wandelen in Limburg pagina van wandelblogger Myfootprints

Wandelen in Limburg

Een dag wandelen in Limburg is als wandelen in een ander land. Zeker wanneer je in het zuiden van de provincie bent doet de omgeving soms meer denken aan de Ardennen, Luxemburg of  het noorden van Frankrijk dan aan de rest van Nederland. Zelfs als je, net als wij, slechts af en toe een dag in deze regio bent heb je al direct het ultieme vakantiegevoel te pakken!

Van stuifduinen en rivieren in het noorden tot het heuvellandschap en de kleinschalige landbouw van het zuiden. De variatie in routes en landschap is enorm en staat garant voor uren wandelplezier. Limburg is echt een provincie waar ik nog veel meer van wil ontdekken. Heb je nog tips voor leuke routes? Ik hoor ze graag van je!

Op deze kaart vind je mijn persoonlijke tips voor de leukste wandelingen.

Wandelblogs

wandeling Overasseltse en Hatertse Vennen

Walk of Wisdom op eigen gelegenheid

Samen met vriendin Paula zocht ik een mooie wandeluitdaging voor een korte vakantie in eigen land. De Nederlandse pelgrimsroute Walk of Wisdom is ongeveer 136 […]

Nog meer fijne inspiratie voor wandelen in Limburg:

Meer tips en mooie routes om te wandelen in Limburg vind je op deze pagina van de VVV Zuid Limburg

 

 

2 reacties

  1. Jammer dat je Midden Limburg niet noemt. Het prachtige Meinweg gebied, de meanderende Swalm, de grindgaten en Maasplassen bij Roermond, Wessem, Maasbracht en Ohé en Laak. Veel mensen splitsen Limburg op in twee delen namelijk Noord en Zuid maar er is ook een tussendeel met een heel ander karakter.

    • Hoi Marina. Dank voor je aanvullingen. Er staat nog zo veel op ons to do en see lijstje. Ik zou meer in Limburg willen wandelen, maar ook in andere delen van Nederland is er nog veel meer te ontdekken. De dagen zijn zo gevuld. Mocht ik naar Limburg gaan dan ga ik zeker eens naar je tips kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *