Myfootprints viert haar tweede verjaardag!

Wow, wat vliegt die tijd. Vandaag vier ik de tweede verjaardag van mijn blog. Aan de ene kant voelt het of ik net ben begonnen, maar soms voelt het of ik al jaren schrijf. Het is tijd voor een klein feestje, een terugblik op mijn afgelopen blogjaar en mijn toekomstplannen.

Zo veel mooie reizen.....

Als ik terugkijk op het afgelopen jaar dan kan ik niets anders dan zeer tevreden zijn. Wat heb ik toch weer een geweldig aantal mooie plekken kunnen bekijken. En wat is het ook elke keer weer een feestje om na een reis thuis te komen en die ervaringen te kunnen delen met de mensen die je lief zijn! Het schrijven over al deze mooie plekken kost best veel tijd, zeker als je zo'n pietje precies bent als ik. Ik heb nog steeds zo veel moois met jullie te delen maar de tijd vliegt!

Reizen in eigen land.

Ik was het afgelopen jaar maar liefst drie keer in het noorden van het land. Tot twee keer toe was ik een weekend in Friesland, een provincie waar ik echt meer van moet gaan zien de komende jaren. Ik verkende er het Lauwersmeer gebied en Nationaal park De Alde Feanen (meer blogs volgen). Om onze trouwdag te vieren zoeken we ieder jaar een leuke bestemming uit. Zo brachten we deze keer een gezellig  een weekend in Groningen door. Groningen  bleek een hele mooie, maar ook erg gezellige stad te zijn!

Met mijn verjaardag (april)  sliepen we een paar nachten in de Betuwe en fietsten langs de prachtige fruitbomen en genoten van de mooie bloesem. Wie zegt dat je ver moet gaan om mooie dingen te zien moet dit zelf ook maar een keer doen!

bloesem in de Betuwe7

Reizen buiten Nederland.

In het afgelopen jaar maakte ik diverse geweldige reizen buiten Nederland. Zo was ik voor de tweede keer terug in Portugal, waar ik de noordelijke regio Alto Minho verkende en een dag door het sfeervolle Porto heen slenterde. Portugal blijft nog steeds een geweldig land en ik hoop er de komende jaren regelmatig terug te komen.

Kort geleden was ik voor het eerst in Boedapest. Een stad die al een aantal jaar op mijn verlanglijstje stond. Ik was uitgenodigd om de Budapest Marathon te komen lopen en verkende de stad vanaf de motor en te voet. Wat een heerlijke stad. Ook hier ga ik zeker een keer terug komen (en meer blogs volgen)!

Het hoogtepunt van al mijn reizen was de roadtrip van drie maanden door het westen van Amerika. Ook een bestemming die al jaren op de verlanglijst stond en EINDELIJK was het dan zo ver. We trokken met de auto en de tent langs de meest geweldige plekken en bezochten 5 gave steden en maar liefst ZESTIEN!  nationale parken. Wow, wat was ik onder de indruk van dit gebied. Ik heb er al veel over geschreven, maar er komt nog veel meer aan!

rps20160726_212011

Groei

Ik ben trots op mijzelf als ik mijn verhalen teruglees. Als je het al mag zeggen van jezelf ( en zo nee, dan doe ik het toch 😉  )  ik vind dat ik een mooi "product" neerzet.  Reizen en natuur maken me blij en dat lees je terug in de verhalen en dat zie je aan de foto's. Dankzij alle vragen en reacties van mijn lezers/volgers weet ik ook steeds beter wat mensen zoeken en fijn vinden om te lezen. Van schrijven wordt ik blij en ik hoop dat je dat voelt als je mijn verhalen leest. Mijn blogpostst worden steeds vaker "gevonden" en van ongeveer 3000 unieke bezoekers steeg ik naar ruim 5000 unieke bezoekers per maand. Daarnaast ben ik nu ongeveer een jaar bezig met social media en ook daar heb ik steeds meer trouwe volgers. De groei is gestadig, maar gaat  continu door. Ik ben benieuwd waar ik als blogger over een jaar sta!

Aan al mijn trouwe volgers en lezers. Gaaf dat jullie er bij waren het afgelopen jaar. Ik hoop jullie nog lang te kunnen inspireren om onze mooie wereld op een actieve manier te gaan verkennen!

Werk aan de winkel!

Als je een blog hebt kom je bij mensen onder de aandacht. Er zijn leuke reacties, maar ook minder leuke. Er zijn vragen, opmerkingen en mensen geven hun oordeel. Dit is iets waar ik best aan heb moeten wennen en wat ik soms nog lastig vindt. Input is fijn en regelmatig kan ik mijn blogs aanvullen met informatie n.a.v. opmerkingen van lezers. Maar ik moet ook eerlijk zijn. Als je je best doet om een goed verhaal neer te zetten dan kan  (kritisch) commentaar soms best pijn doen.

Er is een onderdeel van het bloggers leven dat ik stiekem best nog wel lastig vind. De afgelopen maanden ging ik steeds meer de wijde wereld in en had diverse gesprekken met mensen uit de reisbranche. Het verkopen van mezelf en mijn "product" is nog steeds niet mijn sterkste kant. Ik ben best verlegen en achteraf denk ik regelmatig "ik had best wat meer in mijzelf mogen geloven". Ik schreef straks al dat ik trots ben op wat ik schrijf, maar het is voor mij lastig om dit vol overtuiging te roepen, zeker in persoonlijke gesprekken.  Dit is iets waar ik nog hard aan moet werken vind ik zelf.

Iets anders waar ik echt een keer voor moet gaan zitten is mijn mediakit. Ik krijg er regelmatig vragen over en hoewel ik me al een jaar geleden voornam hem te gaan maken kwam het er  niet van. Voor het eind van het jaar vind je mijn mediakit op de pagina, en beloofd is beloofd!

 

Mijn best gelezen artikelen

Het afgelopen jaar schreef ik maar liefst 143 artikelen. Het is elke keer best wel spannend om te zien hoe vaak één van je berichten gelezen wordt en wat de reacties zijn op wat je schrijft.

In het voorjaar ben ik al een paar keer de bloeiende bollenvelden gaan bekijken. Echt iets waar ik helemaal gelukkig van wordt. Dat ik niet de enige ben die dit leuk vind bleek in maart/april en mei toen het blog over bollenvelden bekijken in Nederland massaal bekeken werd.

In april van dit jaar werd ik 50. Een leeftijd om even bij stil te staan. Er verandert best wel wat rond de 50 en ik schreef alles van me af in "help ik word 50!". Ik raakte de juiste snaar, want ik kreeg enorm veel positieve response op dit verhaal. Echt heel leuk, zeker bij zo'n persoonlijk verhaal.

Ook zo'n topper was mijn blog over de mooiste nationale parken van Costa Rica. Een land waar ik al twee keer was en dat perfect is voor het actief verkennen van de mooiste natuur. Echt iets in mijn straatje dus!

Ik gaf je een inzicht in mijn huishoudboekje en deelde de kosten van onze reis door Amerika. Best wel spannend om zo met bedragen te gooien vond ik zelf en het blog lokte een stroom aan discussies uit. De meningen waren heel verdeeld en dat was ook wel weer heel interessant. Daarnaast kreeg ik weer diverse tips van mensen zodat het blog kon groeien. Input van jullie wordt altijd! op prijs gesteld, andere lezers doen er hun voordeel weer mee!

Ook het blog alles wat je moet weten over kamperen in Amerika bleek een echte hit. Kamperen in Amerika is niet alleen heel erg leuk, je kunt er ook nog eens enorm mee besparen op het vakantiebudget!

Ik ben benieuwd wat jij mijn beste artikel vond het afgelopen jaar en zou het graag eens van je horen!

 

 

Feest en cadeautjes!

Om mijn bloggersverjaardag te vieren mocht ik maar liefst drie gave winacties organiseren! De afgelopen 2 weken kon je kiezen aan welk van de volgende acties je mee wilde doen.

Laat ik je niet langer in spanning houden en verklappen wie de gelukkige winnaars zijn:

loten-boek-rob-wolfs

loten-packing-cubes

 

 Tonny, Ilse en Stéphanie.

Van harte gefeliciteerd en heel veel plezier met jullie prijs!  Ik heb jullie alle drie een mail gestuurd voor de laatste details.

 

Op naar het derde jaar!

Het afgelopen jaar was druk, maar ik genoot ervan. Dankzij jullie heb ik gemerkt dat ik mensen enthousiast kan maken met mijn verhalen en kan helpen met het plannen van een trip. Precies wat ik voor ogen had toen ik 2 jaar geleden besloot om mijn anonieme blog om te zetten in een openbaar blog.

Ik ga gewoon weer lekker door met reizen, schrijven en fotograferen. Er is nog zo veel moois om te ontdekken en dat doe ik graag met jullie! Ik hoop dat ik je opnieuw kan inspireren tot het zetten van je eigen voetstappen op onze prachtige aardbol.

 

Een blog zonder lezers is als een boek zonder bladzijdes.....

Een hele dikke zoen voor al mijn lezers en op naar het derde jaar!

kus-voor-de-lezers

 

 

 

 

 

Geplaatst in From the heart, Ivonne, persoonlijk, What makes me happy, wie zit er achter myfootprints.

19 reacties

 1. Nogmaals gefeliciteerd en je mag zeker trots zijn op wat je hebt bereikt! Ik lees je blogs altijd met veel plezier, want veel natuur 🙂 en ik kijk uit naar je toekomstige verhalen en foto’s. Je lange reis door Amerika was echt gaaf en ik ben stiekem een beetje jaloers op al die prachtige natuurparken die je hebt bezocht 😉
  Super leuk dat ik de packingcubes heb gewonnen! Ik wilde ze sowieso aanschaffen dus ben er onwijs blij mee, merci beaucoup!! Ik ben inderdaad net terug van Canada maar er volgen zeker nog meer mogelijkheden om ze te gebruiken.

 2. Gefeliciteerd met je twee jarig bestaan! Super wat je in die twee jaar allemaal bereikt hebt met je blog. Ik weet zeker met jouw enthousiasme dat je er alles mee kunt waar je je zinnen nog op zet. Ik blijf je in ieder geval met veel plezier volgen!

 3. Een dikke kus terug. Nogmaals gefeliciteerd en bedankt voor al je mooie stukjes.
  Ik wens je nog veel mooie reizen toe en ons daarmee weer mooie ervaringsverhalen en foto’s.
  De mooiste blog is een onmogelijke keuze, dus daar waag ik me niet aan. Maar van je blogs over fijne stranden en snorkelplekken krijg is spontaan de reiskreibels 😄😘

 4. Allereerst van harte gefeliciteerd en bedankt voor de prijs, en ik hoop dat je nog heel veel mooie verhalen voor ons schrijft ,ik zal er naar uitkijken groetjes Tonny

 5. Haha, leuk geschreven weer Ivonne en deels ook heel herkenbaar voor mij (het stukje over werk aan de winkel zou zomaar over mij kunnen gaan). Leuk om te zien dat je toch heel trots bent op je blog en man wat heb je al veel mooie verhalen, tips en foto’s gedeeld hier. Ga vooral zo door, dan blijven wij er allemaal van genieten. 🙂 Op een reislustig 3de jaar!!

 6. Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal. Fijn dat je er nog steeds plezier in hebt, maar dat is wel te merken aan je enthousiaste verhalen. Ik lees ze in ieder geval graag. En wauw…143 blogs in een jaar! Ik doe het je niet na. Veel plezier en succes met je 3e blogjaar!

 7. Van harte hoor! Je doet inderdaad hard je best en je enthousiasme is zeker zichtbaar! Het blijft lastig dat onze blogs qua namen zo op elkaar lijken vind ik, maar we gaan allebei gewoon lekker door. Als ik snel een blog van mezelf wil opzoeken zoek ik trouwens altijd op de bestemming en ‘footprints’. 😉

 8. Hi Ivonne,
  Inmiddels is de tijd al verstreken dat je deze blog hebt geschreven maar ik heb je blog nog niet zo heel lang geleden ontdekt. Ook ik ben een laat bloeier (je schrijft het in een van je blogs) en wist een jaar geleden nog niet eens wat bloggen en vloggen was. Ik schaam mij dood.
  Grappig dat we van dezelfde leeftijd zijn. Ook ik word dit jaar 50 🙂 lachen je blog hierover…. Die onzekerheid waar je over schrijft herken ik ook heel erg.
  Welke artikel ik het beste vind; ik kan niet kiezen.

  • Ik schaamde me niet hoor dat ik zo’n laatbloeier was (en soms nog steeds ben trouwens). Wij zijn nu eenmaal in een andere tijd opgegroeid. Succes met het 50 worden 😉 doet geen pijn hoor…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *