Dit zijn de mooiste eilanden van Thailand Koh Lanta

De stranden van Koh Lanta

Koh Lanta is een gevarieerd eiland met diverse grotere en kleinere dorpjes. Het heeft een eigen nationaal park, mangrovebossen aan de oostkust en prachtige stranden aan de westkust. Voor ieder soort strandliefhebber is er wel iets te vinden. Van rustige strandjes met rotsen en palmbomen tot iets grotere en drukkere stranden waar van alles te beleven is. Of ga je liever voor kindvriendelijke, langzaam aflopende stranden in een grote baai. Op Koh Lanta vind je ze allemaal. Alles wat je nodig hebt om al die prachtige stranden van Koh Lanta te verkennen is een brommer  en een paar dagen tijd.

Welk van de stranden van Koh Lanta past het best bij jou?

Mijn persoonlijke favoriet, Bamboo Beach,  ligt het meest zuidelijk van alle stranden van Koh Lanta. Hoe verder naar het zuiden, hoe meer ongerept de stranden worden. Ik houd wel van die ongerepte stranden! De stranden die ik bezocht heb heb ik hieronder beschreven. Te beginnen met het meest noordelijke strand om daarna af te zakken naar het zuidelijke puntje. Ik hoop dat je zo een goed idee krijgt wat er waar te zien en te beleven is.

Alle stranden van Koh Lanta liggen aan de westkust. Aan de oostkust is het trouwens wel erg mooi, maar dus niet om te zonnen en zwemmen! Ben je gek op snorkelen? Dan kun je op Koh Lanta een fijne snorkeltour met lunch boeken naar 4 kleine eilanden in de buurt.

rps20150312_212139

stranden van Koh Lanta

Klong Dao

Het eerste strand dat je op Koh Lanta tegenkomt is dat van Klong Dao, vlakbij de pier van Ban Saladan. Het is redelijk druk, en er zijn diverse restaurantjes aan het strand te vinden. Het strand is breed en wit met een kustlijn die heel geleidelijk afloopt. In het water liggen geen rotsen en de zee is rustig. Al met al is het heel geschikt voor gezinnen met kinderen.

rps20150312_212748
Phra Ae ofwel Longbeach, één van de populairste stranden van Koh Lanta

Eén van de drukkere stranden van Koh Lanta is Longbeach. Hier vind je de meeste hotels, de meeste restaurants en de meeste toeristen. Het grappige vond ik dat het aan het strand zelf best wel meeviel. De straat erachter was juist weer heel druk. Hoe zuidelijker je op het strand komt, hoe rustiger het wordt. Er zijn een aantal restaurantjes en barretjes aan de zee, maar de meerderheid vind je dus aan de doorgaande weg erachter. Er zijn ook delen van het strand waar niets "te beleven" is en waar je heerlijk rustig kunt liggen.

De zee is vrij rustig en het strand van Longbeach loopt redelijk geleidelijk af. Het is wel vrij snel dieper, dus niet helemaal geschikt voor jongere kinderen. Aan de rand staan veel dennenbomen zodat er voor de schaduwzoekers meer plek is, iets wat op andere stranden nog weleens wat minder is.

Hoteltip

De hotels, resorts en huisjes liggen zowel aan het strand, zij het beperkt, als in het deel erachter en aan de doorgaande weg. Er is heel veel keuze om te slapen. Naast duurdere hotels vind je er ook lekkere goedkope hostels met dormrooms. Een fijne plek is Mook Lanta Eco Resort. Je hebt er al een eigen bungalow, met fan vanaf €20. Eenvoudige onderkomens met super vriendelijk personeel en top service.

rps20150312_212828

rps20150312_212813

Klong Nin beach, het strand op Koh Lanta dat alles heeft

Klong Nin beach is wat mij betreft een mooie middenmaatje qua strand. Er zijn diverse hotels en resorts aan het strand. Iets verder van het strand af, aan de andere kant van de weg, vind je nog een aantal huisjes. Er zijn genoeg leuke en goede restaurantjes. Je kunt er kiezen uit zowel Thaise als Westerse gerechten. Je kunt echt aan en op het strand eten, maar ook gewoon langs de weg waar je vaak iets goedkopere restaurants vindt. 's Avonds hebben restaurantjes aan het strand gezellige lampjes en fakkels aan. In de verte ruist de zee en er waait een heerlijke wind door je haren.

rps20150312_223331

De baai is totaal verschillend bij eb en vloed. Als het vloed is is het water hoog en meestal redelijk rustig, hoewel er bij vlagen ook flinke golven kunnen zijn. Je kunt er dan prima zwemmen, maar het strand loopt snel af dus het is niet echt geschikt voor kinderen (te diep). Bij eb komen er op een aantal plaatsen in de baai rotsen bloot te liggen in het ondiepe water. Als de zee dan wat wilder is moet je echt oppassen dat je niet door een golf op de rotsen geduwd wordt. Natuurlijk kun je ook meer in het midden van het strand te water gaan waar geen rotsen zijn, probleem opgelost! Kinderen kunnen op deze stukken heerlijk spelen.

Hoteltip:

Ben je op zoek naar een leuk hotel dan is Nature Beach Resort, Koh Lanta een echte aanrader. Voor een redelijke prijs krijg je er een goede kamer en de wifi is er uitstekend. Het hotel ligt aan het strand, heeft een zwembad met ligbedjes en een super restaurant. Wij gingen er vaak 's avonds eten en zaten op het strand onder de sterrenhemel. Eten met de voetjes in het zand! Wat wil je nog meer?

Mijn favoriete restaurant en massage op het strand van Klong Nin: Nice Beach (bij het gelijknamige hotel)!

rps20150312_223146

Kantiang Bay

Ook hier weer een heerlijk breed strand met als blikvanger een aantal prachtige huisjes verscholen tussen het groen. Genoeg rust en ruimte om je dag lekker relaxed door te brengen. Voor een natje en een droogje kun je terecht bij een paar restaurantjes en een gezellige bar aan de uithoeken van de baai. De sfeer is ontspannen en weer minder druk dan bijvoorbeeld Klong Nin beach.

rps20150312_213036

Het water in deze baai is redelijk rustig en toen ik er was waren er veel gezinnen met kinderen. Aan de rand van de baai liggen diverse boten voor anker en in het midden is een aanlegsteiger die van drijvende tonnen is gemaakt. Er varen geen boten in de baai, men blijft keurig uit de "zwemzone". Wat mij betreft een prima strand.

rps20150312_213017

Nui Bay, alleen te voet bereikbaar strand

Een heel rustig strand. Er wordt gezegd dat het ongerept is maar er is een klein barretje/restaurantje aanwezig. Je moet je brommer boven parkeren. Daarna daal je via een trap naar het strand af. Het strand ligt in een kleine baai die mooi groen is met aan de zijkant rotswanden. Ik heb er niet gezwommen omdat ik er aan het eind van de dag was toen het al bijna donker werd, maar het zag er wel goed uit.

rps20150312_212248

Op het strand waren diverse makaken die kleine krabbetjes uit het zand aan het uitgraven waren (heel erg leuk om naar te kijken) en vijf andere toeristen.

rps20150312_212304

Bamboo beach, de topper onder de stranden van Koh Lanta

Mijn persoonlijke favoriet van het eiland Koh Lanta is het  strand van Bamboo beach. Het strand heeft aan de noordkant drie kleinschalige resorts met huisjes. Daarnaast is er een restaurant waar je heerlijk kunt eten. Aan de andere kant zie je prachtige palmen, een rotswand en heel veel groen.

Wil je overnachten op dit relaxte strand? LaLaanta Hideway Resort heeft fijne huisjes in een grote tuin, 2 zwembaden en directe toegang tot het strand.

Voor mij is dit het meest pure strand. Hier kun je nog echt kunt voelen hoe Koh Lanta eruit ziet zonder menselijke invloeden. Er zijn niet veel mensen die van dit strand genieten. De sfeer is rustig en aan het eind van de middag wordt het strand soms bezocht door makaken die nog niet echt brutaal maar eerder redelijk schuw te noemen zijn.

rps20150312_212539

In het water liggen wel veel rotsen. Qua zwemmen is het hier iets minder als de zee wilder is. Ik heb er een tijd heerlijk gedobberd tot er ineens een hoge golf aankwam die me net verkeerd op een rots gooide. Als gevolg drie opengehaalde tenen, oppassen geblazen dus.

rps20150312_212424

rps20150312_212622

Waar je ook zit op Koh Lanta, de mangolassi smaakt altijd goed!

rps20150312_212442

En de zon gaat elke dag weer heel mooi onder in het paradijs, zucht.......enjoy!

rps20150312_213102

rps20150312_223255

Welk van de stranden van Koh Lanta is jouw favoriet?

Naast de stranden van Koh Lanta leuk vind je in het zuiden van Thailand nog veel meer moois. Combineer een verblijf op Koh Lanta bijvoorbeeld met:

Geplaatst in Azie, Thailand.

8 reacties

  1. Door de manier waarop je het beschrijft krijg ik zin om het eerste het beste vliegtuig te pakken en ook lekker te komen genieten van al dat moois en lekkers. Gelukkig schijnt in Nederland regelmatig een warm lentezonnetje. Het is hier dus ook goed toeven met een heerlijke smoothie en een lekker beschut plekje in de tuin.

  2. Ik hoor iedereen steeds over Koh Lanta, maar eerlijk gezegd vond ik dat juist één van de minste eilanden. Ik heb in het jaar dat ik in Thailand woonde veel mooiere plekjes gezien… Niet dat ik er niet heel graag nu zou willen zijn hoor, dat zeker, en aan jouw beschrijving ligt het niet, maar ik vond het vrij toeristisch, toen al. De hutjes op palen die je laat zien, daar hou ik dan weer wel van. Mijn eigen geheimpjes wil ik nog steeds eens in een blog delen.

    • O ja, er zijn zeker minder toeristische eilanden in Thailand maar Koh Lanta is een mooie middenmoot. Druk genoeg om gezellig te zijn maar ook weer rustig genoeg, zeker als je meer in het zuiden zit zoals wij. Of met de brommer richting bijvoorbeeld Bamboe Beach, daar komen echt weinig mensen en heb je de baai bijna voor jezelf heerlijk! De hutjes op palen zijn in Thailand helaas steeds minder te vinden, dat vinden wij ook wel jammer want er is niets leuker dan dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *