Ervaring Tatra II Wide Hanwag heren trekkingsschoen

Getest; de Tatra II Wide Hanwag heren trekkingsschoen

Zoek je een serieuze trekkingsschoen voor het zwaardere werk? Wij testten de Tatra II Wide heren trekkingschoen van Hanwag tijdens onze vakantie in Zwitserland. In deze review lees je onze ervaring.

De Tatra II Wide Hanwag heren trekkingsschoen

De Tatra II Wide van Hanwag  is een serieuze heren trekkingsschoen van het type AB. Met zijn ruim 1500 gram is het niet het allerlichtste exemplaar maar in vergelijking met soortgelijke trekkingsschoenen prima van gewicht. Gemaakt van Nubuckleer met leren voering en een ondersteunende Vibram® AW Integral profielzool.

Wat de schoen bijzonder maakt is de maatvoering. Deze "wide" versie heeft namelijk een normale hiel maar is breder bij de voorvoet en bal van de voet. Ideaal voor wie er een wat bredere voorvoet heeft. Geen beknelling of schuren bij de tenen maar voldoende ruimte en comfort.

Een pakketje van Hanwag

Zoals we gewoon zijn worden de wandelschoenen van Hanwag weer netjes met de post in een dubbele doos afgeleverd. Omdat Frank al andere Hanwag wandelschoenen heeft was het deze keer makkelijk om de juiste maat te kiezen. Bij de keuze van de schoenen was de bredere voorvoet een belangrijke factor en ze zitten als gegoten, fijn!

De schoen is makkelijk aan te trekken. Je kunt de tong ver openklappen, het dicht veteren gaat soepel en de veters blijven goed zitten. Na een kortere wandeling in de buurt staan we te trappelen om ze in de bergen van Zwitserland uit te gaan testen.

Hanwag wandelschoenen

https://www.hanwag.com/nl/nl-nl/heren/trekking/tatra-ii-wide

De bergen in!

Met de camper trekken we drie weken door Zwitserland en in die tijd maken we diverse stevige bergwandelingen. De trekkingschoen wordt flink aan het werk gezet op diverse ondergronden. Van grindpaadjes tot rotsblokken, van modderige paden tot stroompjes, geen berg is ons teveel.

Het is prima wandelen met deze schoen. De zool biedt een goede grip en de schoen sluit goed aan waardoor Frank's enkels goed worden ondersteund. De demping van de zool voldoet en zijn voeten blijven warm en droog. Ook tijdens steile afdalingen houden zijn tenen voldoende ruimte en zit de Tatra II Wide comfortabel aan de voeten.

wandelen in Zwitserland

Getest Tatra II Wide Hanwag heren trekkingsschoen

Eindconclusie van de de Tatra II Wide Hanwag heren trekkingsschoen test

Zoek je een serieuze, stevige trekkingsschoen die goed aan de voeten zit? Dan zit je met de de Tatra II Wide van Hanwag helemaal goed. Zeker voor het stevigere werk in de bergen is dit een ideale schoen. Robuust, stabiel, makkelijk te strikken en hij sluit goed aan rond de voet.

De schoen is herzoolbaar, wel zo makkelijk mocht het zover komen. Steentjes voel je niet door de zool heen, wel is de binnenzool wat hard naar onze smaak maar dat geldt voor de meeste wandelschoenen. De Tatra II Wide staat zijn mannetje bij het wandelen in een bergachtige omgeving waarbij we meermaals een rivier overgestoken zijn.

Met haar ruim 1500 gram is hij wel een stuk zwaarder dan Frank's favoriete Hanwag Palung Mid wandelschoenen en dat is even omschakelen. Wij adviseren de schoen vooral voor het stevige werk in de bergen wanneer robuustheid en stabiliteit een belangrijke rol spelen.

Zoek je nog een mooie wandelroute om je wandelschoenen uit te testen? Je vind al mijn tips op de speciale wandelpagina. Veel plezier!

Geplaatst in reviews, wandelen, wandeluitrusting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *