Sri Lanka is al jaren een populaire bestemming voor het maken van een rondreis. Dit kleine (ei)land ligt ten zuidwesten van India en heeft een oppervlakte vergelijkbaar met dat van Nederland en België. Hierdoor reis je makkelijk  van de ene plek naar de andere.

De variatie op Sri Lanka is enorm. Dat maakt het een perfecte bestemming voor een paar weken backpacken of een mooie route met auto (en chauffeur). Vergaap je aan eeuwenoude tempels in Polonnaruwa, Dambulla en Anuradhapura. Relax onder de palmbomen op tropische stranden. Ga op zoek naar wildlife als olifanten en luipaarden in één van de vele natuurparken die het eiland rijk is.

Wandel in de bergen bij Ella, de dikke jungle en tussen theeplantages. Natuurlijk mag een bezoek aan een lokale markt zeker niet aan je reis ontbreken. Voor de liefhebbers van de onderwaterwereld zijn er duik en snorkelmogelijkheden in het zuidwesten en noordoosten.

Ik wens je veel plezier in de Parel van de oceaan. Dit zijn onze tips en ervaringen in Sri Lanka

hotel Nelu Villa Sigiriya Sri Lanka

Onze favoriete hotels in Sri Lanka

Als wij reizen gaan we altijd op zoek naar de leukste hotels en guesthouses. Van een hotel met zwembad, een huisje met buitenkeuken of een […]