wandelen langs de Dommel het Loondermolenpad

Rondwandelingen in Nederland: 40 mooie rondwandelingen in eigen land

Rondwandelingen. Ik houd ervan en loop regelmatig mooie rondwandelingen in Nederland. Op dit moment zijn lange afstandswandelingen een stuk lastiger te realiseren. Voor wie er toch graag meerdere dagen wandelt is het maken van meerdere rondwandelingen een prima alternatief.

40 fijne rondwandelingen in Nederland.

In dit blog vind je maar liefst 40! tips voor fijne rondwandelingen in Nederland. Verdeeld over vier verschillende afstanden met onder elke afstand 10 wandelroutes verspreid door heel Nederland. Daarnaast krijg je voor alle rondwandelingen een link naar de uitgebreide routebeschrijving met foto's en handige tips voor parkeren, horeca onderweg en meer.

Combineer een verblijf op een centrale plek met het maken van meerdere rondwandelingen die je met de auto kunt bereiken. Zo kun je in een paar dagen tijd perfect een stukje Nederland ontdekken. Zonder gebruik van het openbaar vervoer of 2 auto's en/of fiets. Ideaal voor een weekendje weg of een korte vakantie in eigen land.

mooiste rondwandelingen Nederland Soesterduinen

Leestip: vakantie in eigen land.

Rondwandelingen in Nederland tot 5 kilometer.

Waar de één makkelijk een wandeling van meer dan 20 kilometer loopt is voor de ander 5 kilometer al een hele afstand. Daarnaast is het maken van een kortere rondwandeling ook fijn als je niet al te veel tijd hebt. Zelf kiezen wij graag voor een korte wandeling om even uit te waaien, op de aankomst op vertrekdag van een vakantie of als we bij iemand op bezoek gaan of een afspraak hebben. Twee vliegen in één klap!

Dit zijn mijn tips voor leuke wandelroutes tot 5 kilometer.

rollende heidevelden op de Brunssummerheide

Rondwandelingen van 5 tot 10 kilometer

Vind je 5 kilometer een beetje te weinig maak dan een keuze uit één van de volgende routes. Het voordeel van een iets langere route is dat je net weer wat meer ziet van een gebied terwijl je toch niet zo veel tijd kwijt bent. In een paar uur tijd kun je al zo veel moois ontdekken.

Dit zijn mijn tips voor leuke rondwandelingen tussen de 5 en 10 kilometer.

→Lees ook : dit zijn de leukste cadeaus voor wandelaars

Wandelen in De Maasduinen

Rondwandelingen van 10 tot 15 kilometer

Het middenmaatje onder de wandelingen. Tien mooie wandelroutes voor wie er makkelijk wandelt en er ook wat tijd voor uit kan trekken.

Rondwandelingen in Nederland beek met water ranonkels Trage Tocht Maarheeze

Rondwandelingen boven de 15 kilometer

Hier begint het serieuze werk. Deze rondwandelingen vragen wat meer van je tijd maar zijn het allemaal waard. Mooie routes waar je met gemak een hele dag voor uit kunt trekken zodat je tussen het wandelen door ook nog tijd hebt om te genieten. Een lekkere picknick lunch, een terrasje onderweg of zo maar wat staren terwijl je op een fijn wandelbankje zit.

Dit zijn mijn tips voor leuke rondwandelingen van meer dan 15 kilometer.

Een grote rondwandeling: wandelvakantie in Nederland.

Wil je liever wat langer op pad? Wij wandelden in één vakantie de lange afstandswandelroute de Walk of Wisdom. Een mooie, gevarieerde rondwandeling door het Rijk van Nijmegen. De wandeling gaat o.a. door de prachtige natuur van de Ooijpolder, de Gelderse Poort, het Duitse Reichswald, de heidevelden bij Mook en de uiterwaarden van de Waal. Daarnaast kom je ook in diverse historische steden als bijvoorbeeld Nijmegen en Grave.

Geen rondwandeling maar wel erg mooi (en met de trein aan elkaar te plakken). De Dutch Mountain Trail, ruim 100 kilometer door Zuid-Limburg, Duitsland en de Belgische Voerstreek. Aanrader!

mooie rondwandelingen Nederland de Walk of Wisdom

Nog meer rondwandelingen of wandelinspiratie nodig?

Dit was slechts een greep uit de wandelingen die je op Myfootprints kunt vinden. Ben je op zoek naar nog meer wandelroutes? Klik dan zeker even door naar het overzicht met mijn wandelingen in Nederland. Of ontdek Nederland met één van de meer dan 5000 wandelroutes op de pagina van Wandelen.nl.

Ik wens je heel veel wandelplezier!

 

 

Geplaatst in Europa, Nederland, wandelen, wandelen in Brabant, wandelen in Drenthe, Wandelen in Europa, wandelen in Friesland, wandelen in Gelderland, wandelen in Groningen, wandelen in Limburg, Wandelen in Nederland, wandelen in Noord Holland, wandelen in Overijssel, wandelen in Utrecht, wandelen in Zeeland, wandelen in Zuid Holland, wandelvakantie.

8 reacties

  1. Prachtig blog, mooie wandelingen, duidelijke opzet , mooie foto’s. Even een vraagje voor de GPS wandelaars. Zijn er van de routes ook .gpx bestanden aanwezig en zouden die ook op jullie site kunnen worden gezet? Ik wandel met GPS (mis altijd wel ergens een paaltje of wegwijzer borden).

    • Dank je wel Cor, leuk om te horen. Van de meeste routes zijn GPX bestanden maar omdat ik de routes vaak elders vind verwijs ik in mijn blog naar de site waar hij te vinden is. (Daarnaast zijn de routes ook regelmatig te wandelen via wandelknooppunten of paaltjes en dan gebruik ik geen GPS) Onderaan het desbetreffende blog vind je het kopje “handig om te weten” waarin je alle informatie kunt nalezen. Groetjes, Ivonne

  2. Als Belg ben ik nog maar een paar keer naar Nederland geweest (veelal schooluitstappen laaaang geleden). Hoogtijd om daar eens verandering in te brengen. Mooie natuurwandelingen, altijd rustgevend

    • Hoi Christa. Ik wandel meestal met iemand samen maar ook regelmatig alleen. Vaak is dat met mijn man maar ook met vrienden of familie. Ik vind het gezellig om samen met iemand te wandelen en lekker bij te kletsen maar zonder wandelmaatje is het ook prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *