roestvrijstalen pannenset voor in de camper

Getest: 4-delige roestvrijstalen pannenset van Spring

Wij zijn gek op kamperen. Sinds wij begin vorig jaar ons camperbusje kochten kamperen we nog vaker dan we toen we alleen met de tent op reis gingen. Ons eenvoudige kampeer pannensetje was al snel dringend aan vervanging toe. Het aanbod van Knivesandtools om een pannenset te mogen testen kwam dus als geroepen. We gingen op zoek naar een serieuze set die we zowel thuis als in de camper kunnen gebruiken. Uiteindelijk werd het een 4-delige roestvrijstalen pannenset van het merk Spring.

De juiste pannenset kiezen

De juiste pannenset uitkiezen blijkt lastiger dan ik dacht. We willen namelijk niet meer in de valkuil trappen en een goedkope pannenset kopen die (te) snel kapot is. Een pan met anti-aanbaklaag van Teflon komt er ook niet meer in. Daarnaast zoeken we een pannenset die op gas maar ook op andere warmtebronnen zoals bijvoorbeeld inductie te gebruiken is. En dan ook nog één die we thuis zowel als in de camper kunnen gebruiken.

Omdat mijn vader al jaren met veel plezier met een roestvrijstalen pannenset kookt komen we uiteindelijk uit bij de 4-delige roestvrijstalen pannenset van Spring uit. In de Spring Brigade Premium starter Set zitten 3 "gewone" pannen met deksels van verschillende maten en een steelpan. Ideaal om thuis mee te koken maar ook op het wat kleinere gaspitje in de camper. Toekomstbestendig en een set waar we weer jaren plezier van kunnen hebben.

Nadat we de keuze hebben gemaakt is het een kwestie van bestellen en afwachten. Lang wachten hoeven we niet want de set is op voorraad en wordt binnen enkele dagen geleverd.

pannenset Brigade Premium Spring

De Spring Brigade premium roestvrijstalen pannenset

Het Zwitserse merk Spring maakt al meer dan 30 jaar pannen. De Spring Brigade pannenset die wij hebben uitgekozen is zelfs een officiële professionele horecaserie. Het bijzondere van deze pannenset is dat hij uit meerdere lagen is opgebouwd. De buitenste en binnenste laag zijn van roestvrijstaal waarin ook nikkel en chroom verwerkt zijn. Daartussen bevinden zich 3 lagen van aluminium. De combinatie van deze lagen en materialen maakt de pan duurzaam en zorgt ervoor dat de warmte zich tijdens het koken goed verspreid.

De set ziet er mooi uit met handgrepen die stevig vastzitten. Voortaan geen schroefjes meer aandraaien of wiebelende pannen. Wel zijn de pannen een stuk zwaarder dan die uit onze huidige set maar dat zijn we gewend van de pannen van mijn vader.

4 delige roestvrijstalen pannenset Spring

De pannenset in de praktijk

Hoewel de set er prachtig uitziet gaat het uiteindelijk om het gebruik. Tijd om de pannen uit te gaan testen dus.

We beginnen thuis met een lekkere wok maaltijd met rijst. Het valt me op dat het iets langer duurt voor de pan warm wordt maar daarna blijft hij prima op temperatuur. Ik kan de gaspit op de laagste stand zetten en de rijst laten pruttelen terwijl ik met de wokpan aan de slag ga. 20 minuten later staat er een heerlijke maaltijd op tafel en de pan is na het gebruik ook weer eenvoudig schoon te krijgen. Een goed begin.

Thuis én in de camper

De maanden erop gebruiken we de roestvrijstalen pannenset zowel thuis als tijdens onze trips met de camper. Ik neem ze zelfs een keer mee naar mijn vader om de pannen op een inductie kooktoestel te gebruiken. Waar we thuis alle maten pannen gebruiken kunnen we in de camper de twee kleinste maten ( 16 en 18 centimeter) het beste kwijt. Doordat het deksel ook op de steelpan past komt het er op neer dat we meestal de steelpan en middelste pan meenemen. Ze stapelen makkelijk in elkaar en passen daardoor ook in het kastje boven het keukenblok.

We zijn onder de indruk van het gebruikersgemak van de pannen. Wanneer we het gas wat hoger zetten worden ook de handgrepen behoorlijk warm en is een pannenlap soms nodig. Iets dat je kunt verwachten bij koken op gas maar toch jammer.

Na ongeveer een half jaar koken zien de pannen er nog als nieuw uit. Zelfs na veelvuldig gebruik en afwassen. Een goede start van een langdurig gebruik.

koken met pannen van Spring

roestvrijstalen pannenset voor in de camper

De eerste keer koken in de camper. Met de sticker er nog op 😉

Eindconclusie van de roestvrijstalen pannenset van Spring

  • De Spring Brigade Premium Starter Set is een robuuste, roestvrijstalen pannenset
  • In de set vind je 3 pannen en een steelpan, 25 jaar garantie
  • Is prima te gebruiken op gas én inductie (keramisch, elektrisch, halogeen en oven nog niet getest)
  • Wordt goed warm en koekt niet aan tijdens het koken
  • Stapelbaar waardoor de pannenset ook handig in kleine kastjes past
  • Bij het koken op gas worden de handgrepen warm als je het gas volledig open hebt gedraaid
  • Makkelijk schoon te krijgen, ziet er na een half jaar gebruik nog als nieuw uit
  • Wat mij betreft met vlag en wimpel geslaagd voor de test!
Geplaatst in kamperen, reviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *