El Retiro Lanquin

Reisdagboek Midden-Amerika #5 Time flies in Guatemala

Terwijl ik dit schrijf zitten we alweer in Belize en kijken we terug op een fijne en zeer gevarieerde maand in Guatemala.

We verlieten het gebaande pad en bezochten de bijzondere dorpen Todos Santos en Nebaj. Daarna was het tijd voor natuur in Lanquin, Rio Dulce en als laatste en zeker niet de minste.... Tikal. Tijd voor een korte en laatse terugblik op dit deel van onze reis.Time flies in Guatemala!

Rio Dulce

Todos Santos en Nebaj.

Via een leuke route van Better Places bezochten we twee bijzondere dorpen met inheemse bevolkingsgroepen.

In Todos Santos dragen alle mannen met volle overtuiging de lokale klederdracht, heel bijzonder om daar een paar dagen tussen te lopen. Met mijn lange benen en grote voeten was ik zelf trouwens ook een ware attractie in het dorp.We maakten een hike naar El Torro, het hoogste non vulkanische punt van het land en zagen alle vulkanen die we eerder bekeken of beklommen mooi op een rij liggen.

Lees hier meer over onze route van het gebaande pad.

 

 

In Nebaj maakten we van dichtbij een Ixil begrafenis mee. Ook hier maakten we prachtige wandelingen die ons langs de velden, kleine dorpjes, rivieren en watervallen voerden.

portraits of the world Guatemalaman in klederdracht in Todos Santos

Nebaj

Nebaj Guatemala

 

Natuur, natuur en nog eens natuur.

De laatste week in Guatemala stond in het teken van drie geweldig mooie natuurlijke plekken en we genoten volop van de rust en het groen en ook van veel water!

Lanquin.

Onze uitvalsbasis was huisje Kolibri van hotel El Retiro Lanquin. Dit hotel ligt aan de rivier die dwars door het dorpje Lanquin stroomt.  Een geweldige plek om een paar dagen door te brengen. Je zit er midden in de natuur met het dorp op loopafstand. Er zijn huisjes, kamers met en zonder eigen badkamer en super goedkope dormrooms. Het hotel; heeft een eigen restaurant maar wil je af en toe wat anders dan zijn er meer restaurants in het dorp. Zwemmen doe je zo vanuit de voordeur in de rivier!

We wandelden en zwommen een dag in de watervallen van Semuc Champey, dat van bovenaf precies op de meren van Plitvice lijkt.

Semuc Champey Guatemala

Rio Dulce.

De eerste nacht in het waterrijke Rio Dulce sliepen we aan het strand in caribisch Livingston. Voor de dagen daarna vond ik een prachtig plekje langs de rivier bij el Hotelito Perdido. Een paar dagen vol stilte en groen. We pakten de kano en zwommen in de rivier. 's Avonds hadden we gezellige gesprekken aan de eettafel tot we naar bed gingen. Internet was er niet, maar dat is helemaal niet erg in zo'n paradijsje....

Rio Dulce

Rio Dulce

Flores en Tikal

We reisden door naar het sfeervolle eilandje Flores en bezochten het Maya complex Tikal. Deze tempels liggen in de jungle en het barst er van het wildlife. We zagen er een agouti, spidermonkeys, parkieten, neusbeertjes en werden getracteerd op een brulapen concert. Een perfecte plek om onze reis door Guatemala mee af te sluiten!

Tikal

howlermonkey Tikal

Volgende keer meer over onze reis door Belize, tot dan!

Todos Santos, time flies in Guatemala

 

Geplaatst in backpacken, Guatemala, Midden-Amerika, reisdagboek Midden-Amerika.

4 reacties

 1. Wauww, wat een heerlijke reis! Met al dat moois heb je zéker geen internet nodig. Volop genieten zonder wifi is zo fijn! Ik moet zeggen dat je me wel nieuwsgierig maakt naar Guatemala! En naar je volgende artikel over Belize, want misschien gaan we vanaf Mexico nog even de grens over…

  • Voor sommige dingen is ingernet toch wel heel handig. Plannen maken vanuit een boek kan wel, maar af en toe wat nazoeken of een hotel vinden voor na een lange reisdag is onmisbaar 😊. Verder kan ik prima een tijd zonder internet en tv, om maar eens wat anders te noemen.

 2. Wat leuk om je blog over Guatemala en Belize te lezen.
  Ik heb een vraag Weet jij nog zo welke accommodatie dat is geweest? Ziet er leuk uit zo aan het water?

  • Hoi Sharon. Leuk dat je mijn blog hebt gevonden. Ik heb nog niet echt veel kunnen schrijven van de reis maar wat was ie mooi!

   We sliepen in één van de huisjes van El Retiro Lanquin. Ik heb inmiddels een link in het artikel geplaatst! Ze hebben naast huisjes ook dormrooms en kamers en de sfeer is er prima. Enig nadeel was dat ze ‘s avonds regelmatig de muziek bij de bar te hard aan hadden staan. Dat was wel een minpunt..

   Mocht je meer vragen hebben dan hoor ik het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *