Wat is Nederland toch een fijn land om te wandelen.

Wandelen doe ik al zo lang ik me kan herinneren en is nog steeds mijn grote passie. Ik wandel elke dag, van een klein rondje in de pauze tot langere tochten. Zomaar wat slenteren door een mooi gebied of via een uitgezette route. In welk seizoen je ook op pad gaat er is altijd wel weer iets nieuws te ontdekken.

Op deze pagina vind je links naar mijn mooiste wandelingen in Nederland. Ik neem je mee op mijn tocht aan de hand van informatie en foto's. Elke route sluit ik af met een aantal handige weetjes. Trek die wandelschoenen maar aan en begin vandaag nog. Ik wens je veel plezier met wandelen!

 

Wandelen in Nederland; mijn persoonlijke tips per provincie:

wandelen in Drenthe

wandelen in Flevoland

wandelen in Friesland

wandelen in Gelderland

wandelen in Groningen

wandelen in Limburg

wandelen in Noord-Holland

wandelen in Overijssel

wandelen in Utrecht

wandelen in Zeeland

wandelen in Zuid-Holland

 

Wandelen in Nederland, mijn favoriete wandelingen

Algemene wandeltips

Wandeluitrusting

Met de juiste wandeluitrusting maak je het wandelen nog plezieriger. Hier lees je onze persoonlijke ervaringen en reviews van wandelschoenen, wandelrugzakken en andere outdoorartikelen.

 

Special : De Walk of Wisdom. Een Nederlandse pelgrimsroute.

In de hete zomer van 2018 wandelde ik samen met Frank in een week tijd de Walk of Wisdom. Het lopen van een meerdaagse wandelroute is een hele goede ervaring die ik iedereen aan kan bevelen. Deze mooie route is 136 kilometer lang en gaat door het gevarieerde landschap rondom de stad Nijmegen. Door de manier waarop de route opgezet is kun je hem in één keer wandelen of in stukken opdelen.

Op mijn speciale Walk of Wisdom pagina vind je uitgebreide omschrijvingen van de etappes van de Walk of Wisdom, fijne adressen om te overnachten en andere handige tips.

Walk of Wisdom van Grave naar Hernen

Special: Trage Tochten.

Ik ben gek op Trage Tochten. Deze bijzondere wandelroutes gaan zo veel mogelijk over onverharde paden en door een zo gevarieerd en natuurlijk mogelijk landschap. Op de speciale pagina verzamelde ik alle Trage Tochten. Handig gerangschikt per provincie, met aantal kilometers, startplaats en hoeveelheid onverhard pad.

Klik hier direct door naar het overzicht van alle Trage Tochten.

Trage Tocht Gasteren wandelroute

Special: het Pieterpad lopen

De afgelopen jaren wandelde ik meerdere etappes van het Pieterpad. Soms als losse route, maar ook een paar etappes achter elkaar met leuke overnachtingsadressen. Alleen, met Frank maar ook met vriendin Paula. In totaal wandelde ik inmiddels rond de 200 kilometer op het Pieterpad en heb ik al heel wat mooie natuurgebieden doorkruist.

Wil je zelf het Pieterpad lopen? Op deze pagina vind je alle wandelblogs en handige tips voor het Pieterpad.

Top Archemerberg Pieterpad etappe 10

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *