shit happens scooter ongeluk op Bali

Over een scooter ongeluk op Bali en een engeltje op mijn schouder

Op pad met de scooter

We hebben, zoals we wel vaker doen als we in Azië zijn, een scooter gehuurd en toeren daarmee het eiland rond op weg naar de Pura Besakih tempel. Een mooie rit tussen de groene rijstvelden en door kleine dorpjes. Onderweg stoppen we regelmatig om even om ons heen te kijken en na een tijd besluiten we om wat langer van die scooter af te stappen. Frank seint me dat hij wel zin heeft om wat te drinken in het restaurantje dat we net gepasseerd zijn.

Een fatale bocht

Ik draai mijn stuur in om de bocht te maken. Daarbij doe ik iets verkeerd waardoor ik te veel gas geef en met volle vaart rechtdoor richting een meters diepe greppel rijd. In mijn paniek wil ik remmen maar draai de gashendel alleen nog maar meer open. In volle vaart rijd ik op de greppel af en zie mijn leven aan me voorbij flitsen. Voor ik het weet lig ik beneden en staat Frank boven me te roepen of alles goed met me is. Zijn eigen scooter heeft hij verderop uit zijn handen laten vallen. Versuft kijk ik om me heen. Zo op het eerste gezicht is er niet echt iets ernstigs aan de hand.

Met de schrik vrij

Van alle kanten komen de mensen aangesneld en helpen mij en de scooter weer overeind. Iedereen is heel bezorgd om die buitenlandse dame die zo diep gevallen is. Op wonderbaarlijke wijze heeft de scooter geen krasje en mijn enige verwonding is een grote blauwe plek op mijn been in de vorm van de zijspiegel.

Na de val drinken we nog dat drankje waarna ik wel weer wat van de schrik bekomen ben en voorzichtig weer verder rij, maar bochtjes draaien doe ik hééél rustig. De tempel is prachtig en we genieten, al zit de schrik er wel in.

De blauwe plek is nog lange tijd een stille herinnering aan het engeltje dat die dag op mijn schouder zat.

Op reis zijn is fantastisch! Maar soms heb je weleens van die momenten dat het misgaat. In Indonesië zijn brommers veel zwaarder dan die in Nederland en helaas lees je regelmatig over een scooter ongeluk op Bali of andere plekken in Azië. Blijf alert en geniet!

Klik voor meer "Shit Happens" verhalen door naar mijn speciale pagina.

Of lees hier het verhaal van Anjo over emigreren naar Bali, met persoonlijke tips voor de mooiste plekjes.

 

Geplaatst in Indonesië, Shit happens.

2 reacties

  1. Hoi Ivonne. Weet je wel dat je bij veel reisverzekeraars niet gedekt bent als je met een brommer in Indonesië op pad bent? Het wordt gezien als een motor en je moet er eigenlijk een motorrijbewijs voor hebben. Gelukkig liep het voor jou goed af maar er gebeuren regelmatig zware ongevallen mee!

    • Hoi André.Inmiddels weet ik het. De brommers in Indonesië zijn inderdaad een stuk zwaarder dan we gewend zijn. Per verzekeraar kunnen de regels anders zijn dus het is zaak om de voorwaarden even goed te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *