street art van Lissabon

Street Art in Lissabon, onze tips voor de mooiste plekken.

De afgelopen dagen waren Frank en ik in Lissabon. Een heerlijke stad waar je uren door kunt slenteren. Zoals je weet ben ik gek op Street Art en op dat gebied kun je je hart ophalen in deze levendige stad. In dit nieuwe fotoblog neem ik je mee langs de mooiste Street Art in Lissabon.

Waar vind je al die gave Street Art in Lissabon?

Voordat ik naar Lissabon ging had ik me al aardig verdiept in de Street Art. Ik ging op zoek naar de wijken die mensen aanbevelen. Maar ook posts op Instagram gaven me veel goede inspiratie. Langzaam aan kwam er een steeds concreter plan in mijn hoofd en gingen we op pad. Zo bekeken we de gave oude fabriekswijk LX Factory . Nu een super hippe wijk met leuke winkels, restaurantjes en vol met coole Street Art. Het Crono project leek me ook enorm gaaf, maar daar hadden we helaas geen tijd meer voor.

De wijk van ons hotel bij de metro halte Anjos was een enorme verrassing. Ik had het hotel vooral uitgezocht op de prijs/kwaliteit verhouding en de nabijgelegen metro. Ook de wijken Alfama en Barrio Alto sterven van de leuke Street Art.

Wat ik zelf eigenlijk het meest leuke vond was gewoon maar wat wandelen door de straten. Zo vonden we nog véél meer bijzondere Street Art op plekken waar ik het helemaal niet verwacht had! Ben je een liefhebber dan kom je met al die Street Art in Lissabon zeker aan je trekken. De stad staat vol met oude panden en muren vol met de mooiste afbeeldingen. Kijk maar eens even naar deze kleine selectie!

streetart in lissabon

streetart in lissabon

streetart in lissabon

streetart van Lissabon

streetart van Lissabon

streetart lissabon

streetart van Lissabon

streetart lissabon

streetart lissabon

streetart lissabon

streetart lissabon

streetart lissabon

streetart lissabon

streetart lissabon

streetart lissabon

streetart lissabon

streetart lissabon

streetart lissabon

 

Ben jij ook zo'n fan van  Street Art en ben je al eens op zoek geweest naar de mooiste Street Art van Lissabon?

Natuurlijk is er in Lissabon veel meer te zien en beleven dan alleen Street Art. Lees hier onze tips voor je stedentrip Lissabon.

Ook in de buurt van Lissabon is er genoeg te doen. Lees hier de tips van Annemarie voor een leuk uitstapje naar Sintra.

 

Als je dit leuk vond dan vind je zeker ook leuk:

Geplaatst in citytrip, Europa, fotoblogs, Portugal, stadswandeling, Street Art, wandelen, Wandelen in Europa.

26 reacties

 1. Ik heb in Lissabon niet echt veel streetart gezien, maar misschien is er de afgelopen jaren veel bijgekomen? Zo uit mijn hoofd herinner ik me maar 2 foto’s met street art. De stad zelf vond ik verder wel heel fijn. Veel leuke wijken. Ik was er toen ik 40 werd, met mijn moeder, en ik wil zeker nog een keer, en dan ook naar Cascais en Sintra!

  • Wij bleven nu in de stad zelf op deze eerste trip. Een volgende keer gaan we zeker ook naar Sintra en Cascais! Het lijkt me heerlijk om de regio een keer zelf met de auto te verkennen.

  • Ik heb het idee dat er steeds meet Street Art in de steden te vinden is. Ik zie zelf regelmatig dingen voorbij komen van steden waar ik een aantal jaar geleden was en dan verbaas ik me over al die Street Art.

 2. Wat is er in deze stad veel streetart zeg, en ook nog eens hele gave. Zoveel kleur, alleen daarvoor zou ik al een ticket naar Lissabon boeken! Ik vind het altijd zo knap, hoe deze muurschilderingen gemaakt worden. Zelf doe ik deze artiesten niet na 😉

  • Lissabin is zonder Street Art al een aanrader. Ik ben er gek op, dus wij gingen op zoek!Mocht je meer tips willen, ik schreef ook een blog met leuke tips voor de stad!

  • Dank je wel Rick. De eerste is gemaakt in de buurt van ons hotel, gewoon tijdens het wandelen. Ik zal eens zoeken of ik de locatie nog kan vinden en dan zet ik het in een volgende reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *