visum voor Turkije

Hoe kom ik aan mijn visum voor Turkije

Tot een paar jaar geleden kon je je visum voor Turkije gewoon kopen op het vliegveld in Turkije, direct na de landing. Dat kan helaas niet meer, je moet je visum nu al voor vertrek aanvragen. Voor Nederlandse toeristen is dat gelukkig heel eenvoudig. Je vult een online aanvraagformulier in, betaalt het visum Turkije en ontvangt het vervolgens vrijwel direct per e-mail. Daarna kun je met een gerust gevoel naar Turkije. Genieten van je welverdiende vakantie.

Je kunt het maar geregeld hebben

Het mooie van het visum Turkije is dat het 180 dagen geldig is. En in die tijd mag je 90 dagen in Turkije zijn. Dat betekent dus dat je nog niet je hele vakantieplanning klaar hoeft te hebben om alvast het visum te kunnen regelen. Ook betekent dit dat je bijvoorbeeld twee keer naar Turkije mag reizen in die 180 dagen, als je in totaal maar niet langer dan 90 dagen in Turkije bent.

Het visum Turkije met spoed aanvragen

Ben je niet zo van het plannen en regel je het liefste alles op het laatste moment? Of ben je gewoon helemaal vergeten je visum voor Turkije aan te vragen? Gelukkig is dat ook geen probleem. Als je het visum Turkije online aanvraagt wordt het meestal binnen een uur toegekend. Je krijgt dan een bevestiging per e-mail en kunt direct het vliegtuig instappen. Spoedaanvragen kosten €5,00 extra, maar dat is nog altijd beter dan het land niet inkomen, toch?

Stappenplan

In het kort werkt de aanvraagprocedure voor het visum Turkije als volgt:

  1. Je kunt het visum Turkije hier aanvragen
  2. Je kunt meteen ook je medereizigers invullen
  3. Je betaalt je visum met iDeal of Bancontact (€24,95 per persoon)
  4. Je ontvangt het visum per e-mail
  5. Dat is alles. Op naar Turkije!

Paspoortvereisten en meereizende kinderen

Om een visum Turkije te kunnen aanvragen moet je paspoort nog minimaal 180 dagen geldig zijn na aankomst in Turkije. Heb je geen paspoort of voldoet je paspoort niet? Als je een Nederlandse identiteitskaart hebt is dat ook voldoende. Daarvoor geldt dezelfde geldigheidseis van 180 dagen.

Ga je op vakantie met je kinderen? Dan moet je ook voor hen speciaal een visum aanvragen. Ze hoeven daarvoor niet een eigen paspoort te hebben, een bijschrijving in het paspoort van een ouder is ook voldoende. Die ouder moet dan natuurlijk wel meereizen.

Genieten van je vakantie in Turkije

Visum Turkije geregeld? Geniet dan met volle teugen van je vakantie in Turkije. Neem een duik in de warme baden van Pamukkale (of een modderbad in Dalyan). Ga voor een ballonvaart in Cappadocië of ga lekker shoppen in de grote bazaar in Istanbul. Hou je van zoetigheid? Probeer dan het bekende Turkse fruit of proef de echte Turkse baklava.

Wist je trouwens dat je in Turkije ook op wintersport kunt? Niet heel goedkoop, maar met heerlijke vier en vijfsterrenhotels en mooie pistes is een wintersport in Turkije een puur genot. Het wintersportgebied in Uludag kun je met een klein watervliegtuigje vanaf Istanbul bereiken, dus de combinatie met een stedentrip is zo gemaakt!

 

 

Geplaatst in visum en reisbenodigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *