met het gezin naar Amerika, zeehond

Met het gezin naar Amerika

Als je kijkt naar het rijtje verre vakantiebestemmingen, dan valt Amerika wel onder de meest veilige landen. Ga dus gerust met je kinderen op vakantie naar Amerika!

 

Canyoning

Als je naar het Zuid-Westen gaat, dan kan je niet terug naar huis voor je de Grand Canyon en andere kloven die daar omheen liggen hebt bezocht. Het is namelijk een fantastische ervaring om daar te canyoningen. Je volgt dan als het ware de rivier door in de kloof te lopen waarbij je soms moet zwemmen, klimmen, abseilen en springen. Doe dit wel onder begeleiding van een gids, want het is niet ongevaarlijk. Je hebt uiteraard wel veiligheidskleding aan waaronder een helm, schoenen en een wetsuit, maar als het je eerste keer is met de kinderen, dan is het veiliger om er iemand bij te hebben die wel ervaren is. Mocht je toch ongerust zijn over gevaar, dan is het beste advies om op zoek te gaan naar een kloof met zachter gesteente, die door wind en water is gaan slijten en daardoor breder is geworden waardoor je er gemakkelijker in kunt wandelen. Bij hardere rotsen heb je al snel te maken met een smallere en steilere kloof die onder water staat en waarbij je veel hoogteverschil ervaart. Daardoor wordt het canyoningen natuurlijk spectaculairder, maar het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat en hoe ervaren je bent.

Raften op de Coloradoriver

Mocht je nog geen genoeg hebben gekregen van het water en heb je nog steeds zin in avontuur en adrenaline? Ga dan een dagdeel raften in de Colorado river. Het wilde water klotst dan langs de boot van waaruit je lekker aan het peddelen bent. Je kunt in plaats van met een raftboot ook met een roeiboot of kajak door de rivier. En als je het aandurft, kun je zelfs van de boot afspringen en in je zwemvest door het water glijden.

Uitrusten en zwemmen in Santa Monica

Tussen alle spannende, sportieve activiteiten door heb je vermoedelijk ook behoefte aan uitrusten en lekker zwemmen. Je kunt bijvoorbeeld naar het schitterende Santa Monica afreizen voor een heerlijk dagje strand. Je zult er je ogen uitkijken van de vreemde vogels en opvallende mensen die je hier tegen het lijf zult lopen. Bovendien kun je er heerlijk eten en in het reuzenrad of de achtbaan.

Op zoek naar filmsterren in Hollywood

Waarschijnlijk is één van de belangrijkste redenen waarom je kinderen naar Amerika op vakantie willen, dat ze dan een keer in het echt kunnen zien waar al die bekende filmsterren uithangen. Ik heb het natuurlijk over Hollywood. Als je geluk hebt, mag je een kijkje nemen in de studio’s. Een goede tip is wel om niet een celebtour te reserveren als je beroemde sterren wilt spotten, maar om zelf op pad te gaan over Mulholland Drive en vervolgens de straten die aan die weg liggen in te rijden. De georganiseerde tours gaan namelijk een specifieke route af waarbij je weinig kans hebt om dichtbij de huizen te komen. Wanneer je zelf gaat touren, zoek dan van tevoren een paar plekken uit waar je kunt parkeren, want het is er erg druk.

Zoek de natuur op

Houd je van natuur, bezoek dan ook zeker enkele nationale parken, zoals bijvoorbeeld de Great Smoky Mountains tussen Tennessee en North Carolina in. Hier zijn onder andere duizenden verschillende plantensoorten, meer dan honderd verschillende boomsoorten, tientallen zoogdieren en meer dan tweehonderd vogelsoorten. Het fijne aan dit park is dat het gratis toegankelijk is; voor echte Hollanders altijd fijn 😉. Trouwens, ook als je niet zo’n natuurliefhebber bent zul je je hier vermaken, want je zult versteld staan van alle schoonheid om je heen.

Een Indianenreservaat bezoeken

In Texas, maar ook zeker in andere Amerikaanse staten, kun je een bezoekje nemen aan een indianenreservaat. Op sommige plekken leven Amerikanen namelijk nog steeds als cowboys en indianen. De kinderen zullen hier ongetwijfeld ook erg van genieten. Wanneer je een reservaat bezoekt, zorg er dan wel voor dat je respectvol met hun leefomgeving omgaat en geen verpakkingen en dergelijke rond laat slingeren.

Wat overigens ook een hele bijzondere ervaring is, is zwemmen met dolfijnen. In Miami kan je dit op veel plekken doen. Ook is het mogelijk om met zeekoeien te zwemmen. Hiervoor kun je het beste naar de Noord-West kant van Florida gaan.

Goed voorbereid op pad

Je zult je waarschijnlijk wel vermaken in Amerika. Wel is het verstandig om voor vertrek op tijd te denken aan een aantal belangrijke aspecten:

  • Is je paspoort nog geldig?

Als je naar Amerika reist, moet je erop letten dat jouw paspoort en die van je partner en kinderen minimaal geldig zijn tot en met de dag waarop jullie terugreizen naar Nederland.

  • Heb je een ESTA aangevraagd?

Naast een geldig paspoort heb je ook een ESTA voor Amerika nodig. Deze kun je gemakkelijk en snel online aanvragen. Lees goed het formulier door zodat je zeker weet dat je geen fouten maakt. Je hoeft overigens niet voor je kinderen, je partner en jezelf apart een formulier in te vullen; voor alle reizigers hoef je maar één formulier in te vullen, maar je dient dan wel de gegevens van alle reizigers op het formulier te vermelden. Vraag je ESTA niet te laat aan, maar ook zeker niet te vroeg; het document heeft namelijk een bepaalde geldigheidsduur en het zou natuurlijk zonde zijn als deze verstreken is terwijl je nog geen stap binnen Amerika hebt gezet. Let op! Zelfs als je alleen een tussenlanding maakt in Amerika heb je een Esta voor doorreis nodig.

  • Let op je gezondheid

Amerika is groot. Check dus van tevoren naar welke plekken je toegaat en of je daar vaccinaties voor nodig hebt. Dit kun je navragen bij je huisarts of bij de GGD, waar je je tevens kunt laten inenten. Naast het vermijden van ziektes en vervelende aandoeningen is het ook belangrijk om plaatsen te vermijden waar gevaar dreigt. Lees je van tevoren goed in over de actuele situatie in de Amerikaanse steden die je wil bezoeken en check het reisadvies voor de VS.voor de laatste stand van zaken.

 

 

Geplaatst in Noord-Amerika, Verenigde Staten, visum en reisbenodigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *