uitzicht wandeling Parque Natural Tinença de Benifassà

Wandelen bij Valencia: Tinença de Benifassà

Op ruim 2 uur rijden van Valencia vind je het prachtige Parque Natural Tinença de Benifassà. Een bergachtig gebied waar je uren kunt wandelen en fietsen zonder een mens tegen te komen. Eén van die vele pareltjes die Spanje rijk is. Verleng je stedentrip met een paar dagen in dit prachtige gebied, ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt!

vergezicht in Parque Natural Tinença de Benifassà

Parque Natural Tinença de Benifassà

Parque Natural Tinença de Benifassà is het meest noordelijke natuurpark van de regio Valencia en beslaat ongeveer 5.000 hectare. In het gebied leven diverse bijzondere diersoorten zoals de Spaanse steenbok, reeën, meerdere soorten gieren en katachtigen.

Wandel of fiets (MTB!) door het bergachtige landschap en geniet van de frisse lucht en de stilte. Onderweg passeer je bossen, met heide begroeide rotsen terwijl je geniet van spectaculaire vergezichten. Of wandel door het dal van de rivier Sénia, langs de 30 meter hoge waterval Salt de Robert en picknick langs het water. Al deze elementen zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt.

Voor de liefhebbers van geschiedenis zijn er naast de historische dorpjes, boerderijen en klooster ook grotten te vinden met oude rotsschilderingen.

Boixar street Parque Natural Tinença de Benifassà

Mooie deur in La Pobla de Benifassà

Weg van de drukte

Eenmaal in het park vergeet je al snel dat je zo dicht bij een drukke stad bent, zeker als je er blijft overnachten. In Tinença de Benifassà zijn diverse dorpjes te vinden, variërend van het kleine el Boixar met slechts enkele inwoners tot het grotere La Pobla de Benifassà. In de laatste plaats vind je ook de toeristeninformatie waar ze je graag helpen om het meest uit je bezoek te halen. (Spaanstalig, maar met diverse folders in het Engels).

Overnachten kun je op meerdere plekken. Naast diverse kleinschalige hotels kun je er ook voor kiezen om een huis(je) te huren. Na een lange, actieve dag in de buitenlucht en een hapje eten is het heerlijk ontspannen bij het vuur. Lekker kletsen en plannen maken voor een volgende dag, een boekje lezen, spelletje spelen....

Op een heldere avond is het zeker de moeite waard om even naar buiten te lopen. De sterrenhemel is werkelijk fenomenaal want er is praktisch geen luchtvervuiling.

uitzicht wandeling Parque Natural Tinença de Benifassà

Hoe kom je in het park?

Je kunt het park met een groeps toer bezoeken vanaf diverse van de kustplaatsen. Ga je lievert zelf die kant of wil je meer dagen blijven uit dan is het handig om een auto te hebben. Met de bus kom je slechts tot Canet le Roig en bent daarna op een taxi aangewezen. Een auto huren doe je direct al op het vliegveld of in de stad. Vanaf Valencia rijd je langs de kust in ruim 2 uur richting het park. Een mooie route door de bergen is ook mogelijk. Reken dan op zeker drie uur rijden.

Passie

Wij slapen een nacht in el Boixar en worden gastvrij ontvangen door Joel. Hij komt al jarenlang in het park, neemt toeristen mee op mooie wandelingen, en draagt de regio een warm hart toe. Na het avondeten komen de kaarten op tafel en vertelt Joel vol passie over "zijn" park. Over de prachtige mountainbike paden, wandelen met gids- of zelf op ontdekking gaan en wandelen met kaart en kompas. Over de prachtige natuur, het dierenleven, de stilte en het leven in een klein dorpje.  Zijn ogen gaan steeds meer glimmen, helemaal wanneer hij ons over zijn nieuwe plan vertelt.

Park Natural Tinença de Benifassà Joel bedenker van La Ruta de los 7 Pueblos

La Ruta de los 7 Pueblos

Samen met collega's ontwikkelde hij een mooie langere wandelroute door Tinença de Benifassà. De Ruta de los 7 Pueblos is 75 kilometer lang en tijdens je wandeling kom je door alle 7 dorpen die het park rijk is. Als je het wilt wordt je grote bagage voor je vervoerd en onderweg slaap je in één van de dorpjes.  Wij lopen een deel van deze route en ik ben onder de indruk. Van de prachtige natuur maar ook van het overnachten in een klein dorpje op zo'n natuurlijke plek. Echt jammer dat we hier maar één nacht slapen!

Wil je zelf een paar nachten midden in de natuur slapen? Vanaf €120 per nacht overnacht je op een bijzondere plek in het sfeervolle Casa Rural El Boixar. Met geweldig uitzicht op de omringende bergen vanaf je eigen terras. Klinkt goed toch?

Wil je meer informatie over de regio of over de route. Of zoek je je overnachtingsplek liever iets meer in de "bewoonde wereld"? Joel helpt je graag met het plannen van je trip en kan je ook in het Engels te woord staan. Je kunt hem benaderen via zijn email, bellen of de site bekijken.

Wandelen in Parque Natural Tinença de Benifassà

wandelen in het Parque Natural Tinença de Benifassà

Vakantie in Castellón bloem in Parc Natural Tinença de Benifassà

La Ruta de los 7 Pueblos routemarkering

bergwandeling Parque Natural Tinença de Benifassà heide langs pad

Wandelen bij Valencia Parque Natural Tinença de Benifassà

Met pijn in het hart....

nemen we afscheid. Ik kom zeker nog een keer terug naar Tinença de Benifassà!

#ik ontdekte deze regio op uitnodiging van het Spaans verkeersbureau. In mijn blogs deel ik altijd mijn eigen mening.

Boixar Parque Natural Tinença de Benifassà

Geplaatst in bergwandeling, Spanje, wandelen, Wandelen in Europa.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *