camper route Noorwegen Trolltunga

Nederland Noorwegen, reisverslag camper route Noorwegen

Noorwegen.... het land dat al op mijn bucketlist staat sinds we ons campertje kochten. Eindelijk is het zo ver en gaan we vanuit Nederland naar Noorwegen rijden. Lekker op de bonnefooi, zoals we dat graag doen en regelmatig wildkamperen, want dat kun je in Noorwegen als geen ander. Natuurlijk bezoeken we ook de mooiste bezienswaardigheden van Noorwegen maar alles staat open.

In dit reisverslag deel ik onze camper route Noorwegen, tips en bezienswaardigheden. Met foto's van alle mooie plekjes die we gaan ontdekken. En nu maar duimen dat het weer in Noorwegen ons gunstig gezind is. We gaan het beleven, leuk dat je met ons mee reist op onze vakantie in Noorwegen. Inntil da!

Camper route Noorwegen:

Sinds onze vakantie in Fins Lapland zijn we verliefd op de prachtige natuur in het noorden van Europa en willen we graag meer ontdekken. Volgens andere Noorwegen reizigers maakt het eigenlijk niet zo veel uit waar je naartoe gaat en wat je ziet want alles is mooi in Noorwegen. Iedere rit een ontdekking, elke waterval en fjord weer prachtig en sfeervolle, kleurrijke stadjes om het af te toppen. Alleen het weer hé, dat is wel een dingetje. Drie natte zomers op rij, wordt het dit jaar weer een droge(re)?

Een kaart vol speldjes, de mooiste bezienswaardigheden van Noorwegen

Omdat we de tijd hebben kunnen we helemaal naar de Noordkaap rijden maar of we dat gaan halen? En natuurlijk gaan we dan ook naar de Lofoten. Volgens veel reizigers het hoogtepunt van een vakantie in Noorwegen. We gaan onze neus achterna....wie weet blijven we wel in het zuidelijk deel van Noorwegen. Bezoeken we Bergen, wandelen we bij Trolltunga en Preikestolen, bekijken we de waterval Vøringfossen en rijden we diverse van de scenic routes. Mijn kaart staat vol gele speldjes....

* De uitgelichte foto heb ik (nog?) niet zelf gemaakt maar is rechtenvrij gedownload van Pixabay. (Trolltunga Ringedalsvannet, fotograaf: Trondmyhre4). Het rode huis is door mij in Lapland geschoten.

Handige reisgids voor je vakantie in Noorwegen:

 

Nederland-Noorwegen, dag 1 en 2. De rit naar Bremen

Eindelijk is het zover en vertrekken we vanuit Nederland naar Noorwegen. Met enige vertraging vanwege de fijne wandelopdracht in de Eifel en nog een paar andere last minute afspraken maar we hebben de tijd dus geen probleem. Gelukkig controleerden we voor vertrek de camper nog eens goed want het bleek dat de marter die al enige tijd in Eersel rondzwerft de leiding van onze ruiten-wis-vloeistof kapot geknaagd had. Frank kon dus nog even aan de slag :).

We rijden langzaam aan naar net noorden. Elke dag een stukje rijden en wat doen, daar houden we van. Onze eerste stop is bij een meer net ten noorden van Bremen waar we na de rit een boekje lezen en genieten van het lekkere weer. Bij de parkeerplaats mag je ook overnachten en wat een heerlijk plekje is dat!

Op de tweede dag fietsen we dwars door een groen park en Naturschutzgebiet naar het oude centrum van Bremen. Ik ken het van de sprookjes verhalen uit mijn jeugd (De Bremer straatmuzikanten). De Altstad van Hanzestad Bremen heeft diverse gezellige pleintjes en veel mooie, historische panden. Perfect voor een paar uur rondslenteren en een terrasje. In Duitsland is alles gesloten op zondag, dus ook eerste en tweede Pinksterdag maar in de wijk Schnoor en op het centrale marktplein is het gezellig druk. Een prima start van onze reis naar Noorwegen

 

camper route Noorwegen: 2e Pinksterdag Bremer Marktplatz

De Bremer Marktplatz is gezellig druk op 2e Pinksterdag 

kamperen bij Bremen Duitsland

Hoe gaaf is het dat je op zulke mooie plekjes mag overnachten met de camper

 

camper route Noorwegen. Ivonne van Myfootprints in Ribe Denemarken

Het is heerlijk slenteren in Ribe Denemarken

camper route Noorwegen. Kleurrijke huizen en klinkerstraatje in Ribe Denemarken

Zo leuk al die kleurrijke huisjes in Ribe

Camper route Noorwegen, dag 3. Kleurrijk Ribe, Denemarken

Vaarwel Duitsland, hallo Denemarken!

Nog een laatste boodschap, even tanken en een klein half uur later passeren we de Duits-Deense grens. De komende dagen blijven we in het westelijk deel van Denemarken voor we uiteindelijk de veerboot naar Noorwegen zullen pakken.

We beginnen onze dagen in Denemarken met een bezoek aan sfeervol Ribe. Een kneuterig stadje vol klinkerstraatjes, kleurrijke gebouwen en ook veel water en groen rond het dorp.

In de zomer is Ribe een druk bezochte plek maar zo eind mei is het gezellig maar zeker niet te druk. En wat een heerlijk weer hebben we. We eten buiten en pas om half 10 verruil ik mijn korte broek voor de lange. Een prima begin van onze eerste kennismaking met Denemarken.

Uitwaaien in Denemarken, dag 4 van onze camperroute naar Noorwegen

Van het brede strand van Rømø (waar je ook met de auto en camper op mag rijden) naar het grindstrand en de kliffen op het eiland Fur. Twee heel verschillende werelden en allebei leuk. De één bereik je via een lange dijk, de ander met een veerboot en op beiden staat vandaag heel veel wind

De tip om eiland Fur te bezoeken kreeg ik van mijn nicht Sonja en wat een gouden tip is het. Op Fur kun je prima wandelen (fietsen als de wind is gaan liggen) en het eiland staat ook bekend om de vele fossielen die er gevonden worden.
Voor onze eerste nacht zocht ik een mooi stekje om met het campertje te overnachten en die heb je hier genoeg. En zo staan we met 2 andere campers op een prachtige klif. Met elk een eigen picknicktafel, uitzicht op de zee, koeien aan de andere kant en een heel gaaf strandje beneden ons.

→Kosten veerboot naar Fur: 2 personen en camper (retour) 140 Deense kronen (prijs 2023). Ter plekke met de pin betaald.

 

camper route Noorwegen, camperplek op Fur Denemarken

Alweer zo'n pareltje deze camperplek op Fur in Denemarken

Klif en strand Fur Denemarken

Met beneden ons dit strand en kliffen

Geplaatst in camper, Europa, Noorwegen, Roadtrips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *