shit happens ontbijtscam in Mexico City

Ontbijtscam in Mexico City

Vroeg in de ochtend, Mexico City

We zijn in Mexico City. Na een lange vlucht met een tussenlanding en een wat rusteloze eerste nacht zijn we klaar om te gaan ontbijten en de stad te verkennen. In ons hotel is het ontbijt ter plekke in de ontbijtzaal bij te boeken dus lopen we met onze duffe hoofden naar het buffet.

Bij de deur van de ontbijtzaal worden we opgewacht door een vriendelijke dame. Zij vertelt ons dat het helaas helemaal vol is op dit moment maar dat er beneden eenzelfde ontbijt is. In principe zitten daar groepsreizigers, maar voor hetzelfde bedrag kunnen we daar ook ontbijten, er loopt wel even iemand met ons mee.

Beneden in de kelder is het druk, we betalen aan een man die ons bij de ingang opwacht en schuiven aan bij het karige buffet. Er is (slappe) koffie, van die witte toast boterhammen waarbij je een eitje kunt krijgen en jam en verder ligt er wat tomaat en ui en dan is de koek wel op. Voor mijn gevoel was er boven echt veel meer keuze.

Een knagend gevoel

Tijdens het eten gaat er iets knagen en het blijft knagen daarom besluit ik na het eten toch even naar boven te lopen om even een kijkje te nemen in de andere zaal. Ik zie lekkere salades, veel fruit, bonen, broodjes, lekkere gebakjes voor bij de koffie (uit de echte automaat). Dit is nog eens een ontbijtbuffet waar je warm voor loopt! En het gekke is, het is er helemaal niet zo druk e er zijn diverse lege tafels.

De vriendelijke dame is er niet, dus ik besluit even naar de receptie te lopen en de situatie wat duidelijker te krijgen. Waarom zo'n verschil? Daar wordt ons gevraagd de dame en heer die met ons meeliep naar beneden te identificeren. Ik voel me nu enigszins ongemakkelijk want zo goed had ik eigenlijk nog niet nagedacht. Wat zullen de eventuele gevolgen voor het personeel zijn, wie weet worden ze wel ontslagen en wil ik dat wel op mijn geweten hebben? Van de receptioniste krijgen we verontschuldigingen en zelfs ons geld terug. Bovendien mogen de tweede ochtend gratis gaan ontbijten.

De volgende ochtend, in Mexico City

Na een toch wel wat slechte nacht komen we de volgende dag gelukkig beide personeelsleden weer tegen en schudden elkaar de hand, alles weer goed in het paradijs. We beginnen aan een geweldige reis door Mexico.

Op reis zijn is fantastisch! Maar soms heb je weleens van die momenten dat het misgaat. Gaat er ergens een alarmbelletje rinkelen luister dan naar je gevoel.

Klik voor meer "Shit Happens" verhalen door naar mijn speciale pagina.

Lees hier meer over onze route van 4 weken met auto en de bus door Mexico.

Geplaatst in Mexico, Shit happens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *