Is Hua Hin een leuke (strand)bestemming?

Hua Hin ligt zo'n 280 kilomter ten zuiden van Bangkok aan de golf van Thailand. De Thaise koning heeft er een vakantiehuis waar hij geregeld te vinden is. Daarnaast is het al jaren een populaire badplaats die nog steeds aan populariteit wint. Verwacht hier echter geen romantische palmstranden en mooie rotskusten en ook geen stille, exclusieve strandjes waar je denkt dat je in een bounty film terecht gekomen bent. Echte andere hoogtepunten kent deze regio ook niet.

Waarom dan toch naar Hua Hin vraag je je nu vast af?

De treinrit.

Alleen al voor de treinrit zou ik het doen. Hua Hin ligt aan de spoorlijn die naar het zuiden van Thailand gaat en daarna zelfs nog door tot in Maleisie. Wij hebben zelf de rit, die ruim vier uur duurt, in de tweede klasse gemaakt. Het leuke is dat er naast de nodige toeristen veel Thai met deze klasse reizen. Zo kun je leuke contacten kunt maken zonder de zere billen van de derde klasse. Op iedere halte stappen verkopers in die een keur aan eten, snacks en drinken verkopen voor leuke prijsjes. Zo kom je vanzelf aan je natje en je droogje. De trein gaat diverse keren per dag, maar je hebt niet altijd keus uit alle klassen. Wij namen die van 13:00 uur. Het voordeel is dan ook dat je nog ruim voor het donker in Hua Hin aankomt. Kun je gelijk al even het oude houten treinstation bekijken.(Je kunt natuurlijk ook gewoon met de bus reizen).

 

rps20150130_143145

Hua Hin ligt niet te ver van Bangkok.

Als je geen tijd hebt om helemaal naar het zuiden te reizen, of je wilt de lange rit in stukjes hakken dan is een stop in Hua Hin een goede keuze. Het strand is een kilometer of 7 lang en is verdeeld over een paar grotere stukken. Het zand is wit en het strand loopt heel geleidelijk af. Dit maakt het ook heel erg geschikt maakt voor jongere kinderen of mensen die niet zo van een ruige zee houden. Alle voorzieningen zijn aanwezig.Er zijn volop restaurantjes, genoeg strandbedjes en parasols te huur en hotels in alle soorten, maten en prijscategorieën.

rps20150130_142556

 

Niet alleen de mensen genieten hier trouwens van de zee, ook de lokale makaken nemen  graag een dipje als het heet is in Hua Hin en zorgen zo voor gratis entertainment terwijl je zwemt.

 

rps20150130_143509

Het strand van Khao Takiab

Het strand bij het centrum van Hua Hin is het drukste deel. Hier vind je volop vertier en veel mensen. Wij vonden persoonlijk het strand van Khao Takiab, 7 kilometer zuidelijker, een stuk relaxter. Groot voordeel van dit strand is bovendien dat het ook een stuk breder is wat je vooral bij vloed goed terugziet. Bij Khao Takiab is er dan nog ruim zand over om lekker te wandelen of spelen. Op het Hua Hin strand moet je dan bijna tegen de weg aan liggen. Bij eb, zoals je ziet op de foto, is het strand  pas echt breed. Je komt op het strand door een groene, openbare, songthaew vanuit het centrum te nemen. Deze rijdt bij genoeg klanten envertrekt bij o.a. bij de nightmarket.  Ons kostte die rit 10 baht p.p., dat is ongeveer 33 eurocent!

rps20150130_171651

rps20150130_171627

Je buik vol eten.

's Avonds is er  in het centrum van Hua Hinvoor de liefhebbers een nightmarket. Je kunt er op jacht gaan naar souvenirs en  je vergapen aan de enorm grote schaaldieren die overal uitgestald liggen. Als je van seafood houdt kun je je buik vol eten. Ook voor de niet liefhebbers is er voldoende keuze want er zijn hier veel internationale keukens vertegenwoordigd (Met dank aan de vele expats).

rps20150130_142851

 

 

De tempel van Wat Khao Takiap

Dit is een mooie tempel om te bekijken als je eens een dagje geen zin hebt in het strand. Hij ligt aan het beginpunt van het Khao Takiap strand. Het is geen grote tempel, maar groot genoeg om je een uurtje te vermaken.Vanaf de hoog gelegen plek heb je een mooi uitzicht op de hele baai tot aan Hua Hin centrum. Als je van apen houdt is dit ook de plek om te zijn. Het terrein is vol met makaken. (Kijk uit met eten en drinken want dat proberen ze te stelen). Na het bekijken van deze tempel kun je iets verderop naar het strand bij de kleine haven. Het is ook leuk om even naar de bootjes en de vers gevangen vis te kijken. Bij heet weer de spetteren de makaken in het water rond op zoek naar wat verkoeling.

rps20150130_142730

rps20150130_142446

De juiste uitvalsbasis

Terwijl ik dit schrijf zit ik heerlijk op mijn eigen terrasje van het kleine resort Baan Sabaaidee. Een complex met 15 studio's en suites in de middenklasse en een heerlijke relaxte uitvalsbasis. Rustig, mooie groene tuin, kleinschalig en met gratis fietsen. Het hotel ligt in het rustige deel van Hua Hin en heeft een heerlijk zwembad. Hier houden wij het nog wel even vol! Over twee dagen gaan we met de derde klasse trein weer richting Bangkok en dan op naar Myanmar!

rps20150130_143112

Ga je vanuit Hua Hin naar het zuiden van Thailand? Dan kan ik je absoluut een paar dagen op het snorkel en duikparadijs Koh Tao aanraden!

Ben je benieuwd wat Thailand nog meer voor moois te bieden heeft? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn Thailand Pagina!

Geplaatst in Azie, Thailand.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *