Mijn geluksmomentjes

Wat kan het leven toch eenvoudig zijn en liggen geluksmomentjes soms voor het oprapen! Zomaar ineens gebeurt er iets of krijg je een gedachte en de dag kan niet meer stuk. De afgelopen dagen aan het strand van Hua Hin zijn er weer veel van die fijne momentjes geweest.

Wakker worden en de zon schijnt!

Wat mij betreft is er niets heerlijker dan wakker worden, je gordijntje open te doen en daar is ie: de zon. De bikini kan gelijk al aan, fruitig jurkje of gemakkelijke korte broek met topje, slippers aan de voeten en de dag kan beginnen. Buiten ontbijten en geen andere zorgen te hebben dan hoe ga ik zoveel mogelijk genieten van dit heerlijke weer. Beter dan dat kan het toch niet worden.

Op het strand eten.

 Een tafeltje met uitzicht op de golven, een zeebriesje waait zachtjes door je haren. Overal zie je gebruinde en tevreden mensen die, net als jij, genieten van een lekker gerecht. "Och hoe erg" zeggen vrienden van ons dan altijd....

 

rps20150202_162317

Spelende apen.

De makaken die bij het Khao Takiab strand zitten gaan bij heet weer zelf ook het water in en genieten dan net zo hard van de koele zee als de vele mensen. Ik ben sowieso al apenfan, maar hier zat ik echt met een grote glimlach op mijn gezicht. Er werden bommetjes gemaakt, gestoeid en tot mijn verbazing konen de makaken ook flinke stukken onder water zwemmen. 

rps20150130_143509

Vergelijkend warenonderzoek.

Als ik in de spiegel kijk kan ik het niet ontkennen; ondanks de goede zorgen gaat de leeftijd zich laten gelden en heeft het strakke buikje plaatsgemaakt voor een aantal rolletjes hier en daar. Maar als ik dan zo op mijn strandbedje lig en om mij heen de ontblote lichamen van al die andere mensen zie relativeert dat enorm. Ineens ben ik weer een slanke godin en ligt de wereld aan mijn voeten.

Tel daarbij op dat het man-exemplaar dat op het bedje naast me ligt, en die helemaal alleen van mij is, toch echt wel de mooiste man op het heeeeele strand is, dan mag dit toch wel een geluksmoment met de grote H heten!

Fietsen over de achteraf weggetjes.

Als het even kan pakken we op vakantie de fiets of lopen door de kleinere straten. Meestal zien we er weinig tot geen toeristen en komen zo veel in contact met de lokale bevolking. Vaak speken we elkaars taal niet, of slechts mondjesmaat, maar met handen en voeten en een glimlach kom je een heel eind. Zo fietsten we gisteren langs het spoor en verbaasden ons weer over hoe de mensen hier wonen. De dames die je hieronder ziet vroegen of we even kwamen zitten en vroegen of ik ze op de foto wilde zetten. Toen ik hen het portret liet zien stonden ze erop dat ik er nog een paar maakte en gingen steeds harder lachen. Je dag kan dan toch niet meer stuk?

rps20150202_171823

De rust van mijn eigen plekkie.

Ik heb een geweldig stekje gevonden om de dagen door te brengen, het Baan Sabaaidee aan het strand bij Khao Takiab en geniet elke dag van het ontbijt op mijn eigen terrasje. 'Avonds na het eten mijmeren we wat en kletsen over van alles en nog wat. Een kikkertje spingt uit de struiken en een tjiktjak loopt boven onze hoofden over het plafond, sterren fonkelen in de donkere hemel. Life is good!

rps20150130_143112

 

En jij, wat zijn jouw geluksmomentjes?

Geplaatst in Azie, Thailand, What makes me happy.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *