street art Athene

Op zoek naar de mooiste street art in Athene

Zoals je weet ben ik een groot liefhebber van street art en gaan we tijdens een citytrip altijd op zoek naar een paar mooie stukken. Ook tijdens ons bezoek aan Athene was er weer meer dan genoeg te zien.  Dit zijn mijn tips voor street art in Athene en waar je het kunt vinden.

Waar vind je street art in Athene?

Als je op zoek gaat naar street art in Athene en je hebt net als wij wat minder tijd dan kan ik je aanbevelen om in de centrale delen van de stad te blijven. Je vind diverse mooie stukken in de wijken Psyrri, Gazi en Metaxourgio. Al deze stukken zijn al lopend te bekijken en tijdens het wandelen heb je gelijk al een mooi deel van de stad gezien.

Zoek je een plek om even uit te rusten tijdens of na het wandelen, dan kan ik je Psyrri aanbevelen. Wij vonden het een super gezellige wijk om een terrasje te pakken en om 's avonds een hapje te eten!

→Tip: maak een Street Art Tour met gids en ontdek de kleurrijkste werken van Athene in 2 uur tijd.

street art in Athene

Zo jammer van die auto (Katsikogianni straat, Psyrri)

Fotograferen van street art in Athene

Zoals wel vaker het geval is is ook het fotograferen van street art in Athene niet zonder hindernissen. Op heel veel plekken staan de stukken in de drukkere wijken van de stad waar door er auto's voor geparkeerd staan of andere storende elementen in de weg staan voor de ultieme plaat. Of je moet op een onmogelijk drukke plek gaan staan om je foto te maken. Steeds maar aan de kant stappen voor verkeer en wachten op dat ene juiste moment.... Andere stukken lijken bijna gevangen te zitten tussen de muren van kleine steegjes of torenen hoog boven alles uit.

Daarnaast is ook het zonlicht niet altijd bevorderlijk voor mooie opnames. Onderwerpen die half in de zon en half in de schaduw staan zijn lastig te fotograferen. Maar goed, zo is de werkelijkheid. Als je zoals wij maar 2 dagen in een stad bent heb je niet altijd gelegenheid om alle stukken op precies het juiste moment te zien. Street art in Athene, zoals het is 😉

street art in Athene “System of a Fraud” by INO

Vanaf de overkant van de drukke straat, “System of a Fraud”  van INO is 17 meter hoog!

street art Athens

 

street art Athene

 

street art Athens, Gazi

 

street art Psyrri, Athene

 

street art Gazi Athens

 

street art Athene

 

street art Gazi, Athene

 

street art Athene

 

street art Athene

 

street art Athene

 

street art Athene

 

street art Athene

 

street art in Athene

 

street art in Athene

 

street art Athene

 

Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod van street art in Athene. Als je zelf in de stad bent kun je nog veel meer mooie werken ontdekken waar wij deze keer geen tijd voor hadden. Ik ben benieuwd wat je allemaal gaat ontdekken!

Lees zeker ook dit blog met meer tips voor een weekend of bezoek aan Athene.

Als je dit blog leuk vond dan houd je vast ook van:

 

 

 

Geplaatst in citytrip, Europa, Griekenland, hotspots, Street Art, Things to do.

6 reacties

    • Dank je wel. Exarchia had ik ook op mijn lijst staan, maar daar hadden we helaas geen tijd voor tijdens dit eerste bezoek. Next time! Gaaf dat je in Athene gewoond hebt, wat een fijne plek om te leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *