De Walk of Wisdom startpagina.

Tijdens de snikhete zomer van 2018 liep ik samen met mijn man Frank de Walk of Wisdom. Een Nederlandse pelgrimstocht van 136 kilometer door het Rijk van Nijmegen. Een route die gebruik maakt van het Streekpad Nijmegen en diverse andere wandelroutes en deze op vernuftige wijze aan elkaar knoopt. Na aanleiding van onze ervaring maakte ik deze Walk of Wisdom startpagina.

Wanneer je de Walk of Wisdom wandelt loop je een grote ronde door Gelderland, Brabant, Limburg en een stukje Duitsland.  De wandeling brengt je o.a. door de prachtige natuur van de Ooijpolder, de Gelderse Poort, het Duitse Reichswald, de heidevelden bij Mook en de uiterwaarden van de Waal. Een mooie vertegenwoordiging van de gevarieerde natuur die je in Nederland aan kunt treffen. Naast die mooie natuur ervaar je tijdens het wandelen ook de historie die de regio tekent. Van Romeinse handelswegen, eeuwenoude bedevaartsplaatsen en kastelen tot vestingstadjes als Grave.

kaart complete route Walk of Wisdom

Klik op de kaart om hem groter te openen.

 

Het concept

Het idee achter de Walk of Wisdom is om even de tijd nemen om na te denken over het leven en onze mooie aarde..... Teruggeworpen op jezelf, zonder prikkels van buitenaf.

Je kunt de route officieel lopen en je (tegen betaling) aanmelden als pelgrim op de eigen site. Op eigen gelegenheid een deel van of de gehele route wandelen is ook heel goed mogelijk. Op deze Walk of Wisdom startpagina vind je alles wat je nodig hebt om zelf op pad te gaan.

Walk of Wisdom van Grave naar Hernen Walk of Wisdom van Winssen naar Nijmegen Koninkspaarden langs de Waal Walk of Wisdom van Sint Jansberg naar Malden Walk of Wisdom van Hernen naar Winssen brug Walk of Wisdom van Nijmegen naar Groesbeek zonnebloemen in de Ooijpolder Walk of Wisdom van Malden naar Grave Haterse Vennen Walk of Wisdom van Hernen naar Winssen Waalbandijk Walk of Wisdom van Winssen naar Nijmegen struinen langs de Waal Walk of Wisdom van Grave naar Hernen paarden zoeken verkoeling onder brug Walk of Wisdom van Nijmegen naar Groesbeek Boerenlandpad Walk of Wisdom van Nijmegen naar Groesbeek Duivelsberg Walk of Wisdom via het Reichswald naar Groesbeek pad met grote varens Walk of Wisdom via het Reichswald naar Groesbeek stadsmuur Krananburg Gallowayrunderen in de Ooijpolder Walk of Wisdom Walk of Wisdom van Nijmegen naar Groesbeek Duivelsberg Walk of Wisdom handveer Persingen Walk of Wisdom van Malden naar Grave pannenkoekenhuis Sint Walrick Walk of Wisdom van Grave naar Hernen molen

Voorbereidingen en de etappes;

De totale afstand van de Walk of Wisdom is 136 kilometer. In hoeveel tijd of etappes je deze afstand aflegt is geheel aan jou. Wij kozen ervoor om de hele route in één week te wandelen maar er zijn ook veel mensen die het opsplitsen. Ze lopen een deel van de route of hakken het in stukken en gaan een paar keer op pad. Echte diehards wandelen de route in 3 á 4 etappes. Persoonlijk vinden wij dat zonde omdat je dan minder tijd hebt om te genieten en stil te staan bij wat je ziet.

Hieronder vind je onze etappes. De eerste ervan is wat korter maar de rest is allemaal boven de 20 kilometer. Wij kozen ervoor om in B&B's en een pipowagen te slapen zodat we alleen onze kleding, toiletspullen en eten mee hoefden te nemen. Wil je kamperen en slapen in een tent? Onderweg zijn er meer dan genoeg leuke campings aan de route.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.