Wandelen in een grot in het Khao Sok NP.

Ik houd mijn adem in en laat dan met een zucht alle lucht weer ontsnappen. Wat is dit gaaf en ook geweldig mooi! Mijn kleine lamp die ik op mijn voorhoofd draag geeft net genoeg licht om al dat moois goed te kunnen zien. Ik zie hoge zalen met plafonds die vol met vleermuizen zitten Ze zijn klaar om straks in de nachtelijke uren weer massaal uit te vliegen. Kleine groene (spinnen) oogjes staren me vanaf de stenen bodem aan. Levensgrote roze rotsformaties in waaiervorm zover mijn blik reikt. De muren zijn opgebouwd uit mooi geaderde stenen met allerlei kleurschakeringen. Water sijpelt langs de wanden of stroomt onder mijn voeten. Khao Sok NP verrast keer op keer.

rps20150329_162142

 

 

Khao Sok NP

Op ontdekkingsreis in Khao Sok

Ik geniet met volle teugen en voel mij een ware ontdekkingsreiziger op zoek naar nieuwe wegen door deze grot. Waar ik ben? In het Khao Sok National Park in het zuiden van Thailand.

De Nam Thalu grot

Met een kleine groep, onder leiding van een gids, bedwing ik de Nam Talu grot en het is zo veel mooier en gaver dan ik had verwacht. Het wordt helemaal geweldig als we ons al klimmend en klauterend een weg banen door een aantal diepere stukken waar je vanaf de knieën tot zelfs aan de kin in het water staat. De adrenaline giert door het lijf als we ons door de smallere stukken heen manoeuvreren. De laatste meters moeten we zelfs even zwemmen. En dan zie ik door een kleine spleet in het plafond weer licht naar binnen komen en is daar de uitgang. Veel sneller dan we dachten, wat een ervaring, ik wil nog wel een keer!

rps20150329_162225

rps20150329_162119

 Het bedwingen van deze grot in het Khao SOk NP praktisch....

Wil je deze grot ook bedwingen dan kun je dit doen als dagtrip vanuit het dorp Khao Sok. Dit doe je dan combinatie met een prachtige tocht per longtailboot over een groot meer dat omgeven is door karstbergen en een lichte trekking door de jungle.

Een andere optie is om in het park te overnachten in één van de bamboe hutjes op het meer en dan ter plekke een aantal dingen te doen waaronder dus het bezoeken van de grot. Tijdens onze tour kwamen we langs het 500 Rai Floating Resort en dat zag er geweldig uit. Hier slaap je direct aan het water en kun je zelf op pad om de omgeving met de kano te bekijken.

Als je in de grot bent zijn waterschoenen of goede gympen het handigste schoeisel om op de gladde rotsen en in het water te lopen. Houd er rekening mee dat je zeker nat wordt. Het grootste deel van de grot is ruim en ik voelde me nergens "opgesloten" .

rps20150329_161937

 

 

rps20150329_162001

thailandpagina

Ben je enthousiast geworden over Khao Sok Nationaal Park? Lees dan ook deze post over wandelen en zwemmen in het Khao Sok National Park.

Ben je benieuwd wat Thailand nog meer voor moois te bieden heeft? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn Thailand Pagina!

Geplaatst in Azie, Thailand, wandelen, Wandelen buiten Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *