Trage tocht Hellendoorn boerenschuur

Wandelen in Twente; Trage Tocht Hellendoorn

Op zoek naar een route om te wandelen in Twente vond ik de Trage Tocht Hellendoorn. Een mooie en gevarieerde route van 15 kilometer  die je meeneemt door de bossen van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en het boerenlandschap rondom Hellendoorn. Wandel je met ons mee?

 

Het startpunt van de route

Vanuit onze B&B in Dijkerhoek is het een minuut of 20 rijden naar het startpunt van de route. Gisteren wandelden we al een andere route en vandaag één die iets verder weg is. Je kunt eindeloos wandelen in Twente en ook op deze route pikken we een deel van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug mee.

We parkeren de auto bij landgoed Schuilenburg en na een kort stukje over het landgoed steken we al vrij snel de doorgaande weg over. Het pad gaat langs de rand van het bos en over een apart voetpad langs de velden. De schapen kijken ons nieuwsgierig aan en het is heerlijk rustig.

Trage tocht Hilvarenbeek startpunt bij landgoed Schuilenburg

 

Trage tocht Hilvarenbeek wandelen

 

Wandelen in Twente deTrage tocht Hilvarenbeek schapen

 

Trage tocht Hilvarenbeek uilenkast in boom
De bossen in

We vervolgen onze weg door de bossen van de Salland Sallandse Heuvelrug. Op diverse plaatsen zien we de sporen van reetjes op de paden, maar helaas komen we ze niet tegen. Ik knuffel met een enorme beukenboom en geniet volop van de lucht van warme dennennaalden in het heerlijke najaars-zonnetje. De eerste paddestoelen beginnen zich te tonen maar voor de herfstkleuren zijn we nog een beetje te vroeg. Het bos is gevarieerd en elke keer weer anders en zo vliegen de kilometers ongemerkt voorbij.

Trage tocht Hilvarenbeek sporen reetje

 

Trage tocht Hilvarenbeek grote beukenbomen

 

Trage tocht Hilvarenbeek door het boerenlandschap

 

Wandelen in Twente Trage Tocht Hilvarenbeek

 

Wandelen in de bossen tijdens deTrage tocht Hilvarenbeek

 

Trage Tocht Hilvarenbeek hersenzwam

 

Trage tocht Hilvarenbeek Sallandse Heuvelrug

Wandelen in Twente: tussen de velden

Uiteindelijk verlaten we het bos en wandelen langs de velden verder. Onze boterhammen eten we op langs de waterkant. We stoppen voor een kopje koffie bij Natuurcamping Eelerberg. Wat een leuke plek is dit, die gaan we zeker onthouden voor een andere keer! Het appelgebak ziet er té lekker uit om te laten staan. Met moeite lokken we ons los van de stoelen in het zonnetje en wandelen verder. Een klein stuk over een saaie asfaltweg die gelukkig al vrij snel over gaat in een breed zandpad.

Wandelen in Twente Trage tocht Hilvarenbeek koeien in de wei

 

Trage tocht Hilvarenbeek langs de velden

 

Trage tocht Hilvarenbeek bramen en vergezichten

 

Trage tocht Hilvarenbeek nieuwsgierige koe

 

Boerenpaden en de Regge

Het laatste deel van de route brengt ons via boerenpaden door het dal van de Regge. Helaas blijft de rivier vrij ver weg en kunnen we het water maar op een paar plekken zien. Echt dichtbij komen doen we niet want alle grond naast het water is afgezet. Een klein beetje teleurgesteld zijn we wel maar al met al wandelden we weer een mooie en gevarieerde route in het Twentse land.

Trage tocht Hilvarenbeek boerenschuur

 

Trage tocht Hilvarenbeek tussen de velden

 

Trage tocht Hilvarenbeek het Reggedal

Handig om te weten over de Trage Tocht Hellendoorn

  • Startpunt van de route; Landgoed Schuilenburg, Schuilenburgerweg 54, Hellendoorn.
  • Parkeren van de auto is gratis bij het startpunt.
  • Totale afstand van de route: 15 kilometer.
  • Comfortabele schoenen zijn prima voor deze tocht.
  • De route is te volgen via een routebeschrijving of door het downloaden van de GPS track.
  • Horeca; Landgoed Schuilenburg en in de zomermaanden Boerderij Onder De Eik (Ossenkampweg 4 Hellendoorn) bij Natuurcamping Eelerberg.
  • Klik hier door naar de pagina met alle informatie over de route.
  • Zoek je nog een mooi adres om te overnachten? Wij sliepen in B&B Woonboerderij Dijkerhoek. Een plek die ik echt kan aanbevelen.
Geplaatst in Nederland, Wandelen in Europa, Wandelen in Nederland, wandelen in Overijssel.

4 reacties

  1. Het ziet eruit als een prachtige wandeling. Het is daar sowieso een mooie omgeving. Ik ben een keer op die natuurcamping geweest toen mijn broertje en zijn gezin daar een paar jaar geleden kampeerden. Mooie plek en zij vonden het een leuke camping.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.