Een weekend Groningen in 30 foto’s

Groningen; vanuit het zuiden van Nederland is het best een aardig eindje weg. Onze trouwdag was een mooie aanleiding om eindelijk eens naar het noorden te rijden en sfeer te proeven tijdens een weekend Groningen.

We slenterden door de straatjes van de binnenstad, sliepen in het karakteristieke Corps de Garde hotel en aten en dronken véél te veel lekkere dingen. Ook bekeken we de World Press foto tentoonstelling en hadden een gezellige meet en stadswandeling met de dames van Wanderwomen. Zij gaven ons zoveel leuke tips voor "hun"Groningen  dat we zeker een keer terug moeten komen!

Ons weekend Groningen in 30 foto's:

De grachten van Groningen.

Voor mij was het een verrassing dat er zoveel water binnen de stad Groningen was. Ik ben gek op de grachten van onze steden in de randstad dus dit was een mooie start van ons weekend. Ik zou best eens een tijdje op zo'n boot willen wonen en dan op mijn terrasje op de voorplecht uitkijken over het water. Voor de liefhebbers is er zelfs een jaarlijks grachtenfestijn. Wandel zeker even langs de Hoge en Lage van der A.

weekend in groningen

weekend in groningen1

Oude panden in Groningen

Zoals in iedere stad is er ook in Groningen genoeg te zien voor de liefhebbers van oude panden.Wat dacht je bijvoorbeeld van het Goudkantoor (Waagplein 1) en het voormalig pand van het Nieuwsblad van het Noorden (Gedempte Zuiderdiep 24) om er maar een paar te noemen.

Zoals je weet ben ik gek op het fotograferen van deuren en ramen. Mijn camera klikte er weer vrolijk op los tijdens ons weekend Groningen.

weekend in groningen31

groningen

 

weekend in groningen4

weekend in groningen29

Street Art in Groningen

Op diverse plekken in de stad vind je Street Art en als liefhebber moest ik daar zeker even wat van bekijken. In het Ebbinge kwartier is het grootste aanbod te vinden.

 

weekend in groningen25

weekend in groningen24

Uit eten tijdens je weekend Groningen

Restaurant tip Groningen.

Er zijn meer dan genoeg leuke restaurantjes in Groningen om uit te kiezen maar een lekkere thali in Kohinoor van India konden we niet weerstaan. Als je hier in het weekend wilt eten is het aan te raden om te reserveren want het is hier behoorlijk druk. Ik snap wel waarom want het eten is heerlijk en niet al te duur!

weekend in groningen22

Het leukste koffietentje van Groningen

Als echte koffie liefhebbers hebben we natuurlijk diverse koffietentjes uitgeprobeerd tijdens ons weekend Groningen. Wat mij betreft is Bij Britta het allerleukste koffietentje van Groningen. Gezellig ingericht, heerlijke koffie en daarbij de meest lekkere zelfgebakken taart van Barbara. Yummie! Ook hier is reserveren in het weekend weer aanbevolen!

 

weekend in groningen16

 

weekend in groningen17

 

weekend in groningen18

Bekijk Groningen van bovenaf vanuit de Martinikerk en toren

De Martinitoren of "D'Olle Grieze" ligt in het hartje van het centrum aan de Grote Markt en is het symbool voor de skyline van Groningen. Natuurlijk klommen we ook even naar boven om de stad van bovenaf te bekijken. Munten om naar binnen te kunnen haal je bij de op het plein gelegen VVV. (Jammer dat ze daar zo'n lelijk gebouw van hebben gemaakt in dit oude stukje...)

weekend in groningen5

 

weekend in groningen19

 

weekend in groningen20

 

weekend in groningen21

Evenementen in Groningen en het Groninger Museum

Zoals je vast wel weet zijn wij geen echte museum bezoekers. Wat ik natuurlijk niet kon weerstaan was de World Press Photo tentoonstelling in de van der Aakerk. De tentoonstelling is inmiddels weer afgelopen maar ook zonder dat is kerk het bekijken waard. Door het jaar heen worden er in Groningen  leuke evenementen georganiseerd.. Zo is er altijd wel wat te beleven in het Groninger Museum en kon je afgelopen winter o.a. naar de gezellige WinterWelvaart of je ogen uitkijken tijdens het Winterlichtfestival. Meer (recente) tips nodig? Kijk dan op deze site van Visit Groningen.

weekend in groningen11

 

weekend in groningen23

 

weekend in groningen12

Winkelen tijdens je weekend Groningen

Er is genoeg te shoppen in Groningen en het centrum is compact waardoor alles makkelijk te belopen is. De straat met de meeste ketens is de Herenstraat maar neem zeker ook eens een kijkje in de Folkingestraat waar je de wat meer alternatieve winkels vindt. Opvallend is het grote aanbod in ecologische en groene producten, niet alleen in de winkels maar ook in restaurants en koffietentjes. Dat zijn dingen waar ik blij van wordt!

De eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland, Opgeweckt Noord, heeft helaas de deuren moeten sluiten. Jammer want we vonden het een mooi initiatief!

 

weekend in groningen2

 

weekend in groningen14

weekend in groningen13

weekend in groningen15

Vergeet niet de details in je op te nemen

Vergeet vooral niet goed om je heen te kijken als je door de stad loopt. Veel gevels zijn versierd met kleine beeldjes, glas in lood ramen of mozaïeken. Tussen de straattegels vind je ook geregeld leuke details.

weekend in groningen8

weekend in groningen28

 

weekend in groningen10

 

weekend in groningen9

Hofjes en stilteplekjes in Groningen

In de stad vind je diverse hofjes of gasthuizen en bij meerdere ervan kun je de binnenplaats oplopen en een kijkje nemen . Als je door de kleine entreepoort naar binnen gaat betreed je een heel andere wereld en waan je je weer even terug in de tijd. Hofjes zijn ook prima plekjes om even tot rust te komen. Deze foto is gemaakt in het Middengasthuis aan de Kleine Rozenstraat. Het hofje stamt uit 1873 en is een rijksmonument.

Vlakbij de Martinitoren vind je, verstopt achter hoge muur,  misschien wel het rustigste plekje van de binnenstad van Groningen dePrinsentuin. Een heerlijke plek om even te relaxen met een boekje of iets te eten of drinken bij de theeschenkerij.

 

weekend in groningen26

Terrasjes in Groningen

Als je op zoek bent naar een gezellig terrasje om de dag mee af te sluiten dan valt er genoeg te kiezen, Groningen is niet voor niets een gezellige studentenstad! Ik ben persoonlijk meer een liefhebber van een plek op een terras in het zonnetje dus we moeten nog maar een keer terugkomen om die in de zomermaanden uit te testen.

weekend in groningen27

Onze hotel tip voor je weekend Groningen

Wij sliepen aan de rand van de binnenstad in het sfeervolle en historische hotel Corps de Garde  Een prima plek om een paar nachten door te brengen, vanuit de voordeur loop je direct de drukte van de binnenstad in. De kamers zijn gezellig en het ontbijt heerlijk. Lees hier meer over onze ervaring in hotel Corps de Garde.

Nog meer leuke tips voor een paar dagen Groningen.

Ik heb je Groningen in vogelvlucht laten zien en ik hoop dat je net zo veel zin het als ik om deze stad (nog een) keer te gaan bezoeken. En vergeet zeker ook de omgeving van deze gezellige stad niet! Vanuit Groningen zit je binnen no time in leuke natuurgebieden als het Nationaal Park Lauwersmeer of  het Waddengebied en ik gooi bij een volgend bezoek zeker de fiets op mijn fietsendrager. Nog meer leuke tips vind je op het blog van Daphne. Zij woont zelf in Groningen en geeft je haar tips voor wat je kunt doen in de provincie Groningen.

En, heb jij ook al zo'n zin gekregen in een weekend Groningen?

Ben je gek op citytrips? Dan heb je zeker ook interesse in mijn tips voor de leukste steden!

 

Geplaatst in citytrip, Europa, fotoblogs, Nederland, wandelen in Groningen.

20 reacties

    • Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan 😉 maar even zonder dollen, het blog van Anneloes en Janet heeft zoveel informatie, daar kan ik niet aan tippen na één weekend! Dus waarom niet delen?!

    • Haha, als het regent dan blijft mijn camera gewoon ver weg in de tas. Meest van de tijd hadden we mooi weer….. En dan combineren met een paar dagen naar een leuk waddeneiland?

  1. Leuk om te lezen dat het je zo goed is bevallen in Grunn! Ik woon er nog geen half uurtje vandaan en kom er dus wel een paar keer in het jaar. Het leukste is inderdaad om gewoon een stadswandeling te maken en heerlijk rond te slenteren en te neuzen, er zijn nog steeds zoveel plekjes die we niet hebben gezien. Die hofjes zijn ook leuk he? Zo rustig en sereen, heerlijk vertoeven!

  2. Ik heb als student in Groningen gewoond en mis het wel hoor. Wat een gezellige stad en er is genoeg te doen. leuk om alle bekende plekjes weer eens voorbij te zien komen.
    Tip: voor een bijzonder restaurant. Ga naar Brasserie Grand Café Hotel Prinsenhof (Martinikerkhof 23) Een heel mooi, sfeervol gebouw en met een prima dag en avondkaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *