volgen zeker!

 

kamperen15

8- De leukste campings van west Amerika.

Tijdens onze drie maanden in Amerika stonden we met ons tentje we op de meest gave campings. Dé beste manier om al het natuurgeweld te beleven vind ik persoonlijk. De leukste campings van west Amerika is een blog over een aantal van onze favoriete plekken. Elke keer als ik ze zie wordt ik weer helemaal enthousiast. Wil je meer praktische tips over het kamperen in Amerika? Lees dan alles wat je moet weten over kamperen in Amerika.

 

bollenvelden4

7- Bollenvelden bekijken in Nederland.

Ik ben helemaal gek op al die kleurrijke bollenvelden in het voorjaar. Omdat ik er zelf zo vrolijk van wordt schreef ik een blog over de beste plekken om de bollenvelden in Nederland te bekijken. Dat veel mensen hier ook blij van worden bleek in het voorjaar. Nog nooit had ik een blog dat in een paar weken tijd zo veel bezoekers trok. Leuk dat ook een blog over Nederland terecht komt in mijn meest gelezen blogs van 2016.

 

amerikaslider13

6- 5 gave plekken om met dieren te snorkelen

Als ik op reis ben gaan Frank en ik regelmatig op zoek naar het mooiste wildlife. Daarbij pakken wij ook graag ons snorkel setje en plonsen in het water. We haalden ons hart op in Thailand bij de mooie onder water wereld van Koh Tao, snorkelden met zeehonden en zeeleeuwen bij San Diego en bekeken op diverse plekken het Great Barrier Reef.  Genoeg redenen om voor jullie over de vijf gaafste plekken om met dieren te snorkelen (tot nu toe 😉 ) te schrijven!

 

De mooiste nationale parken van Costa Rica

5- De mooiste nationale parken van Costa Rica.

Costa Rica is dit het land dat het wat mij betreft het meest bij het paradijs in de buurt komt! Costa Rica is echt een must see voor de liefhebbers van natuur en wildlife.  Als je wilt weten waarom dat zo is lees dat dan zelf in  De mooiste nationale parken van Costa Rica!

 

 

mooiste tempels van Zuidoost Azië

4- De mooiste tempels van Zuidoost Azië.

Natuur is niet mijn enige passie. Tempels bezoeken doe ik ook heel graag. En wat zijn er toch ontzettend veel gave tempels op onze wereld. Mijn favoriete werelddeel Azië staat er vol mee. Ik schreef over de mooiste tempels van Zuidoost Azië. Een blog dat binnen een paar maanden tijd echt al enorm veel gelezen is. Super om te merken dat veel mensen de passie voor tempels met me delen!

 

halongbay3

3- 5 hoogtepunten van Noord Vietnam

Een paar jaar geleden reisden we 4 weken door Vietnam. Een reis die enorm veel indruk op ons maakte. Dit jaar begon ik eindelijk eens met het schrijven van wat blogs over dit gave land. Het noorden van het land vonden wij het meest indrukwekkend. Wandelen in de bergen bij Sapa en varen tussen de karstbergen van Halong Bay zijn onvergetelijke ervaringen. Twee van de 5 hoogtepunten van noord Vietnam.

 

Amsterdamse Waterleidingduinen

2- Wildlife spotten in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Ieder jaar vieren we onze trouwdag in november met een paar dagen weg. Dit jaar waren we in Lissabon en genoten van het prachtige weer in deze gezellige stad. Vorig jaar waren we een weekend in Zandvoort en wandelden in de prachtige Amsterdamse Waterleiding duinen. Echt een gebied om even lekker uit te waaien. We gingen op zoek naar vosjes en damherten en dronken warme chocomel aan het strand. Echt een heerlijke dag in eigen land.

 

rps20160726_211927

1- De kosten van een reis door Amerika

Ik heb best wel even getwijfeld of ik het blog over de totale kosten van onze drie maanden in Amerika zou schrijven. Uiteindelijk is het de nummer één van de meest gelezen blogs van 2016 geworden. Blijkbaar zijn de mensen toch wel nieuwsgierig wat zo'n trip nu eigenlijk kost. De meningen waren heel verdeeld. Waar de één vond dat we veel uitgaven vond de ander dat we het heel netjes hadden gedaan. Ik vind zelf dat we het heel goed hebben uitgekiend. Als het aan mij ligt gaan we zeker nog een keer die kant op binnenkort!

 

 

Dit waren mijn tien meest gelezen blogs van 2016. Ik ben benieuwd welke jij het leukst of interessantst vind.

Ga jij zelf ook een overzicht maken van je meest gelezen blogs in 2016?  Of heb je hem al gemaakt?

 

Ook leuk om te lezen: mijn reisjaar aan de hand van de beste reisfoto's van 2016!

Ben je nieuwsgierig naar de foto's achter de verhalen? Klik dan eens door naar mijn Instagram account!

 

 

Geplaatst in jaaroverzicht, What makes me happy.

29 reacties

 1. Wat een mooi overzicht van 2016, vol afwisseling. Het laat ook zien dat je veel van de wereld hebt ontdekt; van tempels in Azie tot wildlife in Costa Rica en van portretten van de wereld tot rondreizen door de USA. Gaaf!

  • Ik ben ook super benieuwd naar het komend reisjaar. Plannen hebben we altijd genoeg maar het hangt altijd van onze klussen af. De kerst wordt dit jaar een beetje dubbel. Mijn vader ligt sinds gisteren ziek op bed met longontsteking en dat in combo met de ziekte van mijn moeder….We zullen het zien. Jij ook fijne feestdagen!

  • Ik vind het super dat er drie Amerika blogs in dit lijstje zitten. Ook twee van ons eigen land, daar ben ik ook heel blij mee. Voor jullie ook een goed 2017 en tot dan!

 2. Mooi lijstje en lekker afwisselend ook! Ik vind je serie ‘Portraits of the World’ mooi. Ik ben benieuwd naar je reisplannen voor 2017. En ja, ik heb ook al een jaaroverzicht gemaakt over 2016. 🙂

  • Dank. Ik ben zelf ook heel blij met de portrettenserie. Mijn reisplannen voor 2017? Ik wil me dit jaar in ieder geval meer op Europa gaan richten. Plannen genoeg maar het is even afwachten hoe de klus van Frank verloopt.

 3. Pingback: De reisblogs v/d week - #90 – Jaaroverzichten 2016 - Expedia Blog

  • Grappig dat die portretten het zo goed doen. Ik vind het zelf super om portretten te maken maar als ik ze 5bijvoorbeeld op Instagram zet dan worden ze het minst gewaardeerd. Voor jou een heel mooi 2017 Anita!

  • Ik ben op dit moment jaloers op al die mensen die genieten van heerlijke reizen in warmere oorden. Of die de kou trotseren op zoek naar het noorderlicht. Het hoort erbij als echte reisverslaafde, nooit genoeg 😉

 4. Leuk, veel bestemmingen in je top 10! Ook NL is goed vertegenwoordigd. Ik ben heel benieuwd naar de Waterleidingduinen. Hoor er altijd veel goeds over! Ik vond je 5 gave plekken om met dieren te snorkelen heel tof. Ik ben een echte waterrat, en heb in Cuba voor ‘t eerst sinds jaren weer gesnorkeld. Dat wil ik nu vaker doen! Wat geinig dat je budgetpost op 1 staat. Wat zijn daar toch velen nieuwsgierig naar! Ik wil daar zelf binnenkort ook wat mee doen, met onze reis door West-Canada.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *