Blauwe maandag, 17 keer blauw.

Vanmiddag kreeg ik een reclamefolder van de Gamma in de mail. "Morgen is het blauwe maandag. Wij geven je 25 % korting om je dag een beetje vrolijker te maken". Nieuwsgierig als ik was dook ik dieper in het fenomeen blauwe maandag. Kom uit je winter dip. Geniet van mijn 17 foto's die je maandag nóg een beetje blauwer maken. 

 

 

Wat is blauwe maandag?

De vader van 'blauwe maandag' is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Arnall werd in academische kringen overladen met kritiek, maar desondanks wijden veel grote kranten en andere media jaarlijks kritiekloos aandacht aan het fenomeen. (bron Wikipedia).

 

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het concept achter blauwe maandag wel snap. De winter is voor mij traditioneel een tijd waarin ik veel ziek ben. Zo half januari ben ik die donkere dagen wel zat en kijk uit naar de zon en de warmte. In verband met nieuwe klussen zit er deze winter geen reisje naar tropische oorden voor ons in het vat.

Maar waar een wil is, is een weg....  Ik zeg weg met die winterblues. Kom maar op met die mooie verhalen en herinneringen. Tijd voor mijn warmste reisherinneringen in blauw!

 

Tijd voor een beetje warmte en kleur. Mijn kijk op blauwe maandag, Ivonne Style!

Genieten van het snorkelen tijdens een tip in de buurt van Koh Lanta.

 

Wat zit er toch achter deze prachtige deur in sprookjesachtig Jodhpur?

 

Vrolijke schooluniformen in warm Gambia.

 

(Delfts) Blauw genoeg in één van mijn favoriete steden van Nederland!

 

Kekke camper in Aboriginal stijl. Zo veel te zien in prachtig Australië!

 

Hier wil ik mijn muur wel vol mee! Gek op Portugese azulejos!

Elke december fleurt het centrum van Eindhoven op tijdens "Glow".

 

De tempels van Bagan in het eerste licht van de dag.....

 

Hoe blauw is dit? Moeder natuur op haar best in Yellowstone NP.

 

Op zoek naar de bijzondere Cassowary. Luchtime!

 

Straten vol met kleurrijke, blauwe huizen in de woestijnsteden van Rajasthan.

 

Wie wordt er nu niet blij van deze prachtige oude panden in Willemstad?

Het was echt heerlijk in Lissabon! Super voor een korte citytrip.

 

Wandelparadijs Yosemite NP. Hier komen we zeker nog eens terug!

Geniet in één van de thermale baden in heerlijk Boedapest.

 

Nog eentje uit Porto dan, om het af te leren.....

 

Follow your heart. Follow your dreams.

 

Zeventien keer blauw op deze dertiende blauwe maandag.

Een hele fijne dag allemaal!

 

 

Geplaatst in fotoblogs, What makes me happy.

14 reacties

  1. Haha..ik had ook een blauwe fotoserie op de planning staan voor Blue Monday. Ik dacht alleen dat het volgende week pas zover was (de maandag van de laatste volle week van januari?), maar ik zit ik dus helemaal naast. Volgend jaar dan maar. Mooie reeks heb je ervan gemaakt. Word ik toch nog een beetje vrolijk op deze blauwe maandag 🙂

  2. Mooie foto’s! Ik kon wat extra blauwe motivatie voor vandaag wel goed gebruiken. Weer aan het werk na een fantastische reis is altijd zuur. Wilde vanmorgen echt mijn bed niet uit. Vooral die camper is heel cool!

    • Ja hè, die camper vond ik ook top. Ik snap dat wel. Ik ben nog niet eens op vakantie geweest en heb al moeite om mijn bed uit te komen. Een beetje inspiratie kan dan nooit kwaad!

  3. Mooie foto’s! Vooral die van Yellowstone, blijft prachtig om te zien! Deze selectie maakt mijn dag weer een beetje goed. Ik moest vandaag werken terwijl maandag mijn parttime dag is, niet leuk dus.

  4. Mooi, vooral die van Rajastan. Ik had het vorig jaar ook gedaan, allemaal blauwe foto’s, zowel in een blog als in een filmpje, echt een oneindige hoeveelheid blauwe foto’s die ik over ter wereld gemaakt had. Ik word er nu nog blij van! Deze keer was ik op Blue Monday onderweg van Bangkok naar Dubai en door naar Nederland dat ik helaas vergeten ben die blog weer even opnieuw te delen. Nou ja, volgend jaar maar weer dan. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *