Quetzaltenango

Reisdagboek Midden-Amerika #4- twee weken in Guatemala

Dit is het vierde dagboek van onze reis door midden-Amerika. Inmiddels zitten de eerste twee weken in Guatemala er alweer op. Time flies.....

Onze laatste dagen in Nicaragua lagen we aan het strand bij León om vanuit daar verder te reizen.Helaas lukte het regelen van de route met de boot en via El Salvador die we in gedachten hadden ons niet. Uiteindelijk werd het een lange rit met een minibus naar Antigua. 

chickenbus Guatemala

 

 

 

De trip from hell...

 

De rit naar Antigua zullen we niet snel vergeten. Het eerste deel tot in El Salvador verliep vlot, maar daarna werd het minder. Een dronken medepassagier, een paspoort met foute stempel, 2 vergeten passagiers (waardoor we 45 min terug moesten rijden) en uiteindelijk een versnellingsbak die het begaf waardoor we de laatste kilometers alleen nog maar in de 2e versnelling konden rijden. Al met al viel de schade nog mee. In plaats van 5 uur waren we om half 11 's avonds ter plekke. Bijna 24 uur na ons nachtelijk vertrek. Gelukkig hadden we al 2 nachten in een heel leuke homestay met eigen terrasje gereserveerd en konden we gelijk in bed ploffen.

 

Antigua

 

De eerste keer dat ik in Antigua was vond ik het een fijne stad en ook nu was het gevoel er weer. We slenterden door de klinkerstraatjes en over de markt, klommen naar een hoog uitkijkpunt en maakten een uitstapje naar de Pacaya vulkaan. Daarnaast werden we verrast met een feestdag, inclusief een optocht, veel mensen en gezellige eetkraampjes op alle pleinen.Antigua Guatemala

 

 

Chichicastenango.

 

We reisden door naar Chichicastenango om daar de grote markt te bekijken en sliepen de nacht ervoor al in de stad. Daardoor konden we zien hoe de markt werd opgebouwd en rondlopen voordat de grotere groepen toeristen er waren. Wil je souvenir shoppen dan is dit de plek voor jou! Wij hielden het bij veel lekkere hapjes bij de diverse kraampjes en fruitverkopers.

market Chichicastenango

 

Het meer van Atitlan.

 

Het meer van Atitlan is één van de plekken die je niet moet overslaan, zelfs al heb je maar twee weken in Guatemala. Na een nacht in Panajachel pakten we de boot naar Isla Verde waar we 2 dagen in een fijn huisje tegen de berg aan sliepen. We zwommen, relaxten en wandelden op een pad met prachtig uitzicht hoog boven het meer. Daarna verhuisden we naar de andere kant van het meer. Helaas werd zelf wandelen afgeraden dus hielden we het bij wat relaxen en kortere wandelingen bij San Pedro en San Marco.

meer van Atitlan

 

Wist je dat het in de dorpen rond het meer stikt van de gave muurschilderingen?

twee weken in Guatemala, Atitlan

 

Quetzaltenango

 

Vanuit San Pedro reden we over een mooie weg langs het meer en klommen steeds hoger de bergen in richting Quetzaltenango (Xela). We bezochten er de heerlijke en mooi gelegen warmwaterbaden van Las Fuentes Giorginas. Ook maakten we een pittige trekking naar de vulkaan Santa Maria, waarbij ik flink last had van het wandelen op hoogte. Het uitzicht op de top was fenomenaal. Op vrijdag bezochten we de weekmarkt van San Francisco el Alto waar de lokale boeren hun vee kopen en verkopen.

Las Fuentas Georginas

 

cattle market Guatemala

 

Na deze eerste twee weken in Guatemala gaat onze route nóg een beetje verder van het gebaande pad, maar daarover meer in een volgend reisdagboek! Tot dan.

 

Wil je meer lezen over onze reis? Lees dan de eerdere reisdagboeken!

Deel 3:Nicaragua van het gebaande pad.

Deel 2: De eerste weken in Nicaragua.

Geplaatst in backpacken, Guatemala, Midden-Amerika, Nicaragua, reisdagboek Midden-Amerika.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *