starten met wandelen

Wandelvakantie in het voorjaar, de mooiste bestemmingen

Het voorjaar is mijn favoriete tijd van het jaar. Na een lange winter komt alles weer tot leven en is de wereld vol frisse kleuren en nieuwe geluiden. Dé tijd dat mijn wandelschoenen van de garage naar de voordeur verhuizen. Het maken van dagwandelingen in Nederland is geweldig, maar een wandelvakantie in het voorjaar is natuurlijk een nóg beter plan. In dit blog geef ik je een aantal tips voor mooie gebieden waar het in het voorjaar heerlijk toeven is. Waar gaat jouw volgende wandelvakantie naartoe?

Wandelvakantie in het voorjaar; Het South West Coast Path (Engeland)

In maart was ik in het zuiden van Engeland en wandelde daar een deel van het South West Coast Path. Dit pad is een ruim 1000 kilometer langeafstandspad en wordt tot één van de mooiste ter wereld gerekend. Het loopt van de hoogste kliffen van Engeland, aan de kust van Exmoor, tot aan de zandstranden van Dorset. De route loopt via twee Werelderfgoederen, vijf ‘Area's of Outstanding Natural Beauty’ en een nationaal park en is één van de meest afwisselende kustlandschappen op aarde .

Je kunt kiezen voor het maken van dagwandelingen, net als wij een deel van het pad lopen of het hele pad in één vakantie aflopen. Wat je ook kiest, genieten is gegarandeerd!

Lees meer over dit bijzondere pad in dit uitgebreide blog.

Wandelvakantie in het voorjaar het South Wset Coast Path, Golden Cap

Wandelvakantie in het voorjaar; Meteora (Griekenland)

Het voor en najaar zijn de beste tijd voor een bezoek aan de prachtige kloosters van Meteora in Griekenland. De Orthodoxe kloosters van Meteora liggen op een kleine 350 kilometer van Athene. Je vind hier een prachtige mengeling van natuur en door mensenhanden gemaakte cultuur. Wat de meeste mensen niet weten is dat je tussen de rotsen fijne wandelingen kunt maken. Wij liepen zelf drie verschillende tochten en genoten van vergezichten, oude paden met dikke eikenbomen en doorkijkjes naar de kloosters.

Wil je meer lezen over de kloosters en een wandelvakantie in het voorjaar bij Meteora? Klik dan even door naar het uitgebreide blog.

wandelen in Meteora

Wandelvakantie in het voorjaar; Garda-Trentino (Italië)

De bergachtige regio ten noorden van het Gardameer leent zich uitstekend voor een wandelvakantie in het voorjaar. In April kan het er nog te koud zijn maar de tweede helft van mei en juni zijn heerlijke maanden. Zo ben je de drukte van de zomermaanden voor en geniet je ook nog eens van een overdaad aan prachtige voorjaarsbloemen en vlinders.

Wij wandelden meerdere routes vanuit Riva del Garda. Het gebied laat zich makkelijk vanaf één standplaats verkennen. Ook fietsers en liefhebbers van watersport komen in deze regio aan hun trekken.

Wil je meer lezen over de mooiste wandelingen in de Garda Trentino? Lees dan zeker even dit uitgebreide bericht.

de mooiste plekken van Garda Trentino

Wandelvakantie in het voorjaar, NaturWanderPark delux en het Mullerthal

Het NaturWanderPark delux is een grensoverschrijdend wandelgebied, ontstaan uit een samenwerking tussen meerdere regio’s in de grensstreek van Duitsland en Luxemburg. In het park vind je een overweldigend aanbod aan mooie rondwandelingen waarvan wij er een aantal wandelden.

Vianden is een perfecte uitvalsbasis voor je wandelvakantie. Vanaf hier wandel je zo de natuur in en na het wandelen is het heerlijk zitten op één van de terrasjes.

Ook het Mullerthal is een pareltje. Je kunt er een prachtige meerdaagse route wandelen of meerdere korte routes vanuit één standplaats zoals het kleine Berdorf. Wij bezochten het Mullerthal meermaals en dit zijn onze favoriete wandelingen in het Mullerthal.

wandelvakantie in het voorjaar Eifel kasteel Vianden

 

Wandelvakantie in het voorjaar; de Eifel (Duitsland)

Als je in het zuiden van Nederland woont zit je binnen no time in de Duitse Eifel. Hier kun je één of meerdere etappes van de Eifelsteig lopen. Dit is een 313 kilometer langeafstandspad tussen Aken in Nordrhein-Westfalen en Trier in Rheinland-Pfalz. Onderweg passeer je een veelvoud aan landschappen waaronder grote vlaktes met heide, helderblauwe meren (Maaren), bergen, bossen en geniet je van vergezichten. De etappes in het noorden zijn redelijk vlak maar al snel zitten er behoorlijke hoogteverschillen in de routes.

Wij wandelden een aantal etappes rondom Daun en Monschau. Lees er alles over in dit uitgebreide bericht.

Of wandel in 4 of 5 dagen van Blankenheim naar Gerolstein met een fijn wandelarrangement.

Wandelvakantie in het voorjaar de Eifelsteig, Gemundenmaar

Wandelvakantie in het voorjaar; Mallorca (Spanje)

Mallorca is een eiland dat zich bij uitstek leent voor een actieve vakantie. Hoe fijn is het om je jaar goed te beginnen met een paar dagen zon en blauwe lucht. Vul dat aan met een zeebriesje, lekker eten en gezelligheid en het plaatje is compleet. Heb je ook behoefte aan een sportieve "escape", maar heb je geen zin om alles zelf te bedenken? Dan is het Mallorca Walking Event écht iets voor jou.

Vier dagen lang ga je georganiseerd, maar in je eigen tempo, wandelen door de mooie natuur en stadjes van Mallorca. Het is geen prestatietocht, maar een manier om lekker bezig te zijn in een mooie omgeving en gezelligheid staat voorop.

Wil je meer weten over het event of je inschrijven? Lees alles wat je nodig hebt in dit bericht.

wandelvakantie in het voorjaar, Mallorca

Wandelvakantie in het voorjaar: de Portugese Algarve

De imposante rotskust van de Portugese Algarve is hét decor voor een fijne wandelvakantie in het voorjaar. In de Algarve kun je mooie korte wandelingen maken zoals de prachtige Seven Hanging Valleys Trail.  Ook kun je in de Algarve ook een fantastische meerdaagse wandelroute lopen, de Rota Vicentina.

De Rota Vicentina is een netwerk van wandelpaden waarvan het mooiste deel, de Fisherman's Trail, zoveel mogelijk de kust volgt. Combineer typisch Portugese dorpjes met goudgele stranden en een perfecte temperatuur en je wandelvakantie is compleet.

Rotskust Fisherman's Trail bij Lagos

Wandelvakantie in het voorjaar; Andalusië (Spanje)

April en mei zijn de mooiste maanden van het jaar om de natuur in het zuiden van Spanje te gaan bekijken. De bermen staan vol geurende, gele brem, klaprozen en andere mooie voorjaarsbloemen. Het gras is groen en de beekjes zijn nog vol met water. Kom je in de zomer dan is het landschap een stuk droger en daardoor minder mooi. Je kunt in Andalusië op diverse plekken wandelen. Zo zijn er de prachtige Montes de Malaga, het Grazalema Natural Park en de Alpujarras in de Sierra Nevada bij Granada.

wandelen Alpujarras Sierra Nevada

Wandelvakantie in het voorjaar; bergen, watervallen en meren in Kroatië

Tijdens onze vakantie in Kroatië verkenden wij diverse prachtige parken met de fiets of te voet. De meeste mensen hebben wel gehoord van de Plitvice Meren, een waar sprookjesparadijs. Wij wandelden ook in het Paklenica National park en langs de fantastische watervallen en meren in het Krka National Park. Kom je er in de zomer dan is het er heel erg druk, maar in het voorjaar is het er een stuk rustiger. Je kunt alle gebieden makkelijk aan elkaar knopen tot één mooie vakantie en dit combineren met leuke steden en een stuk langs de kust.

roski slap krka nationaal park

Wandelvakantie in het voorjaar: Normandië (Frankrijk)

De prachtige krijtrotsen van Normandië zijn indrukwekkend in elk jaargetijde. Wij wandelden er in het najaar maar willen graag nog eens terug in het voorjaar als het weer wat stabieler is en het wat later donker wordt. En dan lekker op een camping staan met uitzicht op het strand en de zee!

Je kunt eindeloos wandelen in Normandië. Van korte rondwandelingen tot een lange afstands kustwandelpad (de GR 21).

Lees hier meer over de wandelroutes rondom Etretat in Normandië.

kliffen Etretat

Dit waren mijn tips voor een wandelvakantie in het voorjaar. Wat is jouw favoriete regio om in het voorjaar te wandelen?

Nog niet uitgewandeld? Op mijn wandelpagina vind je nog veel meer mooie wandeltips van dicht bij huis tot ver weg!

Fijne wandelgidsen voor Europa:

 

Geplaatst in Duitsland, Engeland, Europa, Griekenland, Italië, Kroatië, kustwandeling, meerdaagse wandelroute, Portugal, reis inspiratie, Spanje, wandelen, Wandelen in Europa.

4 reacties

  1. Wat een fijne bestemmingen voor een wandelvakantie in het voorjaar! Andalusie, Garda-Trentino en Kroatie spreken mij het meest aan. Lekker zuidelijk met aangename temperaturen, maar nog niet te warm in het voorjaar. Ik ga over anderhalf week naar de Ardeche, ook een fijne bestemming als je wilt wandelen, zeker buiten zomer om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *