PortoPresso camping koffiezetapparaat Myfootprintsnl

Getest: het PortoPresso camping koffiezetapparaat

Voor veel mensen is koffie een eerste levensbehoefte. Vooral het eerste bakje in de ochtend is puur goud. Normaal gesproken zetten wij onze koffie gewoon met de hand: met gekookt water en een koffiefilter, ook in de camper. Toen ik gevraagd werd om de PortoPresso uit te proberen was ik direct nieuwsgierig. Met dit camping koffiezetapparaat zet je binnen korte tijd een lekker kopje koffie. Gewoon, via het stopcontact óf op de accu van de auto of camper. Ideaal als je op reis bent. Ook nieuwsgierig naar dit koffiezetapparaat? Lees dan mijn ervaring.

Geen dag zonder koffie.

Wie onze reizen volgt weet dat wij echte koffie addicts zijn. We verheugen ons enorm op het eerste kopje bij het ontbijt en de grote bak na het avondeten. Ook tijdens een wandeling of dagje fietsen strijken we graag op een terrasje neer voor een Cappuccino of Latte macciato. Je kunt gerust stellen dat onze dag niet compleet is zonder een aantal lekkere bakjes koffie.

Camping koffiezetapparaat: koffie zetten met óf zonder stroom?

Sinds we onze camper hebben gaan we er regelmatig mee op pad. Waar we met de tent altijd op een camping stonden hebben we nu veel meer keuzemogelijkheden. Zo staan we soms op een camping, soms op de camperplaats en als het even kan kamperen we lekker "wild". Home is where you park it!

Het fijne is dat we via de accu's altijd onze eigen stroom bij ons hebben, zelfs als we niet op een camping staan. Dat biedt nieuwe mogelijkheden. Doordat je de PortoPresso op stroom én via de 12 volt aansluiting kunt gebruiken is hij ideaal voor onze camperreizen.

PortoPresso camping koffiezetapparaat in handige reis verpakking

Een pakketje!

Vol spanning maak ik de doos open die zojuist bij mij is bezorgd. De PortoPresso zit in een handig etui samen met een extra adapter en aansluiting voor het gewone stopcontact. Makkelijk om mee te nemen in de koffer maar wij gaan hem natuurlijk gelijk uittesten in de camper!

Het basisdeel van het camping koffiezetapparaat bestaat uit een deel waar je water in moet doen, een deel waar een Nespresso (of ander merk) cup in doet en een snoer met 12 volt aansluiting. Onderaan zit een speciale beker zodat je geen aparte beker mee hoeft te nemen. Gewapend met het koffiezetapparaat en 2 cups begeef ik me naar de camperbus. Water erin, cupje erin en inpluggen maar. Dan is het een kwestie van afwachten.

PortoPresso koffiezetten op accu in de camper

Een verse bak koffie.

Nadat ik op de aan/uit schakelaar heb gedrukt begint hij te knipperen als teken dat het water opgewarmd wordt. Na ongeveer een minuut begint het binnen in het koffiezetapparaat te sissen en komt er een klein drupje warm water uit het gaatje bovenin. Nog een kleine minuut verder gaat er een ander lampje branden en treed fase 2 in werking. Nadat ik op de andere knop gedrukt heb begint het apparaat te brommen en hoor ik het pruttelen van koffie in de beker.

Even later is de koffie doorgelopen. Ik wacht tot hij afslaat of er een piepje komt dat hij klaar is maar er gebeurt niets. Even uitzetten dus, bekertje er onderuit en inschenken waarna ik de volgende kop koffie zet. Tussendoor hoef ik hem niet schoon te maken maar kan ik de PortoPresso direct vullen en de cup vernieuwen. Opwarmen, koffie zetten en klaar Frank heeft zijn koffie al op dus die kan mooi even een foto van mij maken terwijl ik geniet van mijn verse bakje, mét suiker en melk.

PortoPresso camping koffiezetapparaat Myfootprintsnl

Het tweede rondje.

Voor ons tweede rondje prikken we het koffiezetapparaat in het stopcontact. Ook met de elektra duurt het ruim anderhalve minuut voordat de koffie klaar is. Nadat de eerste kop klaar is en we hem over hebben geschonken prutst Frank wat boven de aanrecht om het cupje te verwisselen. Er vallen nog wat laatste druppels koffie uit het bakje. Daarna gaat de nieuwe cup erin en begint het proces van voren af aan.

Eindoordeel van het PortoPresso camper koffiezetapparaat.

De PortoPresso is een makkelijk te bedienen koffiezetapparaat en zet een pittig bakje koffie. Ideaal voor wie er op pad gaat met de camper of caravan. Wanneer je hem op de accu (12 volt) gebruikt duurt het een tijdje voordat het water opgewarmd is. Op zich geen probleem maar als je graag samen koffie drinkt vind ik het wat onhandig omdat de kopjes niet tegelijk klaar zijn. Ook lekt alles nog wat na dus zelf zou ik hem alleen boven een aanrecht gebruiken.

Door de bijgeleverde adapter kun je hem ook in een gewoon stopcontact gebruiken. Handig als je bijvoorbeeld op een hotelkamer zit waar je geen koffie zet faciliteiten hebt. Zo ben je niet afhankelijk van een hotelbar maar kun je gewoon op de kamer nog even zelf een kopje koffie maken. Na afloop haal je de cup eruit, spoel je het filter en de beker door en klaar is kees!

 

Ook leuk om te lezen: Camping of camperplaats, tips voor leuke camperplaatsen en kleinschalige campings in Nederland.

 

 

Geplaatst in camper, kamperen, reviews.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.