De vakantievragen-tag.

Een tijd geleden werd ik door Annemiek van Travellist genomineerd voor de  de vakantievragen-tag van Marcella Molenaar .

Een hele leuke tag, maar ook wel weer een hele lastige omdat mijn laatste reis een hele lange was. Ruim 5 maanden lang trokken Frank en ik door Myanmar, Thailand, Australië en Singapore. Zo veel indrukken, zo veel mooie dingen, zo veel verschillende bestemmingen en ook nog steeds zoveel dat ik nog niet heb gezien ondanks die lange reisperiode. Een echte reiziger is nooit klaar met reizen vrees ik...... Bij deze mijn antwoorden op de vragen die Marcella stelde.

Heb je alles gezien wat je wilde zien?

O nee, zeker nog niet. In Myanmar waren we graag nog meer naar het zuiden gegaan. Op het moment dat we de reis aan het plannen waren werd er afgeraden om over land de grens tussen Thailand en Myanmar te passeren en dus boekten we een retourticket Bangkok-Yangon.. Wie weet gaan we een volgende keer naar dat deel van Myanmar en steken dan die grens over. Het tempelcomplex van Mrauk-U (ofwel klein Bagan) had ik graag willen zien, maar helaas werd ook dit deel als niet veilig beschouwd. 

In Australië wil ik heel graag nog een keer boven het Great Barrier Reef vliegen. We hadden bedacht dit op de terugweg te doen, maar vanwege het weer bleven we langer landinwaarts dan gedacht. Het regende op dat moment continu aan de kust en daardoor moest ik die vlucht helaas voorbij laten gaan. Ook waren we net te laat voor het schildpadden (nestel) seizoen (febr/maart) en te vroeg voor het whalewatch seizoen (juli-okt) aan de oostkust. Na twee keer een reis van 3 maanden door Australië hebben we alleen Tasmanië nog niet gezien, het meest ruige stukje van het land waar ik graag een keer een langere trekking zou willen maken. Genoeg redenen dus om nog een derde keer naar  Australië terug te willen!

Wat is je grootste aanrader?

Ga naar Myanmar nu het nog niet zo toeristisch is. Wij hebben er zo genoten van de lieve, warme mensen en het gevoel dat je er echt welkom bent. Er zijn wel een paar wat meer door toeristen bezochte gebieden, zoals Bagan en het Inle Lake en daar merk je al wel het verschil. Bovendien is Myanmar een heel veilig land om te reizen als je luistert naar de lokale bevolking. Ik schreef eerder al een blog met mijn 5 redenen om juist nu naar Myanmar te gaan

authentiek3

En wat raad je juist af?

Veel mensen die de oostkust van Australië aandoen blijven echt alleen aan de kust en dat terwijl er in het achterland zoveel te zien is. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik heb echt genoten van de prachtige baaien, de ruige zee, dolfijnen, de meest fraaie kustwandelingen, het Great Barrier Reef en de ongerepte stranden en het tropische regenwoud van het Daintree National Park in het noorden.

Ga je meer het binnenland in dan zie je een geheel ander Australië. Wij reisden van Sydney tot aan Port Douglas  en uiteindelijk weer terug naar Brisbane. Daarbij maakten we geregeld een kleine detour het binnenland in en zagen zo bijvoorbeeld geweldige berggebieden zoals de Atherton Tablelands in het noorden bij Cairns. Ook reden we diverse dagen over de  Waterfall Way, ondanks het iets mindere weer dat we hadden (kouhoud!) is het een echte aanrader. Een rit naar het kleine Mount Surprise bleek ook echt een surprise!

Op de weg terug naar het zuiden reden we een paar weken over de Great Inland Way. Deze route laat je echt het ruigere Australië zien. Roadtrains die over de weg denderen, rood zand, strakblauwe lucht, wuivend gras, kleine, sfeervolle dorpjes en waar emoes en andere bijzondere dieren je pad kruisen. 

Het binnenland aandoen, zelfs al heb je maar even de tijd, het is de moeite waard. Alleen aan de kust blijven is zonde!

rps20150428_202731

Wat is je favoriete vakantiefoto?

Bij het zien van deze vraag kreeg ik een acute aanval van keuze stress. Welke fotograaf kan er nu een keuze maken uit zo ontzettend veel foto's met zulke diverse onderwerpen..... Ik ben zo "stout" geweest om er van ieder land dat we op deze reis aandeden één uit te kiezen.

Myanmar. We sliepen tijdens onze trekking bij Hsipaw in een klein dorpje bij een gastgezin. 's Morgens werden we wakker met het gezang van de kinderen die op weg naar school waren. Als ik deze foto zie wordt ik helemaal vrolijk van binnen en heb enorme heimwee!

rps20150215_204101

 

Thailand. Pure waterpret; tijdens een hete dag op Railay Beach springen de makaken steeds maar weer opnieuw in het water! Genieten voor iedereen.

apenzwemmen

 

Australië. Als je op de Australische wegen rijdt wordt je vaak geconfronteerd met de harde waarheid; aangereden dieren ofwel roadkill. Het deed me goed om te zien hoe er op diverse plaatsen opvangcentra zijn die zoveel mogelijk dieren opvangen en weer uitzetten. Bij Kerry in Brisbane kregen we een kijkje achter de schermen en maakte ik foto's voor haar promotiemateriaal.

rps20150430_200956

 

Singapore heeft op ons een fantastische indruk gemaakt. Deze foto heb je al eens voorbij zien komen als de foto van de maand augustus. De bijzondere tuinen van de Gardens of The Bay zijn echt een must see in Singapore!

foto van de maand augustus

 

Wat heeft het meeste indruk gemaakt?

De lieve mensen en authenticiteit van Myanmar.

De relaxte stranden en het goede eten in het zuiden van Thailand

De schone straten en het groen van Singapore, de stad biedt zoveel meer dan alleen hoge wolkenkrabbers.

De ruimte en het natuurschoon in Australië.

20150506_082502

 

 

Wat is je mooiste souvenir?

Sinds wij in de Verenigde Staten hebben gewoond spaar ik magneten. Ik vind dit persoonlijk de perfecte souvenir; makkelijk mee te nemen, zeker op een langere reis met backpack, en ze zijn vaak zo leuk. Uit Australië nam ik er één mee van het Tolga Bat Hospital, waar ze gewonde vleermuizen opvangen en verzorgen. Wij kregen er een rondleiding en met de aankomst van dit schatje heb ik niet alleen een gave aanwinst voor mijn magneetbord, maar steun ik ook het centrum. Twee vleermuizen in één klap dus!

vleermuismagneet

 

Deze tag is volgens mij als een lopend vuurtje rond gegaan. Ik nodig hierbij iedereen uit om deze leuke tag in te vullen en/of door te geven. Enjoy!

Geplaatst in tags, What makes me happy.

10 reacties

  1. Wauw wat een gave reis heb je gemaakt! Jammer van de vliegtocht over het Great Barrier Reef, dat lijkt me heel indrukwekkend, maar gelukkig heb je zat andere mooie dingen mee gemaakt!

    Één woord; Jaloers!

    • De makaken bleven steeds weer opnieuw in de bomen klimmen en dan het water in duiken. Zo geweldig leuk om te zien.Ik kon me er echt met moeite van losrukken!In mijn blog over Hua Hin heb ik ook een foto van makaken gezet die ik de zee stoeiden, ook zo leuk. Makaken zijn echte waterratten!

  2. Onwijs gave reis maakte je! Australië stond al tijden hoog op m’n wishlist, maar jij blijft hem maar hoger plaatsen met al je gave foto’s en prachtige avonturen. Het moet er echt van komen hoor! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *