Hanwag wandelschoenen voor dames review

Getest: Hanwag wandelschoenen voor dames: de Tsoma Mid Lady

Goede wandelschoenen vinden is best lastig en persoonlijk. Toen ik benaderd werd of ik een paar Hanwag wandelschoenen voor dames wilde uittesten hoefde ik niet lang na te denken. Frank zweert namelijk bij zijn Hanwag Palung Mid en laten ze daar nu ook een mooi paar van in dames wandelschoenen hebben. Lees hier mijn ervaring met de Tsoma Mid Lady wandelschoenen voor dames.

Hanwag wandelschoenen voor dames; de Tsoma Mid Lady

De Tsoma Mid Lady is een lichte, halfhoge wandelschoen van het type AB. Geschikt voor diverse soorten ondergrond waardoor je er zowel goed in bergachtig terrein als ook over de vlakkere paden wandelt. Licht van gewicht en gemaakt van soepel yak-leer waardoor hij direct al fijn aan je voeten zit. De speciale TubeTec zool zorgt voor een perfecte demping en is daardoor extra comfortabel.

Een schoen die je direct aantrekt en waar je gelijk al mee wegwandelt. Tenminste, dat was bij Frank het geval. Ik ben benieuwd of het bij mij ook zo is.

Hanwag dames wandelschoenen

Donker grijs met een klein beetje rood. Het oog wil ook wat

In de praktijk

Zoals we gewend zijn komen de schoenen keurig ingepakt bij ons binnen. Altijd leuk om zo'n pakketje open te maken! Nadat ik de wandelschoenen heb uitgepakt trek ik ze gelijk aan. Ze zitten prima en de eerste indruk is goed.

In de middag lopen we een eerste rondje door het bos in de buurt en de schoenen voelen fijn aan mijn voeten. De veters strikken gaat makkelijk met mijn (dunne) handschoenen aan. Daarnaast blijven mijn voeten lekker warm tijdens het wandelen. Ook wel prettig op deze koude winterdag.

Het vervelende is dat we alleen in Nederland kunnen wandelen en de Hanwag wandelschoenen voor dames dus niet in de bergen kunnen testen. Maar daar hebben we wat op bedacht. Ook in Nederland zijn er namelijk plekken met een behoorlijk hoogteverschil waar je goed moet stijgen en dalen. Een goed excuus om de bergen van Nederland op te gaan zoeken.

→Lees hier onze tips voor de mooiste bergwandelingen van Nederland.

review Hanwag wandelschoenen voor dames de Tsoma Mid Lady

wandeluitrusting getest Hanwag wandelschoenen voor dames

Eerste test van de Hanwag Tsoma Mid Lady dames wandelschoenen

Wandelen in de Nederlandse bergen

We wandelen een lange wandelroute in Zuid-Limburg en bedwingen de stuwwallen rond Oosterbeek en Doorwerth tijdens kortere wandelingen. Ook wandel ik een mooie route door landgoed Mariëndaal wanneer ik een nachtje bij mijn vader ben. Om het af te toppen wandelen we nog een koude en mistige maar fraaie route in het Deelerwoud.

Na honderden traptredes en diverse klimmetjes en afdalingen ben ik nog steeds tevreden. De wandelschoenen van Hanwag doen wat ze moeten doen. Ze zitten fijn aan mijn voeten onder elke omstandigheid. Zacht, maar toch stevig en door de demping van de zool voelt het plezierig als ik mijn voeten neerzet tijdens een stevige wandeling. Ook de modderige paden die we onderweg tegenkomen bedwingen we zonder problemen.

uitzicht op de uiterwaarden bij Doorwerth

Uitzicht over de uiterwaarden bij Doorwerth
Hanwag Tsoma Mid Lady wandelschoenen voor dames; eindconclusie

De Tsoma Mid Lady is een prima wandelschoen voor dames. De wandelschoenen zitten heerlijk zacht en toch stabiel aan je voeten die warm en droog blijven bij nattere omstandigheden. In heuvelachtig terrein glijden je voeten niet in de schoenen en blijft het daardoor comfortabel wandelen. Door de demping in de zolen is het ook plezierig wandelen als je wat meer kracht moet zetten bij het stijgen of dalen in heuvelachtig terrein.

Hanwag wandelschoenen voor dames review

Zoek je nog een mooie wandelroute om je wandelschoenen uit te testen?

Je vind al mijn tips voor de mooiste wandelroutes op de speciale wandelpagina.

Veel plezier met wandelen!

Geplaatst in reviews, wandeluitrusting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *