Mooiste wandelingen Eifel NaturWanderPark delux uitkijkpunt route 1

Mijn 10 mooiste wandelingen van 2019

In dit handige overzicht vind je mijn mooiste wandelingen van 2019 op een rij. Van korte wandelroutes in eigen land tot meerdaagse uitdagende (berg) wandeltochten verder van huis. Wat was het weer een geweldig wandeljaar. Op naar 2020!

De mooiste wandelingen van 2019

Wandelen is mij met de paplepel ingegoten en nog steeds is het één van mijn favoriete bezigheden. Hoeveel kilometers ik dit jaar heb gewandeld houd ik niet bij maar wat waren ze mooi. Wat mij betreft is wandelen nog steeds één van de beste manieren om een gebied te verkennen en jezelf op te laden. Even helemaal tot rust te komen en je gedachten op een rijtje kunnen zetten in een mooie omgeving.

Zelf raap ik regelmatig afval tijdens mijn wandelingen en in 2019 organiseerde ik mijn eerste groepswandeling. Met een klein clubje wandelde ik een route in één van de mooiste natuurgebieden van Brabant waarbij we tegelijkertijd zwerfafval opruimden. Een gezellige dag die ons ook een heel voldaan gevoel gaf. Op zaterdag 12 januari gaan we weer op pad en daarna volgen er zeker meer data. Wie er interesse heeft om een keer mee te gaan op één van deze mooie wandelingen kan zich opgeven via de Myfootprints Facebook pagina (onder evenementen). Gezellig als je erbij bent!

Lees ook dit blog met mijn mooiste foto's van 2019.

1- Het Renkums Beekdal

Jarenlang  woonde ik in de buurt van het Renkums beekdal en het was een favoriete plek voor een lekker rondje op de zondagmiddag. Dit jaar koos ik voor een wat uitgebreidere route en wandelde het Hartensepad.  Deze prachtige route gaat door de bossen van diverse landgoederen, door de uiterwaarden bij Wageningen en het Renkums Beekdal. Eén van de mooiere wandelingen die ik dit jaar in eigen land maakte.

Lees hier meer over de wandeling door het Renkums Beekdal

Renkums Beekdal mooiste wandelingen 2019

2-Het Cirque de Lescun

In oktober maakte we één van de allermooiste herfstwandelingen die ik ooit liep. Onder een strakblauwe hemel wandelden we tussen de hoge bergtoppen van de Franse Pyreneeën. De bomen leken wel in brand te staan en de wereld kleurde rood, geel en oranje. We lunchten aan een mooi bergmeer en kwamen slechts 1 ander groepje wandelaars tegen  Echt zo'n dag dat alles klopte!

Lees hier mijn uitgebreide blog over deze wandeling in de Franse Pyreneeën.

herfst in de Pyreneeën startpunt wandeling Cirque de Lescun
3-De meest uitdagende wandeling van 2019

In maart maakten we één van de mooiste wandelingen van dit jaar maar ook een hele pittige. De W-trekking in Torres del Paine is een meerdaagse wandelroute door de prachtige bergen van Chileens Patagonië. Zes dagen lang wandelden we met volle bepakking door een uitgestrekt berggebied en sliepen in ons tentje onder heldere hemels vol flonkerende sterren. We wilden onszelf een uitdaging stellen en die kregen we. Een ervaring die we nooit meer zullen vergeten en die ik iedereen kan aanbevelen.

Lees hier alles over de W-trek in Torres del Paine.

Mooiste wandelingen 2019 Torres del Paine Chili W-trek

4-Wandelingen in de Soesterduinen

De Lange Duinen in Soest vormen samen met de Korte Duinen één van de mooiste stuifzand gebieden van Nederland. Samen met schoonzus Jolanda wandelde ik de blauwe paaltjesroute. Deze korte wandelroute gaat om de Lange Duinen heen en geeft je genoeg tijd en gelegenheid om ook de grote zandvlakte op te lopen. Naast deze route zijn er nog veel meer mooie wandelingen te maken in de Soesterduinen en kun je er gerust een paar dagen voor uittrekken.

Lees hier meer over onze wandeling door de Lange Duinen Soest.

uitzicht op de Lange Duinen Soest

5-Wandelingen over de krijtrotsen van Normandië.

Een paar jaar geleden wandelde ik over de grote kliffen van de Engelse zuidkust en dit jaar was het de Franse kust die ons hart heeft gestolen. De kliffen en krijtrotsen van Etretat liggen op ruim 5 uur rijden van Nederland en je kunt er eindeloos mooie kustwandelingen maken. Van enkele kilometers tot meerdaagse routes. Onderweg vind je diverse leuke dorpjes om even te pauzeren.

Lees hier onze ervaringen met wandelen over de krijtrotsen bij Etretat.

Ivonne van Myfootprints bij Etretat Chemin Des Douaniers

6-Klompenpad: Het Lint- en Liniepad

Ik ben gek op het wandelen van klompenpaden en ook in 2019 kon ik weer een mooie route aan mijn favorieten lijstje toevoegen. Het Lint- en Liniepad combineert de prachtige natuur van de Kromme Rijnstreek met de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Alle ingrediënten die je nodig hebt voor een fijne wandeling. Op het laatste deel van de route kregen we dit koppeltje begeleiders mee. Gezellig toch?

Lees hier het volledige verslag van het Klompenpad Lint- en Liniepad.

klompenpad Lint en Liniepad tussen de geiten

 

7-De mooiste wandelingen van de Duitse Moezel.

Tijdens een midweek in de Duitsland maakten we diverse wandelingen vanuit Landal Mont Royal. Langs mooie dorpjes met oude vakwerkhuizen, door het bos, tussen de wijngaarden en langs de Moezel. Ook liepen we een mooie etappe van de Möselsteig. Op de weg terug richting huis maakten we nog een stop bij de beroemde Geierley hangbrug en wandelden ook daar een mooie route. Wat heerlijk om zo een paar dagen helemaal in een andere omgeving te kunnen doorbrengen.

Lees hier alles over onze midweek in de Duitse Moezel.

mooiste wandelingen bij Landal Mont Royal Duitsland

 

8-De mooiste wandeling van de Belgische Ardennen

Op korte afstand van de Nederlandse grens vind je het beekdal van de Ninglinspo. Een uniek gebied dat op de lijst met erfgoed van Wallonië te vinden is. Volgens de is dit Belgen één van de mooiste wandelingen van de Ardennen. Tijdens een korte kampeer trip konden we de verleiding niet weerstaan om deze wandeling uit te proberen. De Ninglinspo is ook een perfecte stop op een reisdag van of naar een zuidelijke bestemming.

Lees hier meer over wandelen in het beekdal van de Ninglinspo

mooiste wandelingen in de Ardennen touwen langs de Ninglinspo wandelroute

9-Eén van de mooiste heide wandelingen van Nederland

In de zomer gaan we graag op pad om een mooie heidewandeling te maken. Dit jaar trokken we richting Limburg waar we over de glooiende heidevelden van de Brunssummer Heide wandelden. Zet deze wandeling maar op je bucketlist voor volgend jaar zomer!

Lees hier meer over de mooiste heidewandeling op de Brunssummer Heide.

mooiste heide Nederland Brunssummerheidee

10-Wandelingen in het NaturWanderPark delux (Eifel)

Vanuit standplaats Vianden wandelden we drie dagen lang in het NaturWanderPark delux. Een grensoverschrijdend natuurgebied met een overvloed aan fraaie rondwandelingen door de Duitse Eifel en Luxemburg. Door groene gebieden met kabbelende beekjes en grote rotspartijen en regelmatig een klim met een mooie vergezicht als beloning.  Elk van de wandelingen is even mooi dus welke je ook kiest je zult je niet vervelen!

Lees hier alles over wandelen in NaturWanderPark delux vanuit Vianden.

Mooiste wandelingen Eifel NaturWanderPark delux uitkijkpunt route 1

Dit waren mijn 10 mooiste wandelingen van 2019

Wat is de mooiste wandeling die jij in 2019 maakte? Deel hem onder dit blog en inspireer ons om hem te wandelen! Meer mooie wandeltips vind je op de speciale wandelpagina.

 

 

Geplaatst in wandelen, Wandelen buiten Europa, Wandelen in Europa, Wandelen in Nederland.

6 reacties

  1. Torres del Paine lijkt me zó mooi! Ik wandelde dit jaar oa in het zuiden van Portugal, op Elba, in Puglia, in Servië en andere Balkanlanden, op de Cycladen en legde zelfs heel wat kilometers af in verschillende steden. In Nederland wandelde ik daarentegen veel te weinig!

    • Er zijn zo veel mooie plekken om te wandelen maar Torres del Paine is natuurlijk een heel bijzondere. Jij hebt ook heel wat afgewandeld. De Algarve bezochten dit jaar ook maar de rest van wat je noemt zagen we nog niet, Er is nog genoeg te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *