Stedentrip Barcelona? Bezoek deze plaatsen!

Barcelona is een van de meest populaire steden in Europa voor een stedentrip Barcelona en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Het heeft een levendige cultuur, een ongelooflijke eetcultuur en het is omgeven door een prachtige kustlijn. Er is zoveel meer in deze stad dan alleen tapas en sangria. Er zijn genoeg geweldige bezienswaardigheden die je niet wilt missen als je Barcelona bezoekt.

Park Güell

Park Güell is een park ontworpen door Antoni Gaudí en aangelegd tussen 1900 en 1914. Het is gelegen in de wijk Gràcia in Barcelona, vlakbij Casa Batlló en La Pedrera. Het Park heeft veel verschillende terrassen met elk een eigen uniek uitzicht over de stad. Het bevat veel sculpturen gemaakt door Gaudí, evenals mozaïeken met verschillende scènes uit de natuur. Het park heeft een toegangsprijs, maar het is de moeite waard om voor te betalen.

De Sagrada Família

De Sagrada Familia is een beroemde rooms-katholieke kerk ontworpen door Antoni Gaudi. De kerk is nog in aanbouw en zal in 2026 klaar zijn. Voorlopig is het een van de meest populaire attracties in Barcelona. Het gebouw staat bekend om zijn unieke architectuur, met torenspitsen en torens die lijken op dennenappels of zee-egels. Het is ook een UNESCO-werelderfgoed. Als je dit meesterwerk wilt bezoeken voordat het af is, kun je het beste 's ochtends vroeg of 's avonds laat gaan als het minder druk is.

→Tip: combineer je citytrip naar Barcelona met een paar dagen strand in badplaats Sitges.

Las Ramblas

Las Ramblas is een 1 kilometer lange voetgangersstraat in Barcelona, Spanje. Het is een van de beroemdste straten ter wereld en het is een must-see plek als je van plan bent om Barcelona te bezoeken. Las Ramblas loopt van Plaça de Catalunya tot aan de waterkant bij Port Vell. Er zijn veel winkels, restaurants en cafés langs deze weg, waardoor het een van de drukste straten van Spanje is. Sommige mensen zeggen dat Las Ramblas net zo levendig is als Times Square in New York City.

Casa Batlló

Casa Batlló is een beroemd gebouw ontworpen door Antoni Gaudí, gelegen in Barcelona. Het werd ontworpen in 1904 en voltooid in 1906. In 2007 werd het vanwege zijn architectonische waarde onderdeel van het UNESCO-werelderfgoed. Het is een van de beste architectuur stukken die door Gaudi zijn gebouwd en heeft vele andere architecten over de hele wereld geïnspireerd. De gevel is gemaakt van rode baksteen, natuursteen, tegels en terracotta. Het lijkt op een explosie van kleuren in je ogen.

Magische fontein van Montjuïc

Dit is een fontein die op muziek presteert. Het bevindt zich op de Montjuïc, een berg die uitkijkt over de stad en vanaf veel plaatsen in Barcelona te zien is. De Magische Fontein van Montjuïc is dagelijks geopend en heeft tijdens de zomermaanden elke dag optredens om 22.00 uur en 23.00 uur.

Geplaatst in Spanje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *