Duurzaam reizen wandeluitrusting

Uitgetest; de Teva Women Terra Light Sandalen

Tijdens onze laatste lange backpack reis sneuvelden mijn trouwe Teva Sandalen en moest ik op zoek naar een nieuw paar. Ik viel gelijk op de leuke blauwe kleur van de lichtgewicht Teva Women Terra Light sandalen. Weer eens wat anders dan de zwarte of grijze die ik jarenlang had. Ook het feit dat ze licht van gewicht zijn, maar toch robuust sprak me aan. Het aanbod om een mooi outdoorproduct van Outdoorsupply.nl uit te mogen testen kwam precies op tijd! Drie maanden lang heb de sandalen bijna elke dag gedragen en ze zijn echt super!

Online kopen

De site van Outdoor Supply staat boordevol mooie outdoorartikelen waaronder diverse sandalen. De laatste jaren bestel ik meer online en met kleding en artikelen gaat dat prima. Omdat ik niet de makkelijkste voeten heb vind ik online schoenen kopen best wel lastig.

Van te voren had ik wat mailcontact met de klantenservice van Outdoorsupply.nl en werd mij aangeraden een maatje 43 sandalen te bestellen voor mijn maat 42 1/2 voeten. Mocht het niet goed zijn dan was het altijd makkelijk om te ruilen voor een andere set. De sandalen hadden officieel een levertijd van een aantal dagen maar waren snel binnen. Ze zaten gelijk lekker aan mijn voeten maar de echte test moest natuurlijk nog beginnen!

Teva Women Terra Light sandalen

Ik koos de Teva Women Terra Fi Lite City Lights Blue, zoals ze voluit heten, om een aantal redenen. Mijn eerdere ervaringen met het merk Teva zijn prima maar die sandalen waren altijd wat "zwaarder". Ik was vooral benieuwd hoe deze lichtgewicht sandalen zich houden na intensief gebruik.

Omdat wij regelmatig een langere reis maken en ik ze echt heel vaak aan heb maken mijn sandalen enorm veel kilometers in relatief korte tijd. Zo leek het bij mijn vorig paar dat ze snel "op" waren, maar eigenlijk was dat niet zo. In vier jaar tijd waren wij heel veel op pad en mijn sandalen gaan echt altijd mee!

Ook tijdens onze drie maanden in Midden-Amerika had ik ze bijna elke dag aan. In het hete weer waren ze heerlijk zacht om op te lopen zonder dat ik er zweetvoeten van kreeg. Ook tijdens iets zwaardere wandelingen bleven ze fijn zitten en had ik achteraf geen last van mijn voetzolen.

Teva Women Terra Light Sandalen

 

Makkelijk mee te nemen

Doordat ze weinig wegen zijn de Teva Women Terra Light Sandalen makkelijk mee te nemen. Handig als je bijvoorbeeld een stevige bergwandeling combineert met een bezoek aan een dorp of stad. Zo kun je in de bergen je wandelschoenen aan en later weer de sandalen. Als je een paar dagen op pad gaat met alleen een dagrugzak is het lichte gewicht ook mooi meegenomen. Je hebt bijna niet in de gaten dat je ze bij je hebt. Ondanks het lichte gewicht zijn de sandalen net zo robuust als het vorige paar dat ik had en zitten ze even comfortabel. Ook voor een dag fietsen met korte stukjes wandelen zijn ze goed geschikt.
Goede grip

Tijdens onze wandelingen lopen wij op wisselende ondergronden. De Teva Women Terra Light sandalen hebben een speciale "Spider Original Zool". Hiermee heb je extra grip op een natte/gladde ondergrond, iets dat regelmatig van pas komt. Zo loop je er makkelijk mee in de regen, op gladde stenen en rotsen maar ook als je bijvoorbeeld een riviertje of stroom oversteekt. Voor mij is dat altijd even spannend. Een paar jaar geleden viel ik 2 keer achter elkaar behoorlijk hard op een glad oppervlak, maar deze reis had ik geen enkel probleem. Wat mij betreft een dikke plus!

Mijn eindconclusie:

  • De Teva Women Terra Light sandalen zitten heerlijk aan mijn voeten. De speciale shock pad zorgt voor nog meer comfort.
  • De sandalen zijn luchtig waardoor je niet zweet tijdens het wandelen
  • De bandjes zijn makkelijk verstelbaar en houden alles goed op zijn plek
  • Doordat ze licht van gewicht zijn kun je ze makkelijk meenemen in je rugzak
  • Ook na drie maanden intensief gebruik in de hitte stinken de sandalen niet.
  • Door de leuke kleur passen de sandalen ook goed bij een rokje of jurk.
  • Op gladde/natte ondergronden bleef ik prima overeind.

 

Bezoek  mijn wandelpagina eens met tips voor de leukste routes in binnen en buitenland!

 

 

Geplaatst in reviews, wandelen, wandeluitrusting.

2 reacties

  1. In 2008 was mijn eerste reis naar India waar ik all liep op mijn heerlijke rode Teva’s.
    14 jaar later , dit voorjaar jaar, gooide ik ze onderweg op mijn camino weg omdat ik de zool al 2x had gelijmd en vond dat ik nu de stap om ze weg te doen maar moest nemen. Ik nam bewust afscheid van ze want wat heb ik er een plezier van gehad want deze heerlijk lopende en zittende Tev’s s hadden mij door heel wat verre en minder verre landen zonder moeite laten lopen . Vandaag heb ik nieuw gekocht , nog niet mijn hart aan verpand maar zitten ook weer zálig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *