Hanwag schoenen review Myfootprints

Getest: Hanwag wandelschoenen voor heren, review van de Hanwag Palung Mid

Frank wilde naast zijn lage wandelschoenen ook graag een paar hoge wandelschoenen. De vraag om een paar Hanwag wandelschoenen te testen en een review te schrijven kwam als geroepen. Hij koos uiteindelijk voor de Hanwag Palung Mid. We begonnen met het testen van de wandelschoenen tijdens diverse mooie wandelingen in ons eigen Brabant. Dit zijn zijn bevindingen.

Hanwag wandelschoenen voor heren; de Hanwag Palung Mid

De Hanwag Palung Mid is een halfhoge wandelschoen van het type AB geschikt voor diverse soorten terrein. Licht van gewicht en gemaakt van yak-leder waardoor hij direct al fijn aan je voeten zit. De speciale TubeTec zool zorgt voor een perfecte demping en is daardoor extra comfortabel. De perfecte schoen om in Nederland mee te wandelen maar ook om mee te nemen voor het maken van (berg)wandelingen tijdens onze vakanties.

review van de Hanwag Palung Mid voor heren

De eerste wandelervaring

Al snel beginnen we met het uittesten van de Hanwag wandelschoenen. Helaas is het door omstandigheden niet mogelijk om op vakantie te gaan, of echt ver van huis maar gelukkig is er genoeg moois te wandelen in Brabant. We kiezen diverse routes in de buurt en wandelen in het bos, op natte modderpaden langs het water en door de weilanden en over asfaltpaden.

Frank loopt er zo mee weg. Normaal gesproken heeft hij met zijn voetklachten vaak wel wat last van wandelschoenen maar de Hanwag Palun Mid zit heerlijk zacht en comfortabel.  Hij kijkt er naar uit om de schoen straks ook in meer bergachtig en ruiger terrein uit te proberen. *(NB: een update volgt als de schoen ook daar getest is)

review Hanwag wandelschoenen heren

Eindconclusie van Hanwag Palung Mid wandelschoenen test.

De wandelschoenen zitten direct al fijn. Frank wandelde er op de eerste dag zonder problemen al een tocht van 16 kilometer mee. Wat hij vooral fijn vind is de soepelheid van de Hanwag Palung Mid waardoor de schoenen heerlijk zacht aanvoelen terwijl ze toch stabiliteit bieden

NB: let op bij het bestellen van je Hanwag wandelschoenen. Hanwag gebruikt op de site zowel de Engelse schoenmaat als de Amerikaanse, waardoor wij in eerste instantie de verkeerde maat te pakken hadden. Wil je schoenen retourneren dan betaal je daarvoor zelf de kosten.

Zoek je nog een mooie wandelroute om je wandelschoenen uit te testen? Je vind al mijn tips op de speciale wandelpagina. Veel plezier!

Geplaatst in reviews, wandelen, wandeluitrusting.

2 reacties

  • Hoi Pieter. Dit is wat Hanwag aanbeveelt:

   Omdat leer een natuurproduct van dierlijke oorsprong is, moet het regelmatig onderhouden worden anders droogt het uit, wordt het broos en ontstaan er scheurtjes. Voor het onderhoud is een wax het meest geschikt. In geen geval vet of olie gebruiken.De wax wordt ofwel met een zachte, bij voorkeur pluisvrije doek van katoen of microvezel, of met een zachte borstel dun op de droge, schone schoenen aangebracht en ingemasseerd.

   Hanwag heeft zelf een wax die je via de site kunt kopen maar het kan natuurlijk ook op andere plekken.
   Groet,Ivonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.