stranden op Ometepe Nicaragua

Reisdagboek Midden-Amerika #2, de reis door Nicaragua

Inmiddels zijn we al een paar weken op reis door Nicaragua. Tijd voor een update in dit 2e live reisdagboek.

Het eerste deel van de route ging wat meer over het gebaande pad. Vanaf het vliegveld reisden we direct door naar sfeervol Granada. Na een paar nachten slenteren en acclimatiseren reisden we door naar het Isla de Ometpe. Na ons bezoek aan dit heerlijke eiland zochten we de stranden aan de zuidwestkust op. Granada Nicaragua

Een rustige start in Granada.

Granada is een goede plek om je reis door Nicaragua te beginnen. Vanaf het vliegveld zit je er overdag binnen een uur met de lokale of "chickenbus". Wij kwamen laat in de avond aan en hadden een taxi gereserveerd die ons direct naar ons eerste hotel bracht. De eerste 2 nachten sliepen we in hotel Con Corazón. Een heerlijke plek met fijne binnentuin, zwembad en een uitgebreid ontbijt. Welkom in Nicaragua!

ontbijt reis door Nicaragua. Hotel Con Corazón

 

We slenterden door klinkerstraatjes vol met gekleurde gebouwen en klommen naar het hoogste punt van de stad voor een blik van bovenaf. Vooral de levendige, dagelijkse, markt vonden we super. Een must see als je in de stad bent. Ook wandelden we naar het grote kerkhof aan de rand van de stad.

Natuurlijk liepen we s 'avonds ook over de drukke Calle de Calzade om mensjes te kijken onder het genot van een hapje en een drankje. We namen deel aan een cookingclass en op de laatste avond boekten we een avondtour naar de aktieve vulkaan Masaya, een bizarre ervaring, waarover later meer. Daarna was het tijd om verder te reizen.

krater Masaya vulkaan Granada

Meer over Granada vind je in het eerdere fotoblog!

 

 

Ometepe, beaches

Isla de Ometepe.

Een rit met de bus en een wilde vaart op een kleine veerboot brachten ons naar Isla de Ometepe. Een prachtig eiland met twee vulkanen en een relaxte vibe. We maakten een dagtour met gehuurde scooters waarbij we de stranden en minidorpjes van het eiland verkenden.

Een ander hoogtepunt was de hike op de Concepcion vulkaan. Bos, vergezichten, brul- en capucijnerapen en mistflarden op de top. Een pittige uitdaging die ik iedereen kan aanbevelen.

We hadden nog veel meer tijd op dit fijne plekje kunnen doorbrengen, maar er was meer te zien! Op naar de kust.

 

brulapen Ometepe

hike la Concepcion, Ometepe

 

viewpoint San Juan del Sur

San Juan del Sur.

We staken weer over, met een iets grotere pont dit keer, en daarna deelden we een taxi met 2 Canadezen. Zo waren we lekker snel in San Juan en konden we diezelfde middag nog naar boven lopen voor het beste uitzicht op de baai.

We huurden opnieuw een dag een brommer en trotseerden zandwegen vol stenen om de meest zuidelijke stranden van deze kust te bewonderen. Wat bijzonder om zulke ongerepte en rustige stranden aan te kunnen treffen. Mocht je naar Costa Rica willen dan is dit de plek om het te doen. We konden de grens bijna aantikken.

Lees hier mijn tips voor San Juan del Sur.

El Ostional beach Nicaragua

Natuurlijk genoten we ook van de surfers die de golfen trotseerden, het lekkere eten en de gezellige vibe. ' Avonds relaxten we op het dakterras van ons hotel en na 3 dagen strand en zee was het tijd om verder te gaan. Terug naar Granada met 2 bussen en op naar een ander deel van het land. Helaas kan dit niet meer met de pont vanaf Ometepe, maar is de route omslachtig en gaat helemaal om het meer heen.

cooking class Granada

Meer over ons vervolg van de reis door Nicaragua en de trip naar het groene gebied rond Rio San Juan in het volgende reisdagboek. Tot de volgende keer!

Lees alle verhalen en tips over onze reis vind je op de Nicaragua pagina.

Geplaatst in Midden-Amerika, Nicaragua, reisdagboek Midden-Amerika.

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *