wandelvakantie in het voorjaar, Mallorca

Wandelen op Mallorca; het Mallorca Walking Event

Na die lange Nederlandse winter heb ik persoonlijk altijd een hele grote behoefte aan wat zon en licht in mijn leven. Dit voorjaar was ik uitgenodigd om deel te nemen aan het Mallorca Walking Event en genoot. Hoe fijn is het om je jaar goed te beginnen met een paar dagen zon en blauwe lucht. Vul dat aan met een zeebriesje, lekker eten en gezelligheid en het plaatje is compleet. Heb je ook behoefte aan deze sportieve "escape"? Lees dan alles wat je nodig hebt in dit blog over wandelen op Mallorca.

wandelen op Mallorca

 

Wat is het Mallorca Walking Event?

Het Mallorca Walking Event is een wandelvierdaagse. Vier dagen lang ga je georganiseerd, maar in je eigen tempo wandelen op Mallorca. Het is een ideale manier om te genieten van actief bezig zijn en van het buiten zijn zonder dat je zelf routes moet bedenken. Je kunt je alleen inschrijven, maar ook met vrienden, je man/vrouw of zelfs met een hele groep.  Gezelligheid staat voorop. Het is geen prestatietocht, maar een manier om lekker bezig te zijn in een mooie omgeving.

wandelen op Mallorca

Wandelen op Mallorca in de Lente!

De volledige naam van het event is Mallorca Walking Event La Primavera. Primavera betekent lente en als je weleens in het voorjaar in Spanje bent geweest weet je dat het er dan al echt fijn is. Het klimaat op Mallorca is zacht en april is een geweldige maand om de winterblues uit je lichaam te verdrijven. De natuur is in het voorjaar op haar mooist, het is er nog niet al te druk en de temperaturen zijn perfect om te wandelen. Begint het al een beetje te kriebelen?

wandelen op Mallorca

wandelen op Mallorca

lente op Mallorca

Verschillende routes

Deelnemers aan het event kunnen kiezen uit die verschillende afstanden van 30, 20 of 12,5 kilometer, voor elk wat wils dus.  Elke dag start en eindig je op het Plaza Torá, tegenover het strand van Paguera.  De routes kunnen variëren en eventueel nog aangepast worden afhankelijk van de weers- of andere omstandigheden. Tijdens het wandelen kom je zowel langs de kust, als door gezellige dorpjes en door het prachtige (UNESCO) berggebied van de Serra de Tramuntana. 

Onderweg vind je op diverse plekken standjes met water en fruit en toiletten. Er zijn verkeersregelaars en andere medewerkers die zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Jij concentreert je puur op het wandelen!

Mallorca Walking Event Primavera

Foto credits Denise Miltenburg!

wandelen op Mallorca

Het centrale startpunt

Het nadeel van het centrale startpunt vond ik dat de routes af en toe een stukje over dezelfde weg gaan en dat je vaak begint met wat drukkere paden. Ben je eenmaal lekker aan de wandel dan wordt de route steeds mooier. Mijn aanvankelijke twijfel sloeg al snel om in enthousiasme.

Voordeel van het centrale startpunt is de gezelligheid aan het begin en eind van je wandeling. Elke ochtend is er een gezamenlijke start waarna ieder in zijn eigen tempo verder wandelt. Bij terugkomst is er tijd om ervaringen uit te wisselen en wat te eten of drinken. Opgeluisterd door gezellige live muziek. Wie er dus nog niet moe is kan de voetjes ook nog even van de vloer laten gaan!

Mallorca Walking Event Primavera

Mallorca Walking Event

Foto credits Mallorca Walking Event!

Voor wie is dit evenement geschikt?

De deelnemers aan het event komen uit verschillende landen, maar zijn op dit moment voornamelijk Nederlanders. Iedereen die houdt van wandelen en een goede (wandel) conditie heeft kan meedoen. Uit ervaring blijkt dat de grootste groep van deelnemers 50 jaar en ouder is, maar er lopen ook kinderen mee die samen met hun ouders gaan wandelen op Mallorca. Het leuke van het Mallorca Walking Event is de kleinschaligheid. Zo blijf je gespaard van eindeloze rijen mensen voor en achter je en lange wachttijden bij het toilet. Het geeft nog een "ons kent ons" gevoel en dat maakt het bijzonder.

Mallorca Walking Event Primavera

Mallorca Walking Event Primavera

Mallorca Walking Event

Mallorca Walking Event Primavera

Samen wandelen is ook heel goed voor je relatie!

Ben je enthousiast geworden?

Wil je zelf meedoen aan het Mallorca Walking Event? Dan kun je er voor kiezen om een totaalpakket, inclusief vluchten, inschrijving, overnachting en transfers, te boeken via Oad reizen. Ook kun je er voor kiezen om je reis zelf te regelen en te slapen in één van de officiële hotels van het evenement. Het is natuurlijk ook mogelijk om je verblijf te verlengen en nog meer van het eiland te zien. Een mooie gelegenheid om meer te doen dan alleen te wandelen op Mallorca.

Meer informatie over het event en het boeken vind je op de site van het Mallorca Walking Event.

wandelen op Mallorca

wandelen op Mallorca

Maritim Hotel Galatzó

Er zijn verschillende hotels die bij het event zijn aangesloten, in diverse prijsklassen. Ik sliep een paar nachten in het iets luxere Maritim Hotel Galatzó. Een echt pareltje waar je kunt genieten van lekker eten, een spa en prachtige zwembaden. Het ligt iets van de drukte af en is ideaal voor mensen die het graag iets rustiger hebben na een dag wandelen. Al lopend of met de taxi ben je trouwens binnen korte tijd weer in Paguera. Wij sloten de dag af met een drankje en een zonsondergang op het dakterras. Hoe heerlijk is dat!

Maritim Hotel Galatzó

Maritim Hotel Galatzó

Wil je naast wandelen op Mallorca nog meer meer sportieve activiteiten ondernemen?

Tip: een fijne reisgids voor je vakantie op Mallorca:

 

Geplaatst in Spanje, wandelen, Wandelen in Europa.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *