test damersrugzak van Osprey

Rugzak voor dames; de Osprey Archeon 30 wandelrugzak

Ben je op zoek naar een fijne rugzak voor dames? De Osprey Archeon 30 dagrugzak is net iets groter dan de basis dagrugzak waardoor hij prima te gebruiken is als je net wat meer mee wilt nemen tijdens het wandelen. Zelf een rugzak kopen? Lees dan verder over mijn ervaring met de Osprey rugzak.

Een fijne multifunctionele rugzak voor dames

Toen ik door Osprey werd gevraagd of ik weer een dagrugzak van ze wilde uittesten was ik gelijk enthousiast. Ik ben al een aantal jaar tevreden gebruiker van de Osprey Tempest 20 dagrugzak maar deze heeft twee nadelen. Hij is voor mij vaak nét iets te klein en heeft geen ingebouwde regenhoes. Bij het kiezen van mijn nieuwe rugzak voor dames waren dit dan ook de belangrijkste kenmerken waar ik hem op heb uitgezocht.

Uiteindelijk koos ik voor de Osprey Archeon 30. Het fijne van deze rugzak is dat hij net iets meer inhoud heeft. Hierdoor kan hij niet alleen tijdens het wandelen maar ook als dagrugzak gebruikt worden tijdens onze backpack reizen. Daarnaast heeft hij een ingebouwde regenhoes, precies wat ik zocht dus. De vorige keer had ik mijn precieze maat voor een dagrugzak al bepaald via de Osprey bacpack sizer app dus deze keer kan ik direct tot bestellen over gaan.

Is de Osprey Archeon 30 niet precies wat je zoekt? Klik hier door voor nog veel meer mooie rugzakken van Osprey.

Myfootprints review Osprey rugtas dames

In de praktijk; rugzak voor dames getest

Op het eerste gezicht ziet de Osprey Archeon 30 dames rugzak er prima uit. Hij is robuust, voorzien van diverse vakken, voor 100% gemaakt van gerecycled materiaal en mooi van kleur. Natuurlijk komt de echte test pas in het gebruik. Aangezien backpacken er voorlopig even niet in zit gebruik ik de rugzak tijdens mijn wandelingen in Nederland. Nadat ik hem thuis goed op maat heb afgesteld wandel ik diverse routes met vriendinnen en met Frank. Het is altijd even wennen aan de andere indeling van een nieuwe rugzak maar al snel heeft alles een plek gekregen.

Al tijdens één van de eerste wandelingen kan ik goed testen of de rugzak qua volume ook past bij wat ik in gedachten heb. We beginnen ons klompenpad bij Ermelo met fris weer maar na een uur breekt de zon door en kan de winterjas wel uit. Zonder moeite gaat hij in de rugzak en er is nog genoeg ruimte over voor andere spullen. Een stuk verderop ruil ik de jas om voor mijn fotocamera. In de kleinere Osprey paste deze alleen maar zonder cameratas maar nu gaat hij er makkelijk in. Test geslaagd.

test Osprey dag rugzak voor dames

Opbergruimte en vakken

De Osprey Archeon 30 heeft diverse vakken. In het ruime hoofdvak vind je een kleiner binnenvak waar een laptop of tablet in past. Aan de bovenkant is er nog een ruim vak en de regenhoes bevind zich onderaan zodat je hem tijdens het wandelen snel kunt openen. Op heuphoogte zijn er twee vakken waar een waterfles in kan.

Tijdens het wandelen vind ik het af en toe wel lastig om mijn grote waterfles weer in het heup vak te krijgen omdat de zakken voor mij eigenlijk nét iets te hoog zijn. Wat aanvankelijk een pluspunt leek, grote zijvakken, blijkt in de praktijk niet perfect. Misschien dat andere dames er minder probleem mee hebben maar voor mij is het niet ideaal.

Openen en sluiten van de rugzak

Wat ik enorm handig vind is de grote rits aan de voorkant van de rugzak. Dit systeem heb ik ook op mijn grote backpack en is perfect om snel bij al je spullen te kunnen. Geen gegraai via de bovenkant van de rugzak. Ook als we tijdens het wandelen even snel iets willen opbergen kan Frank dit doen zonder dat ik de rugzak van mijn rug moet halen, ideaal!

De metalen gespen die de Archeon 30 rugzak op diverse plekken heeft zijn weerbestendig en stevig. Toch vind ik die van de bovenkant zelf niet zo fijn. Met handschoenen aan en mijn minder goede fijne motoriek is hij lastig open en dicht te maken. Persoonlijk heb ik bovenop liever een ouderwets kliksysteem.

Osprey rugzak dames Archeon 30 liter

Ideaal zo'n rits aan de voorkant!

Wandelen in de regen

De regenhoes van een rugzak test je natuurlijk liever niet in de praktijk uit maar regen hoort er wel bij tijdens het wandelen. Wanneer we tijdens één van onze wandelingen worden overvallen door een flinke regenbui trekt Frank voor mij de regenhoes uit het vak. Binnen enkele seconden zit de rugzak veilig verstopt onder de hoes. Als het na een uur weer droog wordt is de inhoud van de rugzak nog steeds kurkdroog.

Eindconclusie van de Osprey Archeon 30 rugzak voor dames

  • De Osprey Archeon 30 rugzak voor dames zit comfortabel en snijdt niet in de schouders.
  • 30 liter is een prima maat voor een dagrugzak. Het hoofdvak is ruim en er past met gemak een dikke winterjas in.
  • Door de handige regenhoes blijven je spullen ook bij een regenbui droog.
  • De rits aan de voorkant van de dagrugzak zorgt ervoor dat je altijd snel bij je spullen kunt.
  • Een waterfles in de zijvakken van de rugzak is wat lastig bereikbaar tijdens het wandelen.
  • Het schuif-sluitsysteem aan de bovenkant vind ik minder fijn dan het standaard kliksysteem.
  • Al met al een prima dagrugzak voor dames.

Nog meer handige blogs:

Ben je net gestart met wandelen, of weer opnieuw begonnen met het opbouwen? Dan heb je vast wat aan deze tips voor startende wandelaars.

Meer wandelinspiratie en leuke wandelroutes vind je op mijn speciale wandelpagina.

Lees hier meer reviews van outdoor en wandelmaterialen

Geplaatst in reviews, wandeluitrusting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *