streetart en graffiti in Leeuwarden

De leukste Nederlandse steden voor graffiti en Street Art

Ik ben een echte fan van Street Art en graffiti. Tijdens een stedentrip ga ik als het kan zeker een keer op pad om de mooiste werken te bekijken en fotograferen. En ik bof, want de laatste jaren wordt het alleen maar leuker in de steden. Ben je net als ik ook gek op al die kleur in de stad? Dan kun je je hart ophalen met deze tips voor de leukste Nederlandse steden voor graffiti en Street Art.

 

Stadswandeling langs de mooiste murals en graffiti in Heerlen

Tijdens een stralende dag in december wandelde ik met Heerlense Bianca en Cindy langs diverse van hun favoriete murals en kreeg ik ook nog de nodige achtergrondinformatie. Er is hard gewerkt om het slechte imago dat de stad had te verbeteren o.a. door het creëren van mooie Street Art. Regelmatig verschijnen er nieuwe werken in de stad waarvan diverse met een knipoog naar het (mijn en Romeinse) verleden. Een mooiere eerste kennismaking met Heerlen had ik me niet kunnen voorstellen.

Lees meer over de murals in Heerlen in het uitgebreide blog.

Streetart Heerlen, kerkstraat The Tree is Blloming van Gaia

Een fietstocht langs de mooiste Street Art en graffiti in Eindhoven

Op een warme zomerdag stapten Frank en ik op de fiets en reden een dag langs diverse wijken van Eindhoven. Eerlijk, ik ben niet echt een fan van Eindhoven. Doordat er in de oorlog veel gebombardeerd is er naar mijn smaak te weinig "ouds" te zien. Maar de Street Art, olalaaaa! Het kwijl loopt me in de mond als ik denk aan alle mooie werken die er in de stad te vinden zijn. Combineer dat met een hapje en drankje in Strijp-S en je krijgt een hele leuke kant van Eindhoven te zien.

Lees hier meer over onze fietstocht langs de gave Street Art en graffiti van Eindhoven.

streetart in Eindhoven Quetzal op Philitelaan bij Strijp

Wandeling met gids langs Street Art en graffiti in Leeuwarden

Toen ik me aanmeldde voor de Street Art tour in Leeuwarden wist ik nog niet zo goed wat ik me voor moest stellen bij Street Art. Street Art is, zo leerde ik, een stroming binnen de graffiti, maar wat is nu precies het verschil tussen beiden? Dit en meer leer je tijdens een stadswandeling met A Guide to Leeuwarden.  Leeuwarden is een super gezellige stad vol prachtige historische panden. En na het wandelen zijn er meer dan genoeg leuke plekjes om wat te eten en drinken.

Lees hier meer over onze tour én het verschil tussen Street Art en graffiti.

streetart en graffiti in Leeuwarden

Op zoek naar Street Art en graffiti in het centrum van Arnhem

Jarenlang woonde en werkte ik in Arnhem maar sinds ik naar Brabant verhuisde kom ik er te weinig. Best jammer want Arnhem is zo'n fijne stad. Ik ontdekte hoe veel er verandert is tijdens een stadswandeling door het centrum. Naast veel leuke nieuwe hotspots kwam ik ook enorm veel gave Street Art tegen. Als je een keer op zoek bent naar een leuke stad voor een stedentrip dan is Arnhem echt een aanrader.

Lees hier meer over de wandeling langs de hotspots en Street Art in het centrum van Arnhem.

Street Art stadswandeling Arnhem

Ontdek de ruwe kant van Den Bosch

Met medeblogger Anita sprak in een dag af in Den Bosch. Ik ben verliefd op de prachtige binnenstad met de kleine winkeltjes en op de natuur net buiten de stad. Maar ook de Street Art mag er wezen. Mijn favoriet? De hoge silo's op het Verkade terrein waar de oude panden een nieuwe bestemming kregen. Hier kun je trouwens ook een lekker hapje eten ontdekte ik pas tijdens een afspraak met mijn outdoorblogger collega's.

Lees hier alles over onze wandeling langs de gaafste Street Art in Den Bosch.

Den Bosch graffiti Verkadeterrein silo's

 

Street Art en graffiti op de NSDM werf in Amsterdam

Na een afspraak in Amsterdam had ik nog tijd over en bezocht de NSDM werf. Een bijzondere plek die volop in beweging is. Waar oud en nieuw elkaar ontmoeten, creatievelingen hun plek vinden en thuis van de gaafste Street Art en graffiti in Amsterdam. De leegstaande gebouwen op het zuidoostelijke deel van de oude werf werden na verloop van tijd gekraakt. De werf werd een culturele vrijplaats die stikt van de mooie werken. Echt zo'n plek waar je uren rond kunt lopen en nieuwe dingen blijft ontdekken.

Lees meer over Street Art en graffiti op de NSDM werf in het uitgebreide blog.

Street Art en graffiti in Amsterdam NSDM Werf oude kranen

 

Dit waren mijn tips voor de leukste Nederlandse steden voor graffiti en Street Art.  Heb jij nog tips voor andere steden waar je mooie werken kunt vinden? Laat een reactie achter onder het blog. Wie weet kom ik binnenkort een keer jouw favoriete stad bezoeken en kan ik dit overzicht aanvullen!

Geplaatst in citytrip, Europa, Nederland, Street Art.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *