autoverzekering voor op reis

Een goede autoverzekering voor je vakantie kiezen

Wij zijn gek op het maken van mooie roadtrips. In het verleden beperkte zich dat tot één reis met de tent en auto in de zomervakantie maar sinds we ons camperbusje hebben zijn we veel vaker op pad. Toen we de bus kochten moesten we, net als bij de auto, weer nadenken over een goede autoverzekering. Zeker tijdens onze buitenlandse reizen willen we met een gerust hart in de auto kunnen stappen.

Zonder zorgen op reis met de juiste autoverzekering

Een goede autoverzekering is altijd belangrijk maar als je op reis gaat misschien nóg wel belangrijker dan wanneer je thuis bent. Naast het feit dat autopech of een ongeluk krijgen tijdens je vakantie sowieso al erg vervelend is kunnen bepaalde dingen het nog lastiger maken.
Zo kan het bijvoorbeeld lastig zijn om te communiceren in een vreemde taal, de bedrijfscultuur anders zijn in een ander land of onderdelen voor reparatie moeilijk te verkrijgen.
Dan is het extra fijn om een goede verzekeringsmaatschappij achter je te hebben staan. Naast een helpdesk hebben zij ook een goed netwerk om je met alle problemen te kunnen helpen en dat scheelt een hele hoop ellende!

Welke autoverzekering kies je?

Het was best even puzzelen, premies en voorwaarden vergelijken maar uiteindelijk vonden we een prima autoverzekering. En waar ik voor mijn oude Toyota Corolla een WA verzekering heb kozen we voor de camperbus een All Risk verzekering.

Wie zijn auto verzekert kan grofweg kiezen uit drie verschillende basisverzekeringen. Daarnaast kun je nog kiezen uit aanvullende dekkingen zoals pechhulp en rechtsbijstand voor de auto. Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering is het altijd goed om alle vormen weer te bekijken en de voorwaarden en dekkingen te vergelijken. Neem je tijd, het kan je geld en ongemak voorkomen.

→Tip: ook in je reisverzekering kunnen bepaalde zaken voor de auto geregeld worden of zijn. Lees daarom ook even goed de delen die over de auto gaan. Zo voorkom je dat je dubbel verzekerd bent of juist te weinig.

rijden over de Route des Grandes Alpes

Het betere bochtenwerk; rijden op de Route des Grandes Alpes (Frankrijk)

De verschillende types autoverzekeringen

1-De WA verzekering
De eenvoudigste en goedkoopste autoverzekering is de WA verzekering. Met deze verzekering is alle schade gedekt die je bij anderen veroorzaakt maar niet die aan je eigen auto. Deze verzekering wordt vaak gebruikt bij oudere auto's waarvoor je weinig meer terugkrijgt als er schade is.

2-De WA+ of beperkt Casco verzekering
Met de WA+ verzekering is alle schade gedekt aan anderen en ook veel aan je eigen auto, maar niet alles! Zo had ik jaren geleden een WA+ verzekering. Tijdens een hagelbui moest ik onverwacht remmen en raakte ik in een slip waarbij ik op een berm inreed. Tot mijn verbazing ontdekte ik toen pas dat deze eenzijdige, zelf veroorzaakte schade niet gedekt was. Gelukkig reed ik zacht maar de rekening was behoorlijk. Een flinke domper en reden om daarna weer over te stappen op een All Risk verzekering.

3-De All risk verzekering
De meest uitgebreide en duurste autoverzekering is de All risk verzekering. Hierbij is alles inbegrepen. Soms zijn er wat specifieke voorwaarden maar dit is altijd aangegeven. Denk daarbij aan je reparaties uit te moeten laten voeren bij een aangesloten garage. Als wij op reis zijn huren wij het liefst een auto die All Risk verzekerd is. Ook onze camper is op dit moment All Risk verzekerd, wel zo veilig.

Fijne vakantie! Waar gaat jouw komende reis naartoe?

Zoek je nog wat fijne inspiratie voor mooie roadtrips? Kijk dan zeker even op de speciale pagina met al mijn tips.

Geplaatst in Roadtrips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *