B&B Woonboerderij Dijkerhoek slaapkamer

Landelijk overnachten bij Woonboerderij Dijkerhoek

Vlakbij het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug vind je sfeervolle B&B Woonboerderij Dijkerhoek. Wij sliepen 2 nachten in het gerenoveerde voorhuis van de woonboerderij. Een geweldige plek om tot rust te komen na al je wandel- en fietstochten in de prachtige omgeving. Ik ben benieuwd wat jij van dit plekje vindt!

B&B Woonboerderij Dijkerhoek voor en achterhuis

Authentiek én modern

Op een mooie najaarsdag rijden we richting Holten voor ons verblijf bij B&B Woonboerderij Dijkerhoek. We krijgen een korte tour van Antina en ik ben gelijk bij binnenkomst al verliefd op de authentieke tegelvloer in de hal. Aan de buitenkant van de woonboerderij zie je de karakteristieke eigenschappen maar van binnen is het voorhuis volledig gerenoveerd en van alle gemakken voorzien.

Er is een grote keuken (met vaatwasmachine!), woonkamer en aparte slaapkamer met badkamer en "aankleedruimte". "Wow, wat een ruimte" zegt Frank en ik bedenk me dat ik het nu al jammer vind dat we hier maar 2 nachten zullen slapen.  "Zo, en nu laat ik jullie lekker met rust zodat je je eigen gang kunt gaan" De deur staat altijd open, dus als er wat is klop even aan".

B&B Woonboerderij Dijkerhoek authentiek van buiten maar modern van binnen

 

B&B Woonboerderij Dijkerhoek authentieke vloer in hal

 

B&B Woonboerderij Dijkerhoek halletje en slaapkamer

 

B&B Woonboerderij Dijkerhoek deurstopper

Midden in de natuur

We staan te trappelen om de mooie omgeving te verkennen en hebben een wandeling door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug op de planning staan. B&B Woonboerderij Dijkerhoek ligt aan de rand van het park dus je bent er zo. We wandelen we een paar uur over heidevelden, door het bos en de landelijke omgeving. Na afloop eten we een ijsje op een terrasje en besluiten lekker "thuis" te gaan koken. Binnen korte tijd heeft Frank een lekker maaltje op tafel getoverd en na het eten gaat alles zo, hop de vaatwasser in.

Trage tocht Hilvarenbeek Sallandse Heuvelrug

 

B&B Woonboerderij Dijkerhoek paddestoelen op de Sallandse Heuvelrug

 

B&B Woonboerderij Dijkerhoek keuken van alle gemakken voorzen

Lekker relaxen

's Avonds is het heerlijk relaxen op ons eigen plekje. We zien de zon ondergaan in de polders tegenover de boerderij en terwijl ik mijn foto's aan het uitzoeken ben stort Frank zich op het Netflix aanbod. De voeten op de poef, een drankje erbij en er zijn noten van de eigen walnotenboom. Na een paar uur lonkt ons bed. Morgen hebben we weer een lange wandeling op het programma staan.

B&B Woonboerderij Dijkerhoek zonsondergang

 

B&B Woonboerderij Dijkerhoek huiskamer

 

B&B Woonboerderij Dijkerhoek verse walnoten uit eigen tuin

Een fijne start

Na een rustige nacht staan we uitgerust weer op, de vogels fluiten en het zonnetje laat zich al zien. De ontbijtspullen staan in de koelkast en terwijl we de tafel dekken worden de warme broodjes aan de deur gehangen. Wat een heerlijke manier om te beginnen aan een actieve dag in de buitenlucht.

B&B Woonboerderij Dijkerhoek ontbijt

 

B&B Woonboerderij Dijkerhoek detail ontbijt

 

B&B Woonboerderij Dijkerhoek uitzicht op de voortuin

B&B Woonboerderij Dijkerhoek klaar om te gaan wandelen

Klaar voor een dag wandelen

Genieten

We lopen vandaag de Trage Tocht Hellendoorn, een gevarieerde route die start en eindigt in het nabij gelegen Hellendoorn, waarbij we weer een ander deel van het park "aantikken". Daarna rijden we terug naar Dijkerhoek en genieten van een kopje koffie met wat lekkers in onze eigen voortuin. Stoelen richting de zon gedraaid, wat boffen we toch met het weer!

Omdat het zo lekker is besluiten nog even naar de Holterberg te rijden en daarna nog een stuk verder door het park. Helaas is het inmiddels te laat om nóg een wandeling te maken, maar de uitzichten over de heide zijn geweldig. Jammer dat de we net te laat zijn voor de bloei. De molen van Dijkerhoek staat er fraai bij in het laatste zonlicht.

B&B Woonboerderij Dijkerhoek uitzicht op de molen

 

Uitzichtpunt heide Sallandse Heuvelrug

 

Molen van Dijkerhoek

Wandelen en fietsen of toch een stadsmens?

Tijdens je verblijf in B&B Woonboerderij Dijkerhoek hoef je je absoluut niet te vervelen. In de directe omgeving kun je eindeloos wandelen in de Sallandse Heuvelrug en fietsen langs de weilanden en over plattelandsweggetjes. Ben je meer een stadsmens dan is Hanzestad Deventer makkelijk met de auto (of fiets) te bereiken.

Wij wandelden twee tochten die beiden een deel van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug meepikten. Ook reden we met de auto de Holterberg op en genoten van de vergezichten. Deventer ken ik uit de tijd dat ik er werkte, dus die sloegen we deze keer even over. Twee dagen is absoluut niet genoeg om deze mooie regio eer aan te doen.

Lees meer over de Trage Tocht Hellendoorn in het uitgebreide blog.

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

 

Trage tocht Hilvarenbeek startpunt bij landgoed Schuilenburg

 

Wil je er zelf een keer op uit om de Sallandse Heuvelrug te verkennen? Heb je zin in een paar dagen relaxen op een mooi plekje? Kijk hier direct naar de beschikbaarheid en boek hier je verblijf bij B&B Woonboerderij Dijkerhoek.

*Wij sliepen op uitnodiging in de B&B. In mijn blogs deel ik altijd mijn eerlijke mening.

 

 

 

vakantiehuis in een kasteel Duitsland

Slapen in een kasteel in Duitsland; Schloss Möhren in het Altmühltal

Wie droomde er als klein meisje niet van om een prinses te zijn? Om te wonen in een groot kasteel met een knappe prins aan je zijde....Samen met mijn eigen prins mocht ik een aantal dagen slapen in een kasteel in Duitsland. Een week lang genieten van Schloss Möhren en alles wat deze bijzondere plek te bieden heeft. Maar ook van het maken van mooie wandelingen, kleurrijke stadjes en lekker eten. Mijn conclusie; het leven van een prinses is zo gek nog niet!

Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren

 

Een warme rit en een warm welkom

Schloss Möhren ligt in het kleine plaatsje Möhren op ruim 600 kilometer vanaf mijn woonplaats Eersel in Brabant. Op de dag dat we richting Beieren rijden is het extreem heet. Er zijn wegwerkzaamheden, de zon brandt op de auto en in de middag tikt de temperatuur bijna 35 graden aan. We blijven maar drinken en zijn blij als we aan het eind van de middag in de verte het kasteel boven het landschap uit zien steken. De komende dagen gaan we heerlijk slapen in een kasteel in Duitsland.

Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren

 

We parkeren onze auto voor de slotpoort en niet veel later staan we oog in oog met Sandra. "Welkom, fijn dat jullie er zijn". Rijd maar even achter me aan dan laat ik zien waar jullie de komende week slapen. "Pak rustig uit en settel je, als je bijgetankt bent dan vertel ik jullie graag meer over het kasteel en de omgeving".  Niet lang daarna beklimmen we met onze tassen de trap naar de bovenverdieping van de torenwoning. Daarna is het tijd om te relaxen en genieten van het uitzicht met een lekker drankje.

vakantiehuis in een kasteel Duitsland, oprijlaan Schloss Möhren

 

Slapen in een kasteel in Duitsland

 

Slapen in een kasteel in Duitsland

 

Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren

 

Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren

 

Slapen in een kasteel in Duitsland; Schloss Möhren

Ruud en Sandra emigreerden in 2005 naar Schloss Möhren samen met de ouders van Ruud. In de loop der jaren kregen zij drie dochters en is de familie uitgebreid met hondje Jacky. Als gast wordt je ontvangen door Sandra, maar de andere bewoners zul je zeker een keer tegenkomen tijdens je verblijf!

Op het terrein zijn nog een aantal andere gasten, net als wij grote natuurliefhebbers. We spreken elkaar tijdens de gezamenlijke rondleiding door het privé gedeelte van het kasteel. Hier wonen de schoonouders van Sandra en zie je het kasteel (en diverse verzamelingen) in al haar glorie.

Het kleine prinsesje van één van de stellen wordt in de geheimen van het kasteelleven ingewijd  en loopt de rest van de week met pretoogjes en in haar prinsessenjurkje over het terrein. De gasten zitten verspreid over vier verschillende gastenverblijven. Af en toe vangen we een glimp op van de anderen maar verder zitten we heerlijk privé.

vakantiehuis in een kasteel Duitsland, Schloss Möhren

 

Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren

 

vakantiehuis in een kasteel Duitsland, Schloss Möhren

 

Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren

 

Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren
Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren
Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren
Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren
Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren
Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren

 Klik op de foto's van de collage om ze groter te zien!

Plannen maken!

De eerste ochtend zitten we aan het ontbijt en maken plannen voor de komende dagen. We hebben een prachtig uitzicht op de lager gelegen vallei om ons heen. Sandra heeft een map vol handige tips waaronder twee mooie wandelroutes die je zo vanuit de voordeur kunt oppikken. Omdat we nog een "beetje lui"  zijn kiezen we voor één van deze routes van twintig kilometer.

De route brengt ons door het prachtige glooiende landschap rondom het kasteel. We wandelen tussen akkers vol met graan en klaprozen, langs kleine gehuchtjes bossen en langs de bijzondere de St. Ulrich Kapelle. Reetjes kijken ons behoedzaam aan vanuit de velden en een vosje kruist ons pad. Aan het eind van de wandeling strijken we neer in een biergarten voor een lekker hapje én een groot glas bier voor Frank. Wat een heerlijke start van onze wandelvakantie.

Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren

 

Wandelen rondom Schloss Möhren in het Altm"htal, klaprozen

 

omgeving Schloss Möhren de St. Ulrich Kapelle

 

Wandelen Altmühtal bij Schloss Möhren

 

biergarten in Treuchtlingen Beieren

 

Onze torenwoning

We zitten prima in ons eigen stekkie met uitzicht over de vallei, veilig tussen de dikke kasteelmuren. Elke ochtend eten we versgebakken brood dat Sandra speciaal voor ons neerzet. Na een nacht slapen in een kasteel in Duitsland worden we wakker met het geluid van de vogels. 's Avonds gaan we uit eten of koken ons eigen potje. Tussendoor drinken we wat en luieren in het zonnetje of in de schaduw van de toren. Ik heb mijn eigen "kantoor" ingericht in één van de vensterbanken en geniet van mijn office with a view!

vakantiehuis in een kasteel Duitsland, Schloss Möhren

 

Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren

 

Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren

 

Slapen in een kasteel in Duitsland

 

vakantiehuis in een kasteel Duitsland, Schloss Möhren

 

Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren

 

Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren

 

Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren

 

spiegeltje spiegeltje aan de wal

Spiegeltje spiegeltje aan de wand.......

 

Een waar wandelparadijs

Vervelen doen we ons zeker niet tijdens ons weekje slapen in een kasteel in Duitsland. Elke dag lopen we een mooie route en onderweg stoppen we regelmatig op een leuk plekje om wat te eten of drinken. Schloss Möhren ligt midden in het Naturpark Altmühltal. Een uitgestrekt natuurgebied met een zeer afwisselend landschap en een echt wandelparadijs.

Eén van Duitslands beroemde ‘top trails of Germany’, de Altmühltal Panoramaweg loopt vlak langs het slot. Bij elke wandeling valt het ons op hoe rustig het is. We zien meer reetjes dan mensen tijdens het wandelen, dat is toch wel bijzonder.

vakantiehuis in een kasteel Duitsland, de Jägersteig wandelen

 

Altmühltal Panoramaweg vlinder

 

Zwölf Apostels Bayern, vakantiehuis in een kasteel Duitsland

 

alpenbloem tijdens wandelen in Beieren

 

 

Altmühltal Panoramaweg uitzicht

 

reetje in Beieren

Meer lezen over onze wandelroutes?

Klik hier door naar het uitgebreide blog over onze ervaringen op de Altmühltal Panoramaweg.

Lees hier over de kortere, uitdagende route van de Jägersteig.

Ook voor de grote prins en prinses.....

Er is genoeg te ontdekken op het 4,5 ha grote landgoed, ook voor grote prinsen en prinsessen. We slenteren door de tuinen, bewonderen de oude gebouwen met de dikke stenen muren, lezen een boekje en genieten van de stilte.  Elke ochtend en avond scheren de zwaluwen rondom de torenpoort en in de vallei beneden ons en op de eerste avond zie ik al een marter het pad oversteken. Hoe bijzonder is het om zo midden tussen al die natuur te kunnen wonen!

vakantiehuis in een kasteel Duitsland, Schloss Möhren

 

Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren

 

Schloss Möhren dreamcatcher

 

Slapen in een kasteel in Duitsland

 

Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren

 

Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren

 

Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren

 

Wil je zelf ook eens slapen in een kasteel in Duitsland?

De gastenverblijven van Schloss Möhren worden per week verhuurd en zijn ingericht voor 2 tot 7 personen. Ieder vakantiehuis is volledig uitgerust met een eigen ruime tuin met tuinset en vuurkorf. Alle verblijven zijn in oude stijl ingericht maar voorzien van alle gemakken. Op het terrein zijn voldoende leuke plekjes waar kinderen zich prima kunnen vermaken en ook honden zijn van harte welkom. Je auto parkeer je voor de deur op speciaal daarvoor ingerichte "Vip parkeerplaatsen". Naast een heerlijk verblijf is de ligging van het slot geweldig. Kijk uit over de omgeving vanuit je luie stoel of wandel zo vanuit je voordeur de natuur in.

*Wij sliepen op uitnodiging in de torenwoning. In mijn blogs deel ik altijd mijn eerlijke mening.

Slapen in een kasteel in Duitsland, Schloss Möhren

 

Nieuwsgierig geworden en zin in een paar dagen (wandelen in) Beieren? Op de eigen site van Schloss Möhren vind je alles over je vakantiehuis in een kasteel in Duitsland

 

landelijk overnachten in Friesland

Landelijk overnachten; 5 adresjes met tips voor wandel- en fietsroutes

Ik ben gek op fijne adresjes in een landelijke omgeving, helemaal als je ze kunt combineren met mooie wandel en fietstochten. Sfeervol landelijk overnachten, heerlijk ontbijten en daarna op pad met mijn tips voor wandel en fietsroutes. Zet je tas maar vast klaar. Na het lezen van dit blog heb je gegarandeerd zin in een weekendje weg!

 

Hoeve Springendal, Ootmarsum.

Hoeve Springendal

Op slechts een paar kilometer van de Duitse grens, middenin een prachtig natuurgebied bij Ootmarsum, vind je Hoeve Springendal. De hoeve ligt midden in een prachtig beekdal in het natuurgebied en landgoed Springendal. In het voorjaar bloeien er orchideeën en als je geluk hebt kun je er een ijsvogel spotten. In de omringende weides en bossen heb je een zeer grote kans op het zien van reetjes. De hoeve staat op één van de donkerste plekjes van Nederland en op onbewolkte nachten geniet je van heldere sterren hemels.

Wij sliepen in een appartementje, maar wil je landelijk overnachten voor een iets kleiner budget dan is er ook een prima camping met ruime, natuurlijke plekken. Walter, Marian en Annemiek Brunninkhuis doen er alles aan om het je naar de zin te maken.

Wil je meer lezen over dit prachtige plekje? Klik dan even door naar het uitgebreide blog.

Wandel en fiets tips:

 • Vanaf de hoeve wandel je direct de natuur in. Zo is er het prachtige beekdal maar je kunt ook kiezen voor een route over landgoed Springendal. (info en routes bij de receptie)
 • Vanaf het landgoed wandel je zo door tot in Duitsland. Hier vind je de Hügelgräberheide Halle-Hesingen, zeker een aanrader in de zomer en herfst.
 • Wil je fietsen? Wij maakten de 53 kilometer lange Springendalroute die start bij de VVV in Ootmarsum. Lees er meer over in dit aparte blog.

 

B&B Justjesoars, Oudega

landelijk overnachten in Friesland

Midden in de weilanden, net buiten het dorp Oudega in Friesland, sliep ik 2 nachten in Bed & Breakfast Justjesoars. Justjesoars betekent vrij vertaald nét even anders en dat is het zeker! Aagje en Henk hebben met veel liefde en geduld een fantastische plek opgebouwd. Kom je hier slapen dan kun je kiezen uit een B&B kamer in het oude achterhuis en het Lytshûs met uitzicht over de weilanden.

Aagje heeft haar roots in de ouderenzorg en vanuit die passie ontvangt ze met Henk gasten van over de hele wereld. Er worden workshops gegeven, herinneringen opgehaald en familiedagen georganiseerd en dit alles op een vrijblijvende manier. Er is de ruimte om zelf over het terrein te dwalen, je lekker even terug te trekken of gezellig aan te schuiven en te kletsen. Niets moet, alles mag, landelijk overnachten op haar best.

Wil je meer lezen over deze heerlijke plek? Klik dan even door naar het uitgebreide bericht met alle info.

Wandel en fiets tips:

 

Bed and Breakfast Botterpot, Groesbeek

Bed and Breakfast Botterpot, landelijk overnachten in Groesbeek, Gelderland

Ik combineerde een saunabezoek met vriendinnen en een nacht slapen in Bed and Breakfast Botterpot in Groesbeek. Achter de grote boerderij van Paula en Wim staat een super knus huisje dat je helemaal voor jezelf hebt. Vanaf het huisje wandel je zo het buitengebied in, echt zo'n plek waar je gelijk verliefd op wordt!

Het ontbijt bestaat uit kakelverse eieren van de eigen kippen, vers geperst sap en veel biologische producten. De koffie of thee kun je zelf zetten. Elke dag worden er in de ochtend heerlijke verse (Duitse) broodjes gehaald. Hoe verwend kun je zijn? Jammer dat wij er in de winter waren want dat terras zou ik graag een keer uit willen proberen!

Wil je meer lezen over deze geweldige B&B? Klik dan even door naar het uitgebreide blog.

Wandel en fiets tips:

 • Vanuit het huisje wandel je via de Jansberg zo naar het Duitse Reichswald. Paula geeft je graag tips! In het Reichswald is het ook prima fietsen.
 • Voor wandelaars van het Pieterpad is B&B Botterpot een prima logeeradres niet ver van de route.
 • Ook de pelgrimstocht Walk of Wisdom loopt praktisch langs de B&B.
 • Ik wandelde zelf de N70 wandelroute. Deze is met de auto vanaf de B&B prima te bereiken en een grote aanrader. Lees hier het uitgebreide blog.

 

B&B Noordermeer landelijk verblijf, Burgum

zonsopgang Friesland, Friese Wouden

Een paar dagen landelijk overnachten op het Friese platteland. Na een dag buiten voldaan in slaap vallen onder een dik dekbed. Door het dakraam de sterrenhemel bewonderen. In de vroege uurtjes op zoek gaan naar reetjes en daarna aanschuiven aan een rijk gevulde ontbijttafel. Het kan allemaal bij B&B Noordermeer landelijk verblijf in de Friese Wouden. Bauke en Gerbrich ontvangen je met open armen en een grote dosis Fries enthousiasme en vertellen je alles wat je wilt weten over de Friese Wouden.

Klinkt goed? Lees alles over mijn ervaring op dit bijzondere plekje.

Wandel en fiets tips:

 • Maak een Foodwalk in de buurt van Kollum en combineer lekker eten met natuur
 • Wandel in de vroege uurtjes of tegen schemering vanaf de B&B naar Burgum en ga op zoek naar reetjes
 • Zet zelf een mooie fietsroute uit langs de aanwezige knooppunten en ontdek o.a. het Bergumermeer en de kanalen rondom het dorp.

 

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek, Balgoy

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

Tijdens de  wandelcampagne Ontdek het Gelderse Goud kwam ik in contact met Rudie en Yvon. Zij zijn de trotse eigenaars van Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek.  Een super gezellige B&B in een oude boerderij in de buurt van Wijchen. Sfeervol opgeknapt in authentieke stijl maar voorzien van alle moderne gemakken.

Frank en ik sliepen 2 dagen in de bedstede en genoten van de rust en de heerlijke ontbijtjes. In het gastenboek las ik dat iemand het vergelijkt met slapen in een mooi historisch museum en daar zit wel wat in. Het was heerlijk om door de ruimte te dwalen en dingen uit onze jeugd te zien langskomen. Alleen mijn opa en oma ontbraken aan het plaatje ;). 

Wil je meer lezen over dit sfeervolle plekje? Klik dan even door naar het uitgebreide bericht.

Wandel en fiets tips:

Geniet jij ook zo van landelijk overnachten? Dan heb je vast genoeg inspiratie opgedaan.

Heb je zin in nog meer leuke overnachtingsadresjes? Klik dan door naar mijn pagina met alle hotspots in Nederland, maar ook in andere landen.

 

Heb je zelf een mooie plek waar je kunt genieten van landelijk overnachten dan hoor ik het graag van je. Wie weet komen we jouw plekje dan een keer persoonlijk ontdekken!

slapen met een robot de Somnox slaaprobot

Slapen met een robot; de Somnox

De laatste tijd wordt ik regelmatig wakker en heb dan moeite om weer in slaap te vallen. Toen ik las dat ik kon slapen met een robot die speciaal voor dit doel ontworpen is was ik gelijk enthousiast. Ik nam contact op met de makers van Somnox en mocht deze twee dagen testen tijdens overnachtingen in mijn favoriete hotel in Delft. Twee vliegen in één klap dus, dit is mijn ervaring.

 

Wat is de Somnox?

Toen ik aan Frank vertelde dat ik ging slapen met een robot had hij zich er absoluut iets anders bij voorgesteld. De Somnox is een extra groot kussen dat de natuurlijke ademhaling simuleert. Het geheel is ontwikkeld door studenten van de TU Delft in samenwerking met Auping Bedden.

Terwijl je slaapt pas je onbewust je ademhaling aan het ritme van de Somnox aan en wordt daardoor meer ontspannen. Naast deze voelbare ademhaling kun je ook diverse geluiden kiezen, waaronder een hartslag, het ruizen van de zee of slaapliedjes. Als laatste is het door de vorm ook uitnodigend om met het kussen te knuffelen, het liefst slaap je "lepeltje lepeltje" met de Somnox voor je waardoor je nog meer ontspant. Drie verschillende manieren om die slapeloosheid aan te kunnen pakken!

slapen met een robot in het WestCord hotel Delft

 

Slapen met een robot in de praktijk

Op een dinsdag in de kerstvakantie meld ik me bij de receptie van WestCord Hotel Delft. De Somnox ligt nog lekker aan de lader, dus die kan ik later in de middag ophalen. Voor mij is het super dat het testen in dit hotel plaatsvindt want ik kom er graag. In de loop der jaren hebben Frank en ik er regelmatig geslapen en de klant is hier koning. Ik gooi mijn spullen af en pak de tram richting Scheveningen om een paar uur heerlijk te gaan uitwaaien en de nieuwe look van de Scheveningse pier te bekijken.

slapen met een robot in het WestCord hotel Delft

Na het avondeten is het tijd om de Somnox op te halen en na een korte instructie neem ik hem mee naar de kamer voor de test. Er is een speciale App die me helpt om diverse dingen in te stellen. Zo kan ik kiezen uit verschillende lengtes van in- en uitademen en de tijd die het kussen aanstaat. Ik stel de tijd in op een uur, normaal gesproken moet dat genoeg zijn om in slaap te vallen en te blijven.

slapen met een robot in het WestCord hotel Delft

 

De eerste nacht

De eerste nacht is het nog een beetje wennen. Ik probeer zo relaxed mogelijk te liggen terwijl ik het kussen voor me houd en weet eerst even niet hoe ik mijn armen moet houden. Ik stel de tijd in op een uur en probeer wat geluidjes uit. Uiteindelijk kies ik ervoor om het geluid uit te zetten, voor mij werkt dat het best.

Als ik de juiste houding heb gevonden probeer ik me te concentreren op de ademhaling. In eerste instantie probeer ik mee te ademen, maar het ritme is net te langzaam voor me. Ik focus me nu op gewoon lekker liggen terwijl ik de ademhaling van het kussen voel en val best wel snel in slaap.

Ik word die nacht een aantal keer wakker en merk dat de robot steeds uit staat. Een druk op de knop is voldoende om hem weer aan te zetten waardoor er opnieuw een sessie van een uur start. Helaas staat dan ook het geluid weer aan, dat is dan wel weer jammer want die moet ik dan in het donker (met een slapende Frank naast me) uit zien te zetten. Gelukkig lukt dat snel en slaapt hij gewoon door.

 

De volgende ochtend

Na een behoorlijke nachtrust genieten we 's morgens vroeg al van het uitgebreide ontbijtbuffet. Ik geef de Somnox af bij de receptie waar hij weer aan de lader gaat. Frank verdwijnt richting het werk terwijl ik lekker op pad ga en de binnenstad van Den Haag ga verkennen. Best leuk om het Binnenhof een keer met eigen ogen te zien en een beetje toerist in eigen land te spelen. Bij terugkomst in het hotel pak ik een lekkere koffie in de lounge van het hotel en wat leesvoer. Zo komt de rest van de middag wel om. Voor ik het weet staat Frank alweer voor mijn neus en gaan we lekker uit eten.

slapen met een robot in het WestCord hotel Delft

slapen met een robot in het WestCord hotel Delft

 

De tweede nacht.

Mijn tweede poging om te slapen met een robot moet als het goed is makkelijker gaan. Waar het de eerste nacht nog wat onwennig was weet ik nu al hoe alles werkt en lig binnen no time op één oor. Na een tijd word ik wakker en moet een paar keer op de knop drukken om hem weer aan te zetten. Daarna ben ik ook nog een tijdje bezig om het geluid zacht te zetten. Het lijkt of de Somnox niet direct reageert maar wie weet heb ik in het donker op een verkeerde knop gedrukt. Na een aantal keer klikken wordt Frank er wakker van en dat is natuurlijk niet de bedoeling van deze test.

Als ik later nog een keer wakker wordt besluit ik snel even naar het toilet te lopen om zeker te weten dat ik op de juiste knopjes druk en niemand wakker maak. Daarna duurt het even voordat ik opnieuw in slaap val. Door al het gepriegel met de knopjes is deze tweede nacht voor mij uiteindelijk vermoeiender dan de eerste.

slapen met een robot in het WestCord hotel Delft

 

De eindconclusie

Na het ontbijt verdrijf ik de laatste vermoeidheid met een uurtje in de fitness ruimte. Daarna ben ik klaar voor de review van de Somnox. Slapen met een robot is mij de eerste nacht goed bevallen, de tweede wat minder. Dit komt wat mij betreft voornamelijk door het geluid dat standaard weer aangaat ook als je hem zacht (uit) hebt gezet. Ook de bediening van de knopjes in het donker is best lastig, zelfs al zijn het er maar een paar.

Pluspunten;

 • Door mij te concentreren op het voelen van de ademhaling werd ik snel ontspannen en viel daardoor vlot in slaap.
 • Alles is makkelijk in te stellen via de App en er is genoeg keuze uit geluiden en ademhalingsritmes.
 • Op het internet vind je daarnaast ook nog een uitgebreide instructievideo hoe je alles in kunt stellen.
 • Het materiaal is zacht en nodigt uit om te knuffelen.
 • Er zit een aparte hoes bij die je kunt wassen.

Minpunten;

 • Nadat de Somnox is uitgegaan staat de (basis) muziek bij opnieuw aanzetten weer aan.
 • De knopjes zijn niet te zien in het donker en daardoor lastiger te bedienen.
 • De Somnox tussen ons in leggen hebben we uitgeprobeerd maar dit beviel ons niet.

 slapen met een robot in het WestCord hotel Delft

Wil je zelf ook een keer slapen met een robot of ben je nieuwsgierig geworden naar de Somnox? Klik dan even door naar deze pagina voor alle informatie

 

 

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

Hotspot; Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

Tijdens het wandelen van mijn routes in Gelderland kwam ik in contact met Rudie en Yvon van Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek.  Een super gezellige B&B in een oude boerderij in de buurt van Wijchen. Sfeervol opgeknapt in authentieke stijl maar met alle moderne gemakken. Aangezien ik gek ben op dit soort bijzondere adresjes stond ik te trappelen om zelf een keer te komen logeren. 

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

Een warme ontvangst

Het is al donker als we na het werk het erf van Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek op komen rijden. Terwijl we uitstappen gaat er in het achterhuis een klein gordijn opzij en niet veel later staat Yvon voor onze neus. "Welkom" zegt ze, "fijn dat jullie er zijn. Kan ik helpen om wat mee naar binnen te brengen of lukt het zo"? 

Als we naar binnen gaan in het voorhuis doen we een stap terug in de tijd. De prachtige granieten vloer, bakelieten telefoon en bruine houten kapstok brengen me direct terug naar het huis van mijn oma waar ik menig maal heb gelogeerd. Inmiddels is ook Rudie gearriveerd. We zetten de tassen neer en krijgen een kleine rondleiding. "Ik heb de bedstede voor jullie opgedekt, maar mocht je dat niet leuk vinden dan kun je ook in het gewone bed slapen hoor".

Nadat we wat informatie hebben gekregen en hebben afgesproken hoe laat we willen ontbijten vertrekken Yvon en Rudie weer richting het achterhuis en ploffen we heerlijk neer in de luie stoelen.

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

 

Slapen in een prachtig museum

Naast de landelijke ligging val ik vooral op de sfeer van Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek. Alle kamers van het voorhuis zijn in authentieke stijl ingericht en dat tot in alle details. In het gastenboek lees ik dat iemand het vergelijkt met slapen in een mooi historisch museum en daar zit wel wat in. Het is heerlijk om door de ruimte te dwalen en we zien steeds meer dingen uit onze jeugd tevoorschijn komen. Alleen mijn opa en oma ontbreken aan het plaatje. 

Om een uur of 11 klimmen we in de bedstede. Hij is eigenlijk nét iets te kort voor onze lange lijven, maar zó knus dat we het toch willen proberen.  Als we het licht uitdoen is het super stil en aardedonker en vallen we als een blok in slaap.

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

Een trolley vol lekkers

De volgende dag gaat de wekker al vroeg want we gaan de N70 wandeling lopen en willen op tijd weg. Niet veel later horen we een klopje op de deur naar het gangetje "Goedemorgen". Op de gang staat Yvon met een grote trolley vol met allerlei lekkere hapjes. Er is yoghurt, vers fruit, koffie en nog veel meer en in het keukentje vinden we borden, bestek en wat we nog meer nodig hebben.

Rudie heeft nog een paar mooie boeken over de omgeving en het pand toegevoegd, genoeg voer om ons later nog mee te vermaken. "Klop je weer even op mijn deur als je weg gaat, dan rijd ik de trolley weer naar binnen. Als je nog iets mist dan laat je het maar even weten". We laten ons het ontbijt goed smaken en dan is het tijd om op pad te gaan. We hebben onze eigen sleutel en kunnen binnenvallen wanneer het uitkomt.

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

 

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

Vorstelijk badderen

Na een lange dag wandelen is het heerlijk bijkomen op Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek. Ik stap onder de douche en Frank gaat prinsheerlijk in het bad op pootjes. Alleen in de badkamer kun je al uren blijven zitten. De prachtige rode kleur en oude balken, vloeren en plafonds zijn rustgevend maar een uurtje op de lekkere zachte bank is ook fijn.

Terwijl Frank even langs de kanalen van de tv zapt vermaak ik me met de foto's en verhalen van de B&B. Het is nog niet zo lang geleden dat Yvon en Rudie de boerderij overnamen en hebben gerestaureerd en er is hard gewerkt!

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

Walnoten en uilen

De volgende ochtend worden we uitgerust wakker en staat er alweer zo'n heerlijk ontbijt op het programma. Daarna is het tijd om het terrein nog even te bekijken voor we weer vertrekken. Het is zaterdag en de kinderen zijn de walnoten die uit de grote boom gevallen zijn aan het sorteren. 

We nemen even een kijkje in de hooiberg waar je kunt slapen maar die ook als vergaderruimte verhuurd wordt. Daarna wandelen we door de grote tuin, onder het liefdeslaantje door en langs de vijver. Op diverse plekken staan er grote en kleine uilen en overal zijn tegeltjes te vinden met levenswijsheden. Op het natuurlijke terrein leven egeltjes, boommarters, diverse vogels en andere kleine diersoorten. Rudie en Yvon zijn gek op de natuur en bieden zo een thuis aan mens én dier!

 

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

Achterin de tuin staat een picknicktafel waar fietsers en wandelaars gebruik van mogen maken. Als ik er even later naar vraag vertelt Yvon me dat ze het fijn vinden om mensen op hun terrein te verwelkomen. "De tuinen zijn nog lang niet af, dat is een meerjarenplan. We hebben een geocache punt op het terrein en de hekken staan altijd open. Op dit moment zijn we hard aan het werk aan de theetuin waar we straks lekkere dingen kunnen serveren". Ambities genoeg.

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

Afscheid

Al veel te snel is het tijd om afscheid te nemen. We krijgen van Yvon nog wat tips voor een leuke wandeling bij de Overasseltse en Hatertse Vennen, inclusief een fijne plek om een taartje te eten na de wandeling. Rudie komt ons uitzwaaien, de bladhark in de hand want er is altijd wel wat te doen.

Wij zijn blij dat we hier geweest zijn. Lekker in de watten gelegd, heerlijk geslapen en helemaal opgeladen voor een nieuwe werkweek! Precies zoals het hoort te zijn.

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

 

Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek

In de omgeving

In de omgeving van de B&B is genoeg te doen. Wij maakten twee prachtige wandelingen en bezochten het kleine vestingsstadje Grave dat aan de overkant van de Maas ligt.  Ook Nijmegen is niet ver weg en kun je makkelijk vanuit de B&B bezoeken.

Yvon en Rudie helpen je graag met tips en hebben ook kaarten die je kunt gebruiken als je het gebied wilt ontdekken.

Grave

 

Grave

 

 

Wil je meer lezen over de wandelingen, klik dan even door naar op de onderstaande links.

 

Wandelen bij de Overasseltse en Hatertse Vennen tussen Overasselt en Wijchen.

wandeling Overasseltse en Hatertse Vennen

 

De uitdagende N70 wandelroute door het glooiende landschap in het Rijk van Nijmegen.

N70 wandelroute

Wil je zelf een keer slapen bij Bed and Breakfast Balgoy De Holtsehoek? Je vindt alle informatie die je nodig hebt op de eigen site.

Bed and Breakfast Balgoy de Holtsehoek

Zou het jou wat lijken om een paar nachtjes op zo'n bijzonder plekje te slapen?

zonsopgang Friesland, Friese Wouden

Overnachten op het Friese platteland; B&B Noordermeer landelijk verblijf

Een paar dagen overnachten op het Friese platteland. Na een dag buiten voldaan in slaap vallen onder een dik dekbed. Door het dakraam de sterrenhemel bewonderen. In de vroege uurtjes op zoek gaan naar reetjes en daarna aanschuiven aan een rijk gevulde ontbijttafel. Het kan allemaal bij B&B Noordermeer landelijk verblijf in de Friese Wouden. Klinkt goed? Lees alles over mijn ervaring op dit bijzondere plekje. 

 

Warme deken

Het is al donker als ik na een lange rit eindelijk de oprit naar B&B Noordermeer landelijk verblijf op kom rijden. Mijn bedoeling was om eerder aan te komen, maar door een nieuwe rondweg en een falende routeplanner was het even zoeken. Dat is dan gelijk de keerzijde van overnachten op het Friese platteland. Mijn overnachtingsadresje ligt een paar kilometer buiten het dorp Burgum aan een klein landweggetje. Heerlijk rustig, maar in dit geval net even iets té verstopt. Als ik de hoek omdraai en de auto parkeer komt Gerbrich al aangelopen. "Ik maakte me al zorgen" vertelt ze me, "fijn dat je er bent".  Gerbrich helpt me om mijn tassen naar binnen te sjouwen waar de koffie met echte Friese Oranjekoek al staat te wachten.

Warm welkom B&B Noordermeer landelijk verblijf

 

Veel te laat naar bed

Binnen no time zitten we gezellig te kletsen. Gerbrich's man is ook net klaar met werken en samen hebben we heel wat te bespreken. Voor mij is het niet de eerste keer dat ik in Friesland kom. Elke keer ben ik weer onder de indruk van het enthousiasme en de gedrevenheid van "de Friezen" en hun liefde voor hun eigen stukje op de aardbol. We kletsen over reizen, het buitenleven, alle plannen die er zijn voor de B&B en natuurlijk gaat ons gesprek ook over Friesland. Ik heb een druk schema met veel leuke plannen en eigenlijk ga ik véél te laat naar bed. Gezelligheid kent geen tijd....

 

Mijn kamer

In het achterhuis is er een prachtige, ruime kamer gemaakt. Ik klim de trap op naar boven en loop naar binnen.Wat een gezellige plek is het geworden. Een verse bos bloemen op de tafel, heerlijke luie stoel, zachte kussentjes op het bed en een eigen zitje. "Zet net zoveel thee of koffie als je wilt hoor, het staat ervoor. En als het op is geef je maar een gil".  Daar heb ik op dit late tijdstip geen behoefte meer aan, maar het grote bed lonkt wel. Als ik de gordijnen van het dakraam open laat kan ik 's nachts naar de sterren staren en 's morgens genieten van het eerste ochtendlicht. De stilte is heerlijk en, sterren of niet, ik val als een blok in slaap.

Bed and Breakfast Noordermeer Friesland

 

Bed and Breakfast Noordermeer

 

Bed and Breakfast Noordermeer

 

Een goede start

Net als iedere vakantieganger verheug ik me altijd enorm op het ontbijt. En wat voor ontbijt is het. Verse koffie en een hele tafel vol met biologische en streekproducten. Er is verse karnemelk van de buren, lekkere kaas, eitjes van de eigen kippen en er liggen zelfs gele frambozen. Die heb ik nog nooit gezien. Zoals wel vaker het geval is is het ontbijt weer veel te uitgebreid voor één persoon. Of alles naar wens is vraagt Gerbrich, hoe kan ik hier nog klachten over hebben? Gisterenavond vertelde ze mij over de plannen om in het achterhuis een keukentje te maken. Zo kan je als gast eventueel ook nog een lekker eitje bakken of andere dingen klaarmaken. Het moet niet gekker worden, wat een verwennerij.

ontbijt B&B Noordermeer landelijk verblijf

 

B&Bontbijt Noordermeer landelijk verblijf

 

Overnachten op het Friese platteland; op zoek naar reetjes

Op de tweede ochtend sta ik voor dag en dauw op en loop achter de boerderij een graspad op tussen de velden. Als je wilt kun je het pad helemaal tot in Burgum volgen, maar ik loop er een deel van. Gerbrich heeft me enthousiast gemaakt met haar verhalen over reetjes die je vaak in de velden ziet. Helaas zie ik er geen tijdens mijn wandeling, maar de ontwakende natuur en mistflarden boven de velden zijn ook heel bijzonder. Vanuit je bed zo de natuur in, één van die speciale dingen van het overnachten op het Friese platteland.

 Al veel te snel is het tijd om afscheid te nemen. Nog een lekker ontbijt en dan staat er al weer dag vol leuke dingen op het programma. Ik stap in de auto en bedenk wat een geluksvogel ik toch ben. Dag Friesland, Oant Sjen!

overnachten op het Friese platteland

 

overnachten op het Friese platteland

 

overnachten op het Friese platteland

 

Bed and Breakfast Noordermeer Friesland

 

Wil je zelf ook een keer slapen op deze bijzondere plek? Je vind alles wat je nodig hebt op de eigen site.

 

Bed and Breakfast Noordermeer Friesland

 

*Ik sliep bij Noordermeer landelijk verblijf op uitnodiging tijdens mijn persweekend in de Friese Wouden. In mijn review geef ik, zoals altijd, mijn eerlijke mening.

 

 

Ben je op zoek naar nog meer adresjes om te overnachten op het Friese platteland?

Vorig jaar sliep ik als een roos bij Henk en Aagje. Lees hier meer over dit fijne plekje.

Of klik nog even door naar deze pagina met nog meer fijne overnachtingsadresjes.

Nog geen idee wat je allemaal wilt doen in de Friese Wouden?  Wat dacht je van wandelen en genieten van lekker eten tijdens een Foodwalk.

 

 

 

 

Hoeve Springendal

Bijzonder overnachten in Twente; Hoeve Springendal

Ben je op zoek naar een fijne plek om te overnachten in Twente? Wat dacht je van een prachtige, landelijke omgeving waar de reetjes nog tot bijna aan je voordeur komen? Wij sliepen een paar nachten op Hoeve Springendal en genoten van een op en top natuurlijke ervaring. Wedden dat je na een paar nachten op het landgoed niet meer thuis wilt slapen?

overnachten in Twente

 

Waar vind je Hoeve Springendal?

Op slechts een paar kilometer van de Duitse grens, middenin een prachtig natuurgebied, vind je Hoeve Springendal. Het ligt niet ver van het dorp Ootmarsum in het natuurgebied en landgoed Springendal. De hoeve ligt midden in een prachtig beekdal waar in het voorjaar orchideeën bloeien en je, als je geluk hebt, een ijsvogel kunt spotten. In de omringende weides en bossen heb je een zeer grote kans op het zien van reetjes. Wist je dat de hoeve op één van de donkerste plekjes van Nederland staat? Op onbewolkte nachten geniet je van heldere sterren hemels

Vanaf  je voordeur sta je direct midden in de uitgestrekte natuur en geniet je van eindeloze wandel- en fietsmogelijkheden. Landgoed Hoeve Springendal ligt op één van de donkerste plekken van Nederland. Echt een plek voor  rustzoekers en natuurliefhebbers. Begin je al een beetje enthousiast te worden?

Hoeve Springendal

 

overnachten in Twente

 

grens Nederland Duitsland

 

De overnachtingsmogelijkheden.

Naast een echte natuurcamping zijn er op het terrein 10 comfortabele en sfeervolle appartementen (met gemeenschappelijke ruimte) en drie moderne bungalows, voor ieder wat wils dus.  Daarnaast is er een chaletpark waar je eigenaar kunt worden van een eigen (op maat gemaakt) chalet.

Wij sliepen in één van de appartementjes, maar als ik nog een keer terug ga dan boek ik een mooi plekje op de camping. Op een paar grote velden vind je ruime plaatsen maar mijn tentje komt vast aan de rand van het terrein te staan, vlakbij de vijver. Vanaf deze plek kijk je zo het beekdal in, echt super. Dat is nog eens bijzonder overnachten in Twente! Welk van de overnachtingsmogelijkheden je ook kiest, ze zijn allemaal bijzonder.

camping Hoeve Springendal

 

camping Ootmarsum

Voor de dierenliefhebbers....

Op de boerderij vind je diverse dieren. Zo zijn er bokjes, konijnen en super schattige varkens. Elke ochtend kunnen de kinderen mee lopen om de varkens en schapen vanuit de stal naar de weides in het beekdal te brengen. Kippen lopen vrij rond op het terrein, maar wees wel voorbereid op wat enthousiast gekakel in de vroege ochtend 😉 .

Ben je een paardenliefhebber? Op Hoeve Springendal zijn er 6 paardenboxen waarin je je eigen paard kunt stallen en (laten) verzorgen. Er is een een weide en in het gebied lopen diverse paardenroutes.Heb je geen eigen paard? In de zomermaanden kun je ook een rit met een paard en wagen door het omringende landschap maken.

 

Je hoeft je niet te vervelen

Overnachten in Twente is voor de liefhebbers van rust, maar dat betekent zeker niet dat je je zult vervelen. In de buurt van Hoeve Springendal zijn genoeg leuke stadjes zoals Ootmarsum, Oldenzaal en het Duitse pareltje Bad Bentheim. Liefhebbers van shoppen kunnen terecht in Nordhorn met haar vele winkeltjes en moderne winkelcentrum de Vechte Arkaden. 

Ootmarsum

Ootmarsum

 

Op het terrein is een visvijver, je kunt er fietsen huren, boodschappen doen in het landwinkeltje met verse, zelfgemaakte producten of genieten van een ontbijtbuffet. Heb je geen zin om te koken? Twee maal per week kun je aanschuiven bij een gezamenlijk diner en in de omgeving vind je een overvloed aan leuke restaurantjes.

Hoeve Springendal

 

zelfgemaakte jam

 

Voor de cultuur liefhebbers is er het landgoed en landhuis Singraven of het schoolmuseum in Ootmarsum. Daarnaast is de hoeve onderdeel van de nieuwe Glaskunstroute Tubbergen die de VVV gemeente Tubbergen in samenwerking met Stichting Glasrijk ontwikkelde. 

Landgoed Singraven

Landgoed Singraven

 

In de schemer avond kunnen de liefhebbers wild spotten met de boswachter. Wat wil een mens nog meer?

Wil je zelf ook overnachten in Twente?

Ben je op zoek naar een sfeervolle en bijzondere plek om te overnachten in Twente dan ben je in Hoeve Springendal geheel aan het juiste adres.

Wil je meer info over dit paradijsje? Lees alles wat je nodig hebt voor een fijne vakantie op de eigen site.

Hoeve Springendal

# wij sliepen hier op uitnodiging van Hoeve Springendal. Ik schrijf in mijn blogs altijd mijn eigen mening.

 

 

Als je dit leuk vond om te lezen dan vind je dit vast ook leuk;

Bed and Breakfast Botterpot Groesbeek aan de Walk of Wisdom

Hotspot Bed and Breakfast Botterpot Groesbeek

Afgelopen weekend had ik een afspraak met 2 vriendinnen. We combineerden ons sauna bezoek met een nacht slapen en een lekkere wandeling. Omdat we best wel ver uit elkaar wonen gingen we op zoek naar een leuk adresje. We vonden de super knusse Bed and Breakfast Botterpot in Groesbeek. Echt zo'n plek waar je gelijk verliefd op wordt!

 

Het huisje

Als ik het lange erf naar Bed and Breakfast Botterpot op rijd zie ik eerst even niets anders dan weilanden. Dan komt, verscholen achter een paar bomen, het huisje in zicht. Het bijzondere is dat je dit huis helemaal voor jezelf hebt als je bij de B&B boekt. Geen kamer dus in de grote boerderij erachter, maar een geheel eigen plek. Hoe luxe is dat!

Nadat ik de auto heb geparkeerd wordt ik hartelijk ontvangen door gastvrouw Paula. Ze laat me het huisje zien en ik krijg de sleutel. Mijn vriendinnen zijn er inmiddels ook en al snel zijn we aan de klets. Ons gezellige vriendinnenweekend begint goed!

Het huis is geheel in landelijke stijl ingericht. De mooie meubels en kleine details maken het geheel af en er is aan alles gedacht. Er staat een kast vol gezellige boeken, er zijn cd's die je kunt draaien en er ligt volop handige info over de omgeving. We voelen ons al snel helemaal thuis. Ik ben gek op de warme sfeer van de plek. Ik zou hier best wel samen met Frank een week willen blijven. Lekker wandelen en fietsen en dan 's avonds relaxen op ons eigen stekkie.

 

 

Jammer dat het nu te koud is. Het lijkt me heerlijk om hier samen te ontbijten!

 

Op de boerderij

Op het terrein zijn diverse dieren aanwezig. Zo loopt er een aantal kippen met haan en rennen er al knorrend drie schattige varkentjes in een afgesloten weide rond. Ook is er een boomgaard. In het seizoen maken Paula en haar man lekkere jams en sapjes "van eigen gaard".

Het ontbijt bestaat uit kakelverse eieren van de eigen kippen. Vers geperst sap en veel biologische producten staan ook op het menu. De koffie of thee kun je zelf zetten. Elke dag worden er in de ochtend heerlijke verse (Duitse) broodjes gehaald. Hoe verwend kun je zijn?

 

 

Er is genoeg te doen

Als we de koffie ophebben stappen we in de auto. De sauna van Gochness ligt op een klein kwartiertje rijden van Groesbeek. Het is leuk om een keer in een Duitse sauna te zijn. Een dag en avond heerlijk bijkletsen, zwemmen en eten. We gaan die avond pas laat naar bed.

De volgende dag trekken we na het ontbijt de wandelschoenen aan. Paula geeft ons de omschrijving mee van een kortere route in de omgeving. We lopen het pad af en zitten gelijk al buiten het dorp. Via een serie wijngaarden en over de Jansberg komen we aan de rand van het grote Duitse Reichswald. Een plek waar je nog veel meer kunt wandelen dan wij nu doen. Onderweg komen we routebordjes tegen van diverse langere paden, waaronder het Pieterpad.  Jammer dat we niet meer tijd hebben om alles uitgebreid te bekijken.

Ons vriendinnenweekend is geslaagd. We zijn heerlijk verwend en bijgekletst. Als het aan mij ligt kom ik zeker nog eens terug op deze bijzondere plek!

 

 

 

 

 

 

Handig om te weten over Bed and Breakfast Botterpot

 • Ben je enthousiast geworden over Bed and Breakfast Botterpot dan kun je meer informatie vinden op de eigen site. Wil je boeken dan kun je een mail sturen of bellen met Paula.
 • Bed and Breakfast Botterpot is ook te vinden op de site van BedandBreakfast.nl.
 • Verzorg je liever je eigen ontbijt dan kan dat ook. Je mag dan wel onbeperkt gebruik maken van de koffie en thee faciliteiten.
 • Er zijn leenfietsen bij het huisje inbegrepen.
 • Huisdieren zijn welkom. Dit wel in overleg!
 • Bed and Breakfast Botterpot ligt tegen de Duitse grens aan. Denk er dus (eventueel) aan om je paspoort mee te nemen!
 • Wil je net als wij naar de sauna van GochNess? Je vind de sauna op Kranenburger Str. 20 in Goch.
 • Vanuit het huisje kun je perfect wandelen en fietsen. Paula kan je alle info geven die je nodig hebt.
 • Ben je een wijnliefhebber dan kun je terecht bij wijnhoeve de Colonjes. Zij hebben een biologische wijngaard en organiseren (in het seizoen) diverse arrangementen en rondleidingen.
 • In 2018 zijn er op 28, 29 en 30 september weer de Nederlandse wijnfeesten.
 • Ben je meer van de koffie, bier en/of een hapje? Op loopafstand van Bed and Breakfast Botterpot vind je Boscafé Merlijn.
 • Paula geeft je graag meer info over wat er te doen en beleven is in de regio..

 

Lijkt het jou wat om zelf een keer bij Bed and Breakfast Botterpot te overnachten?

Als je dit adresje leuk vond kijk dan zeker ook naar mijn andere hotspots!

 

 

 

 

 

De leukste campings van west Amerika

In mei, juni en juli 2016 trokken we met de auto en de tent langs de westkust van Amerika. Dit gebied is een waar paradijs voor de liefhebbers van wilde natuur, het buitenleven en outdooractiviteiten. Nationale parken als de Grand Canyon, Bryce Canyon, Yosemite National Park en Death Valley strijden om de liefde van reizigers. Maar ook buiten de nationale parken is het goed toeven. De meest gave manier om al dat natuurgeweld het best te beleven is om er middenin te slapen. Of je met de auto en tent, camper of caravan reist, de campings zijn helemaal ingericht op bezoekers. Wil je meer van het gebaande pad dan kun je in de wildernis kamperen tijdens een langere trektocht. Wij ontdekten veel van de leukste campings van west Amerika. In dit blog geef ik je een impressie van een aantal van onze favoriete plekken.

 

kamperen4

Onze allereerste camping was in de vallei van Death Valley National Park. Om de extreme hitte van de zomer te voorkomen gingen we hier als eerste naartoe. We kwamen precies in een kleine hittegolf terecht. Het vinden van een campsite in de vallei was daardoor geen enkel probleem. We trotseerden temperaturen van 48 graden overdag en zwoele zweterige nachten in onze tent. De tent parkeerden we op één van de weinige schaduwrijke plekken en we ontbeten elke dag heerlijk aan de camping tafel. De meegebrachte melk was na 1 dag zuur, maar wat was het MOOI!

 

kamperen

 

kamperen5

Het volgende park dat we aandeden was Zion National park. We stonden er 's morgens vroeg een paar uur in de rij om een plek te bemachtigen op de South Campsite. Wat we kregen was dit! Uitzicht op de prachtige kloofwanden en rust. Geweldig toch? We hadden er wel kunnen wónen, maar dit was pas aan het begin van onze trip. Op naar de volgende mooie plek!

 

 

kamperen1

De bovenrand van de prachtige Bryce Canyon. Een rustige plek tussen de dennenbomen. Hier maakten we voor het eerst kennis met de enorme koude van de regio. Een kleine koudekolf zorgde voor nachttemperaturen die maar nét boven het vriespunt uitkwamen. Bibberen, een fris ontbijt, de afwas en daarna warm worden in de eerste zonnestralen.

 

 

kamperen2

 

kamperen3

De weg naar Capitol Reef National Park was zo mooi dat we maar bleven stoppen. Daardoor kwamen we pas tegen het eind van de middag aan en waren we te laat om een plek op één van de campsites te veroveren. Ons oog werd getrokken door een plek aan het begin van de toegangsweg van het park. We namen een kijkje en ontdekte zo spontaan onze eerste gratis kampeerplek. Bij tijden van grote drukte wordt er een oogje dichtgeknepen. We aten een warm hapje in het dorp en poetsten onze tanden achter een rotsblok. Een mooie oplossing vonden we zelf.

 

kamperen6

In Moab stonden we op een BLM campsite, pal aan de oever van de Coloradoriver. We bezochten hier o.a. het bijzondere Arches National Park. Dit is nog steeds één van onze favoriete campsites uit de serie leukste campings van west Amerika. Qua voorzieningen was er niet veel. Op het terrein  van "Big Sur" waren een aantal dumptoilets en verder niets. Water haalden we in grote jerrycans bij een andere camping die vlakbij het dorp lag. Wat we natuurlijk wel weer hadden; de picknicktafel en heel veel ruimte en rust. Maar het meest verliefd zijn we nog steeds op de prachtige setting van onze plek! Voor 15 dollar per nacht kampeerden we hier prinsheerlijk 4 nachten lang. Op ons eigen kooktoestelletje warmden we water op om ons te wassen. Daarna werd het tijd om weer eens uitgebreid te douchen en trokken we verder voor een nachtje hotel.

 

rps20160601_200947

Eind mei waren de campsites in de Grand Canyon overvol. We hadden geluk dat er een afzegging was en dat de motorrijder voor ons de (enorme) plek wel wilde delen. Zo konden we ook hier een nacht ons bedje spreiden. Overdag heerlijk wandelen in de kloof en 's avonds goede gesprekken bij het kampvuur. Wat wil een mens nog meer?

 

kamperen7

In Flagstaff stonden we een nacht op de Koa Campsite. Op zich een prima campsite maar wel erg druk in het Memorial Day weekend. De Amerikanen kamperen graag en het liefst met grote groepen. Tijd om de rust weer op te zoeken!

 

kamperen8

In Joshua Tree National Park troffen we een tweede hittegolf. We stonden op de geweldige Jumbo Rocks campground tussen de meest gave rotsformaties.  Joshua Tree is echt een heel bijzonder woestijnpark. Als we de hitte wilden ontvluchten zaten we op de stenen onder de bosjes aan het eind van de plek. Ook brachten we een middag door in het dorps zwembad, heerlijk! We dronken liters water. Onze watervoorraad vulden we gratis aan bij het bezoekerscentrum, top geregeld!

 

 

kamperen14

kamperen10

Wie in Amerika kampeert ontkomt er niet aan. Kamperen in beren gebied! Best wel spannend hoor mag ik je vertellen. Onder de leukste campings van west Amerika zijn er diverse in beren gebied. Het verschilt per campsite hoe er omgegaan wordt met de beren. Wat alle campings gemeen hebben zijn de bearboxes. Hier stal je spullen zodat beren en andere dieren als vogels en eekhoorns 🙂 niet bij je eten kunnen komen. Soms kan het ook in de auto, maar in Lassen Volcanic National Park was dat niet het geval. Het is even wennen om te leven uit de box, maar liever dan een beer in je tent toch? Praktische informatie over kamperen en beren vind je op mijn eerdere blog: alles wat je moet weten over kamperen in Amerika!

 

 

kamperen9

kamperen11

kamperen12

Meestal kookten we zelf hoor....maar een paar blikken in de voorraad is altijd handig. Zeker als je een aantal nachten kampeert in een park, zoals wij deden op North Pines Campground. In Yosemite National Park zijn er winkels maar die zijn erg duur. Deze beef stew kwam hier goed van pas!

 

 

kamperen16

Half juni was de Tioga Pass open en konden we vanuit Yosemite naar het Mono Lake en spookstad Bodie rijden. Onze tent zetten we op de Aspen campground bij Lee Vining neer. Aan de Lee Vining rivier, tussen de bomen maar wel weer met een bearbox. Een prima uitvalsbasis.

 

kamperen13

We vonden een geweldige leuke site met allerlei kleine campings. Een mooie variatie in de serie leukste campings van west Amerika. De Soul Food Farm heeft een mini camping in de olijfboomgaard. We waren de enige gasten en hadden het rijk alleen. Kamperen bij de boer, in style! Een paar dagen helemaal niets, beetje wandelen en zwemmen en verder veel rust. Heerlijk! Dit was mijn verrassendste camping op de lijst  leukste campings van west Amerika

 

 

 

kamperen15

In Oregon reden we een paar dagen door de mooie Columbia River Gorge. De Eagle Creek campground stamt al uit 1916 en is de oudste in de kloof. Honderd jaar geleden was er slechts een kleine weg door de kloof, maar inmiddels is daar een snelweg bijgekomen. De setting hoog boven op de kloofrand is nog steeds ideaal. Tegenwoordig is wat verkeerslawaai helaas niet meer te vermijden. 

 

rps20160717_104609

Last but not least....De prachtige Ohanapecosh camping in Mount Ranier National Park. Wie wil er zijn tent nu niet op zo'n bijzonder plekje neerzetten? Grote, met mos begroeide rotsen en hoge dennebomen. Frisse lucht en rust. Beren kunnen er ook zijn, maar hier mag je het eten gewoon in de auto bewaren. Ga je weg of naar bed dan moet alles opgeruimd zijn.

 

 

Natuurlijk zijn dit lang niet alle campings waar we in het westen stonden, maar wel de leukste campings van west Amerika. Ik ben benieuwd welke van deze campings jou wel aanspreekt. Of misschien heb je zelf al eens op één van deze sites gekampeerd. Laat je het me weten in een reactie onder aan het blog?

 

In mijn lijst van de leukste campings van west Amerika vind je alleen campings die je met de auto of het ov kunt bereiken. Kamperen in de wildernis lijkt me ook helemaal geweldig, maar dit deden wij zelf niet.

 

Wil je meer praktische info over het kamperen in Amerika lees er alles over in mijn blog "Alles wat je moet weten over kamperen in Amerika".

 

Wil je weten wat wij zoal zagen tijdens onze roadtrip in west Amerika? Klik dan eens door naar mijn Verenigde Staten pagina! Of neem eens een kijkje op mijn Instagram account!

Droomplek op het platteland; B&B Justjesoars.

Het afgelopen weekend was ik in nationaal park De Alde Feanen en verkende het gebied vanuit mijn eigen droomplek aan de rand van het park. Midden in de weilanden, net buiten het dorp Oudega, sliep ik 2 nachten in Bed & Breakfast Justjesoars en wat een geweldige plek is dit! Justjesoars betekent vrij vertaald nét even anders en dat is het zeker! Aagje en Henk hebben met veel liefde en geduld een fantastische plek opgebouwd, waar ik me helemaal thuis voel. Ik laat je graag zien waarom Justjesoars mijn hart heeft gestolen en je de plek zeker een keer met eigen ogen moet bekijken!

justjesoars1

 

Als ik aan kom rijden over de lange oprijlaan komt Aagje me al enthousiast tegemoet. Na een eerste kennismaking breng ik mijn spullen in het huis achter in de tuin en ben op slag verliefd. Uit de voormalige garage hebben Aagje en Henk een fantastisch, sfeervol huis gecreëerd dat voorzien is van alle gemakken. Naast een geweldig uitzicht over de weilanden staat het Lytshûs vol met comfortabele meubels en leuke hebbedingetjes. Aagje is gek op Brocante en heeft een hele verzameling van de meest prachtige spullen. Deels van haar ouders, en deels in de loop der jaren verzameld en opgeknapt. "Weggooien is echt zonde, met een beetje liefde kun je zoveel moois doen met tweedehands spullen" zegt ze vol enthousiasme. Ik ben het helemaal met haar eens!

justjesoars5

justjesoars

justjesoars12

justjesoars2

justjesoars9

 

 

Rust en ruimte

We schuiven aan de uitnodigende tuintafel. Onder het genot van een drankje kletsen we over het ontstaan van Justjesoars en de wens om de rust en ruimte met anderen te delen. Aan de achterzijde van het huis vind je twee terrassen met een geweldig uitzicht over de omringende weilanden. Het gras is gemaaid, koeien scharrelen in de weide en de bomen ruisen. Een plek waar ik dit weekend nog veel tijd door zal brengen. Een beetje mijmeren en genieten van de stilte van het platteland! 's Avonds kijk ik naar boven en zie de sterren aan de hemel. Er is niet veel omgevingslicht en mijn ogen wennen snel aan het donker.

justjesoars3

justjesoars7

 

 

Ruimte voor vrijheid maar ook voor een gesprek...

Naast een B&B kamer in het oude achterhuis en het het Lytshûs staat er in de tuin ook een klein workshop atelier en wordt er hard gewerkt aan het voltooien van een groepsruimte. Aagje heeft haar roots in de ouderenzorg en vanuit die passie ontvangt ze met Henk gasten van over de hele wereld. Er worden workshops gegeven, herinneringen opgehaald en familiedagen georganiseerd en dit alles op een vrijblijvende manier. Er is de ruimte om zelf over het terrein te dwalen, je lekker even terug te trekken of gezellig aan te schuiven en te kletsen. Niets moet, alles mag. Dit is één van de dingen die Justjesoars voor mij zo bijzonder maakt. Ik zwerf met mijn camera door de tuin en geniet van heerlijke ontbijtjes op het terras achter ons huisje.

hashtag-problemen

justjesoars4

justjesoars6

justjesoars11

 

Het weekend gaat té snel voorbij en al veel te vlug moet ik afscheid nemen van Justjesaors. Hoe graag had ik nog wat langer willen blijven om te genieten van de geweldige omgeving, meer te kunnen praten met Aagje en Henk, een leuke workshop te volgen of met een boekje op het terras kunnen zitten. Genoeg redenen om een keer terug te komen, want dat ik terugkom staat vast!

justjesoars10

"Gewoon", op de oprit!

 

Zelf overnachten op dit droomplekje?

 • Wil je zelf graag een keer bij Justjesoars overnachten kijk dan  op de eigen site voor meer informatie.
 • Justjesoars is ook te vinden op Bed-en-Breakfast.nl en Air B&B .
 • Het is ook mogelijk om een verblijf te boeken waarbij er in overleg wat extra zorg gegeven kan worden. 't Lytshûs is geschikt voor mensen die wat slechter ter been zijn en heeft een slaap- en badkamer op de begane grond.

 

justjesoars8

 

 

 

Als je Justjesoars een leuke plek vind kijk dan zeker ook eens op mijn pagina met bijzondere plekjes waar ik overnacht heb voor meer inspiratie.

Ik sliep op uitnodiging van Aagje en Henk in It Lytshûs. In reviews geef ik altijd mijn eerlijke mening.