De foto van de maand augustus.

Fotograferen is al jaren mijn grote passie. Het liefst fotografeer ik mensen en natuur . Er is niets mooiers dan thuis al deze dierbare herinneringen nog eens te kunnen bekijken en het gevoel van het moment er weer bij te krijgen. Ik ben geduldig, maar tijdens mijn reizen ben ik niet diegene die uren op een plekje ligt en wacht op het perfecte moment. Mijn camera is goed, maar ik heb geen heel arsenaal aan extra spullen bij me. Zo ontstaan de spontane foto's waar ik jaren later nog steeds van geniet.

Iedere maand kies ik een foto uit waar ik een bijzondere herinnering aan heb.

Augustus 2015

Singapore was een ware verrassing aan het eind van onze lange reis. Eén van de mooiste dingen van de stad vonden we het bijzondere complex van Gardens By The Bay. Gardens by the Bay is meer dan 100 hectare groot en bedacht  om de stad van meer groen te voorzien en zo een beter leefklimaat te creëren. Het bestaat sinds 2012 en is een mengeling van groen en strakke gebouwen. Twee grote koepels herbergen een regenwoud en bloementuin, er zijn diverse kleinere tuinen, een speel/water tuin voor kinderen en de bijzondere Supertrees Grove, waar deze foto gemaakt is. De bomen zitten vol met varens, bromelia's, orchideeën en nog diverse andere soorten planten. Ze zijn verlicht en 's avonds is er een lichtshow. Al het licht wordt gegenereerd via speciale zonnepaneeltjes en regenwater wordt opgevangen voor de bewatering. Een indrukwekkende tuin!

foto van de maand augustus

13 reacties

  1. Prachtig zeg, mooie foto! Wij waren op de heen- en terugweg van onze reis door Nieuw-Zeeland zo’n 20 uur in Singapore, maar we hebben niet heel veel van de stad gezien helaas. Ik zou er best nog eens veel meer willen zien!

  2. Supermooie foto. Ik kan me herinneren dat ik daar ben geweest. Helaas moest ik aan de overkant van het ‘schip’ in 1 van de gebouwen gewoon een week lekker hard werken..

  3. Kijk, dit is nou een leuke rubriek. Heb bedacht om een fotoboek te maken met mijn beste reisfoto’s van 2005-2015 en dan in 10 categorieën, maar dat zijn dan wel gelijk 100 blogpostings over foto’s haha 🙂

    • Ik snap je helemaal. Ook ik dacht “wat zal ik eens doen met mijn foto’s”. Op mijn blogs plaats ik al geregeld foto’s, maar op deze manier springt er af en toe nog één iets meer uit. Het verhaal erachter geeft het ook net wat meer vind ik. Leuk om te lezen dat het idee aanslaat!

    • Er stond een rij om naar boven te gaan dus dat hebben we overgeslagen. In één van de koepeltuinen kun je ook naar boven lopen en krijg je alles van dichtbij te zien.

  4. Pingback: Fotoverhaal - Reuzenpanda’s uit China

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.