reisgids voor de route 66

De Route 66 planner; complete reisgids voor de route 66

Elke Amerika fan heeft gehoord van de epische route 66. Een rit die bij veel mensen op de bucketlist staat. Wij zagen er een klein deel van tijdens onze lange reis door het westen van de Verenigde Staten. Sinds die tijd droom ik er stiekem van om hem een keer helemaal te rijden. Toen ik de vraag kreeg of ik de nieuwe reisgids voor de route 66 van Martine Piket wilde reviewen was ik direct nieuwsgierig. En het kan nóg leuker; ik mag er ook nog één aan jullie weggeven! 

 

Onze eigen ervaring met de Route 66

Toen Frank en ik een deel van de Route 66 wilden rijden zocht ik naar informatie op het internet. Het was best wel even zoeken, maar uiteindelijk vonden we een leuk stuk dat perfect in onze langere trip paste. We kozen voor het deel tussen Flagstaff en Lake Havasu en het allerlaatste deel tot (bijna) op de pier van Santa Monica, waar de route eindigt. Aan een reisgids voor de route 66 hadden we op dat moment niet echt behoefte. Mocht ik de hele afstand van begin tot eind rijden dan zou dat zeker wel zo zijn.

Lees hier onze ervaring en bekijk de foto's om een indruk te krijgen.

Route 66, Oatman

Een complete reisgids voor de route 66

In de Route 66 planner wordt het stuk dat wij zagen beschreven in dag 12, 13 en 14. Het is leuk om weer terug te zijn en die wind in onze haren te voelen. Ik zie de ezeltjes in Oatman weer voor me, de mooie uithangborden en de rijen brievenbussen. Ik proef de smaak van de hamburger en friet en hoor de jukebox in de Galaxy Diner..... Take me back please!

Naast een kortere beschrijving van wat je onderweg kunt zien staan er ook nog fijne tips voor hotels en restaurants in het boekje. Ook vind je er handige informatie over extra uitstapjes die je niet wilt missen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ander icoon, de Grand Canyon, die je makkelijk mee kunt pikken. De route staat uitgeschreven in navigatiebestemmingen die je direct naar de mooiste plekjes brengen. Wij reden gewoon van plaats tot plaats maar dit is nog veel makkelijker!

reisgids voor de route 66

Een handzame gids.

Martine schrijft dat ze een boekje wilde maken voor liefhebbers van de route zonder op alle details in te gaan en dat is gelukt. De Route 66 planner is klein en daardoor makkelijk mee te nemen. Een overzichtelijke reisgids waarmee je zonder je te hoeven haasten Route 66 in 14 dagen kunt rijden. Vol met informatie en bijpassende foto's maar niet té vol. Zo blijft hij leuk om te lezen en vind je er toch alles wat je nodig hebt om de route tot een goed eind te brengen.

Over Martine en de Route 66 Planner

Martine Piket (1967) is een ervaren reiziger die gek is op roadtrips. Het was een lang gekoesterde wens van haar om Route 66 van het begin tot het eind te rijden. In 2017 heeft zij de stoute schoenen aangetrokken en is de autorit in haar eentje gaan maken. Wat zij tijdens de voorbereidingen van en gedurende haar reis heel erg miste was een praktische Nederlandstalige gids voor de ‘gewone vakantieganger’, waarin alleen alle belangrijkste bezienswaardigheden staan. Ze moest zich behelpen met Engelstalige reisgidsen die voor echte Route 66-fanaten waren geschreven. Deze waren zo gedetailleerd dat je daardoor de indruk kreeg dat Route 66 rijden iets is wat je alleen na je pensioen of tijdens een sabbatical kunt doen. Bovendien waren deze gidsen alleen te gebruiken in combinatie met gedetailleerde wegenkaarten, niet met een navigator. Zo werd Route 66 Planner geboren.

Ben je enthousiast geworden en wil je zelf het boek bestellen

Of wil je eerst een kans wagen om de reisgids te winnen? Meedoen is heel simpel:

 • Laat dan onder dit blog of het bericht op de Facebookpagina van Myfootprints een reactie achter waarom je het boek wilt winnen.
 • Doe dit voor 10 juni 2018.
 • Zorg ervoor dat je een goed e-mailadres invult zodat ik je een bericht kan sturen (e-mailadressen worden niet getoond!)

*Deze winactie is gesloten en de winnaar heeft inmiddels bericht gehad!

 

 

 

Geplaatst in Noord-Amerika, reviews, Roadtrips, Verenigde Staten.

9 reacties

 1. Wat een leuk boek, zou ik graag willen winnen , vooral de leuke tips die ik graag aan mijn lijstje wil toevoegen …vriendelijke groet Paulien teunissen .

 2. Heel graag; we zijn net 2 weken terug maar dan kunnen we lezen wat we gemist hebben en wat we een volgende keer nog moeten zien!

 3. Wauw,ben al aan het rondkijken,wij willen hem ook nog eens rijden! Zou geweldig zijn om deze reisplanner te gebruiken en te lezen!🇱🇷

 4. Wij willen ooit rond reis maken route 66 er zijn niet zo veel boeken van zal mooi zijn om te winnen. En wat kost zo’n mooie boek route 66?

 5. Ik zou ontzettend graag het boek willen winnen. Ik heb tijdens vakanties stukken van de route 66 gereden. Door het boek te lezen kan ik kijken welke stukken wij nog gemist hebben en kunnen bekijken😉👍 Ook lijkt het mij leuk om de bezochte stukken aan mijn 4 kleinkinderen te laten zien en lezen🤗

  Groetjes Annelien Daman-Gahrmann

 6. Heimwee achtervolgt mij sinds mijn reis van Santa Monica tot in Albuquerque. Ik heb toen gezworen ooit de hele Route 66 af te rijden (vertrek uit Chicago) en vooral te zoeken naar oorspronkelijke stukken weg, soms verscholen in de bossen. De oude glorie, die dreigt langzaam aan te verdwijnen, moet uit zijn as verrijzen !
  Nu ben ik op pensioen en kan eindelijk de trip rustig afleggen op mijn ritme en misschien met een extra gids erbij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *