uitgetest Morillon Low Brown wandelschoen heren

Getest en goed bevonden: lage wandelschoen voor heren, de Morillon Low Brown

Frank was al een tijd op zoek naar nieuwe wandelschoenen. De vraag om een paar schoenen van Berghen uit te testen schoof ik daarom graag naar hem door. Hij koos uiteindelijk voor de lage wandelschoen voor heren, type Morillion Low Brown.  Ze waren precies op tijd binnen om ze uit te testen tijdens een wandelvakantie in de Duitse Eifel en Luxemburg. Dit zijn zijn bevindingen.

De juiste schoen

Vorig jaar bestelde ik mijn hoge dames wandelschoenen via het internet en vond het best lastig om te bepalen welke maat ik moest kiezen. Na een klein jaar gebruik ben ik nog steeds erg enthousiast over deze schoenen en Frank besloot mede daarom de Morillon Low Brown te kiezen. Waar ik nog twee verschillende maten moest bestellen had Frank het makkelijker. Aangezien wij dezelfde maat hebben paste hij thuis mijn schoenen en bestelde daarna dezelfde maat wandelschoen voor heren, lekker makkelijk ;).  Een paar dagen later werden de schoenen thuisbezorgd en kon de wandelpret beginnen.

Morillon Low Brown wandelschoen heren

De Morillon Low Brown wandelschoen voor heren

De Morillon Low Brown van Berghen is een stevige en soepele wandelschoen van het type A die geschikt is voor vlakkere terreinen. Een lichte schoen (350 gram) met de stevigheid van een wandelschoen. Dankzij het ademend en waterdicht membraan kun je er ook bij natte omstandigheden goed mee lopen. De speciale Vibram®- zool geeft je uitzonderlijk grip op ruw en nat terrein en tegelijkertijd een goede demping. De perfecte schoen voor wandelingen in Nederland en op glooiend terrein tijdens wandelvakanties in het buitenland.

Het echte werk

Nu de schoenen binnen zijn kan het echte werk beginnen. Frank kan zich helemaal uitleven tijdens onze trip naar Vianden. We lopen maar liefst drie verschillende wandelroutes in het Het NaturWanderPark delux waarbij we allerlei soorten terreinen passeren. Van bospaadjes tot kleine beekjes, grintwegen en rotsachtig terrein. En hoewel er staat dat de schoen geschikt is voor vlak terrein trotseert hij er zonder problemen diverse pittige klimmetjes en afdalingen mee.

Eenmaal thuis gaan de schoenen aan op diverse wandelingen. Het voorjaar is één van onze favoriete seizoenen voor een wandeling in eigen land. Doordat de Morillon Low Brown waterdicht is hoef je nooit op te letten of je wel de juiste schoenen aan hebt als het nat weer is, of wanneer je door hoger gras loopt zoals tijdens onze wandeling rondom het Brabantse Megen.

review Morillon Low Brown wandelschoen heren

Eindconclusie van de Berghen heren wandelschoenen- test

De schoenen zitten geweldig lekker en maken waar wat ze beloven en zelfs nog een beetje meer. Frank heeft er heerlijk op gelopen en is blij met zijn keuze. Een fijne, lichte schoen die geschikt is voor diverse soorten terrein en waar hij zelfs de bergen mee in durft te trekken.

Zoek je nog een mooie wandelroute om je wandelschoenen uit te testen? Je vind al mijn tips op de speciale wandelpagina. Veel plezier!

Liever een schoen voor dames, of een hoger model? Lees hier mijn ervaring met de Morillon High Anthracite/Blue.

Geplaatst in reviews, wandelen, wandeluitrusting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *