De Liebster Award

Tijdens mijn wereldreis werd ik door Daphne van Live the life you love genomineerd voor de Liebster Award. Deze award is in het leven geroepen om beginnende bloggers met rond de 200 volgers wat meer onder de aandacht te brengen. Ik was gelijk super enthousiast en trots op deze benoeming maar wegens het ontbreken van fatsoenlijk (blog) internet heeft het even geduurd voor ik de vragen van Daphne kon beantwoorden. 

Wat zijn de regels van de Liebster Award?

- beantwoord 11 vragen van de blogger die je getagd heeft.

- verzin zelf 11 vragen.

- tag de bloggers die deze vragen moeten beantwoorden.

 

De vragen die Daphne mij stelde en mijn antwoorden......

Waarom heb je deze naam voor jouw blog gekozen?

Tijdens mijn reizen breng ik veel tijd buiten door. Ik heb al veel van de prachtigste natuur gezien en vooral de pure, ongerepte gebieden spreken mij erg aan. Niets doet me meer zeer dan de aantasting door de mens; troep,  vernieling..... De term "To leave nothing but my footprints" heeft me altijd zeer aangesproken en daarop is de naam van mijn blog geinspireerd; reizen, aktief genieten maar alles zoveel mogelijk laten zoals het is.

Wat is jouw favoriete blogpost?

Ik ben nog steeds heel blij met het blog dat ik schreef na onze 4 weken in Myanmar. Er staan veel tips en trics in over het reizen in Myanmar anno 2015. Ik zie tot mijn tevredenheid dat steeds meer mensen deze post weten te vinden en daar doe ik het voor. Natuurlijk schrijf ik verhalen ook om familie en vrienden te informeren en dat deed ik al jaren op "gesloten" blogs. Vorig jaar heb ik er voor gekozen om een andere weg in te slaan in de hoop dat ik anderen kan inspireren of kan helpen met hun vragen.

Wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Sinds kort heb ik een e-reader en daar heb ik al zo'n plezier van gehad, die neem ik graag mee. (En dan nog iets verzinnen om hem op te laden 😊 )

Wat is de langste periode dat je van huis was en waar was je?

Op dit moment ben ik net terug van mijn wereldreis. Vijf maanden lang waren Frank en ik op pad in Myanmar,Thailand, Australië en Singapore en wat was het goed! Zo lang op pad zijn is echt zo anders dan een kortere vakantie en ik kan het iedereen heel erg aanbevelen!

De langste periode dat ik van huis was was in 2006/2007. Ik had Frank net leren kennen toen hij een aanbod kreeg om in de Verenigde Staten te wonen en werken. Atlanta Georgia, iets ten noorden van Florida,was onze thuisbasis voor een klein jaar. We hebben genoten van onze tijd; ik heb er vrijwilligerswerk gedaan in een homeless shelter en een ziekenhuisschool, speelde tennis en ieder moment dat Frank vrij was gingen we op pad en doken in de Amerikaanse cultuur. We hebben allebei een goed gevoel overgehouden aan onze tijd daar en nog steeds loten we ieder jaar mee voor de Greencard!

Welke 3 dingen maken je gelukkig?

Zon! Op de fiets door een mooie omgeving rijden terwijl de wind door mijn haren waait. Een frietje met satésaus en had ik al zon genoemd?

Wat is je favoriete stad?

Oei, die vind ik heel moeilijk. Barcelona met haar cultuur, zon en een prachtig achterland, of het levendige Bangkok, Sydney, Parijs.....

Wat voor type reiziger ben je?

Aktief, outdoor liefhebber, nieuwsgierig naar de inwoners van het land, met de rugzak op mijn eigen route bepalen. 

Welke actie heeft je het meest verrast?

 

In de homeless shelter van Atlanta had ik de zorg over een peutergroep. Eén van de peuters had mijn hart gestolen, maar dat was niet wederzijds! Elke dag kreeg ik een ongeduldige ( en onschuldige) klap van hem als hij me weer eens uitdaagde. Na een paar maanden kwam hij naar me toe en kreeg ik een hééle dikke knuffel. Wat de aanleiding van de ommezwaai was weet ik niet, maar het was geweldig.

vrolijk

Als je een dier zou zijn: welk dier is dat en waarom?

Een olifant. De bijzondere familieband en de zorg voor elkaar ontroert me. Ik heb ze al een aantal keer van dichtbij mogen zien in Afrika en Azië, prachtige majestueuze dieren.

Waar zou je willen wonen?

Als ik in een (grote) stad ben geniet ik volop van de drukte maar als ik ver van de bewoonde wereld ben vind ik de ruimte en rust weer fantastisch. Ik zeg altijd dat ik het liefst aan de rand van een grote stad wil wonen, de natuur binnen handbereik. Wat dat betreft spreken de steden in Australië me aan. Jammer dat ze zo ver van familie en vrienden zijn!

Wat is je favoriete lifequote?

Een aantal jaar geleden leerde ik op één van mijn reizen Karin kennen. Zij hanteerde de spreuk "tob niet, het komt toch altijd anders" en dat is er wel één die bij mij past. Ik heb de neiging om alle doemscenario's al te bedenken voor het zover is en reizen heeft mij geleerd dat alles vaak  anders loopt dan je denkt. 

Mijn vragen:

Kun je jezelf in 5 woorden beschrijven?

Welke bestemming kan je iedereen aanbevelen?

Wat was het meest bijzondere vakantiemoment ooit?

Waar kan ik je 's nachts voor wakker maken?

Het lekkerste gerecht dat je ooit gegeten hebt is?

Wat is jouw favoriete (reis)continent en waarom?

Is er iets dat je op reis absoluut niet kunt missen?

Reis je liever met een backpack of met een koffer?

Wat is de mooiste reis die je ooit gemaakt hebt?

Zijn er landen waar je absoluut niet naartoe wilt reizen?

Welke wandeling moet ik zeker gaan maken?

 

De genomineerden zijn......

Anita van Reisvlinder.nl

Marijke en Jeroen van Wanderer's Blues

Geplaatst in What makes me happy.

8 reacties

  1. Super leuk dat je hem hebt ingevuld. Geen probleem dat we er even op hebben moeten wachten hoor. Op wereldreis zijn en daar van genieten is ook erg belangrijk! En zonder fatsoenlijk internet is bloggen ook best lastig! Wat een mooi moment moet dat zijn geweest dat dat kindje je een dikke knuffel kwam brengen! 🙂 En olifanten zijn inderdaad zulke toffe dieren! Leuk geworden Ivonne!

    • Het kostte wel even wat denkwerk om alle vragen te beantwoorden maar ik heb het met plezier gedaan. Als je eenmaal aan het schrijven bent dan gaat het uiteindelijk weer als vanzelf. Die wereldreis kan ik echt iedereen van harte aanbevelen, maar dat weet jij zelf ook uit ervaring. Een heel ander gevoel dan een kortere vakantie, hoewel die natuurlijk ook altijd geweldig zijn 🙂

    • Ha, ik vond de vragen van Daphne in eerste instantie ook lastig, maar het gaat je lukken! Ik ben nieuwsgierig naar je antwoorden! Die wereldreis was inderdaad fantastisch, we zijn net terug en het is even wennen 🙂 . Binnenkort weer werken, dat zal ook wel even wennen zijn na al die maanden zonder vast ritme!

    • Ja, dat is het leuke van die tags. Je leert iedereen net wat anders/beter kennen. Ik heb nu net weer een nieuwe tag gehad 😉 , dus houdt het in de gaten! Werken bij de shelter was geweldig leuk om te doen en ik vond het jammer dat ik moest stoppen toen we weer naar Nederland terug gingen!

    • Ik ben een beetje laat begonnen met “promotie” vandaar dat (helaas) niet iedereen in de gaten had waar ik tijdens onze wereldreis ben geweest. Leuk dat je me nu gevonden hebt en wie weet kun je nog inspiratie opdoen uit mijn artikelen van Thailand, Myanmar, Australië en Singapore! Goede tip Marcella, ik ga werken aan een samenvatting/blog van onze wereldreis! Dus houd me in de gaten 😉 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *