kleurrijke gevel in Buenos Aires

Reisdagboek Chili en Argentinië; onze plannen

Nog een paar dagen en dan gaan we weer een tweetal bestemmingen van onze bucketlist afstrepen. Vanaf begin februari zullen we drie maanden lang door Chili en Argentinië reizen. Het wordt onze tweede reis in Zuid-Amerika en we zijn heel nieuwsgierig. Vandaag vertel ik je van onze plannen. Vanaf 1 februari zijn we te live te volgen via Facebook en verschijnt er regelmatig een reisdagboek Chili en Argentinië op het blog.

Genieten van het moment.

In dit eerste reisdagboek Chili en Argentinië krijg je een grof idee van onze route en plannen. Het allerleukste van reizen is het last minute plannen maken. Tips krijgen van anderen, zomaar een goed idee krijgen of verliefd worden op dat ene plekje. Het zijn de dingen die we zo tof vinden aan het reizen. Flexibel zijn en genieten van het moment doen we altijd, maar als je een langere tijd op pad bent is het makkelijker te realiseren dan tijdens een korte reis.

Chili en Argentinië zijn enorm grote landen waar we, dat weten we nu al, nog lang niet alles van kunnen gaan zien en beleven. Tijdens eerdere reizen hebben we ervaren dat de tijd altijd weer voorbij vliegt, zelfs al heb je een paar maanden. Wat in ieder geval vast staat is dat we veel willen gaan wandelen in de prachtige natuur.

Een rustige start

We starten onze reis in Santiago, Chili waar we een paar dagen een loft hebben gehuurd via Air B&B. Even lekker bijkomen van de vlucht, wennen aan de hitte (Ongeveer 30 graden) en door de binnenstad slenteren. Vanuit Santiago willen we ook een dag naar Valparaiso om de kleurrijke panden en de Street Art te gaan ontdekken.  Daarna stappen we op de bus richting Chilean waar we onze omgebouwde bus/camper gaan oppikken.

Roadtrippin....

Het huren van een vervoermiddel ging niet zonder slag of stoot en even leek het of we nooit wat leuks zouden gaan vinden. Het grootste probleem waar we tegenaan liepen was het oppikken van een camper of auto in het noorden die we aan het eind mochten droppen in het zuiden. We wikten en wogen diverse opties en routes af. Het lastige was dat we pas in maart in Nationaal Park Torres del Paine wilden zijn om zo de drukte daar te kunnen vermijden. Het huilen stond me af en toe nader dan het lachen.

Uiteindelijk kwam ik na lang googelen op een enthousiast verhaal over een Chileens stel dat een paar omgebouwde busjes in de verhuur heeft. Ik schreef ze aan en yes! Ze hadden niet alleen een busje beschikbaar maar we mochten hem ook in het zuiden achterlaten. Na een paar keer mailen boekten we in januari onze campsites  in Torres én camperbusje "Bicha".

campervan Bicha, reisdagboek en Argentinië

The ultimate freedom.... Zie je ons al gaan met dit (camper)busje?

40 dagen....

Gaan we op pad met deze toffe camperbus die van alle gemakken voorzien is. Pedro en Suzanna zijn zelf fervent reizigers en weten precies wat je nodig hebt als je op avontuur gaat. Het leuke is dat je in Chili en Argentinië regelmatig gratis kunt kamperen. Iets dat we in Australië ook al deden, en wat natuurlijk top is nu we alles bij ons zullen hebben. De ultieme vrijheid!

Ons idee:

  • We beginnen met de Ruta 5 in Chili
  • Rijden van een deel van de Carretera Austral en de Ruta 40
  • Onderweg komen we in het merengebied van Chili én dat van Argentinië en passeren we diverse keren de grens tussen beide landen.
  • Daarna reizen we verder door Patagonië en gaan ook naar Vuureiland, waar we het uiterste zuiden van het continent aan willen tikken.
  • Onze wandelschoenen staan al te trappelen en de backpacks zitten vol laagjes kleding. We gaan van heel warm naar steeds kouder en vier seizoenen op één dag in het zuiden.
  • Onderweg passeren we de meest prachtige bergen, meren, watervallen en nationale parken.
  • Genoeg voer voor ons reisdagboek Chili en Argentinië.

De W-trek in Torres del Paine

Na al dat rijden gaan we 5 nachten kamperen en hiken in Nationaal Park Torres del Paine. Ik heb zó veel mooie verhalen gehoord over dit park. In maart is het een stuk rustiger op de W-trek en misschien pikken we zelfs  al de eerste herfstkleuren mee.

En daarna?

Gaan we in ieder geval Buenos Aires, de groene wereld van de Iguazú watervallen en de woestijn rondom Salta verkennen. Waarschijnlijk met de bus, misschien pakken we een keer een binnenlandse vlucht. Ik probeer die te vermijden i.v.m. het milieu. Maar goed, met de enorme afstanden weten we nog niet wat wijsheid is. We zullen het zien, komt tijd komt raad. Op 30 april vliegen we weer terug vanaf Buenos Aires en komt er een eind aan onze reis.

Iguazu falls in Argentinië

 

Mijn papieren reisdagboek Chili en Argentinië is nog bijna helemaal blanco. Er staan slechts een heen en terugvlucht, een camper en 5 nachten hiken en kamperen in. Wat een genot gaat dat worden om al die pagina's te vullen.

#de foto's in dit blog zijn van Vanlife (de camper) en gratis vanaf Pixabay.

Heb je nog leuke tips voor ons? Ze zijn altijd welkom!

Wil je ons volgen op onze reis? Houd dan het blog en/of Facebook in de gaten voor het eerste reisdagboek Chili en Argentinië.

Of lees straks alle berichten op de Argentinië en de Chili pagina's.

 

Geplaatst in Argentinië, Chili, reisdagboek Chili en Argentinië, Zuid-Amerika.

2 reacties

  1. Trek voor de Iguazu watervallen een hele dag uit. Dan kun je met de boot tot onder de watervallen varen en de wandeling over de vlonders langs de rand van de waterval en over de rivier naar de bovenkant van de Devils Throat lopen. Nog steeds een van mijn mooiste herinneringen misschien ook wel door alle vlinders die ons vergezelden. Ze waren dol op het zoute zweet op onze armen. Als jullie tijd hebben is het ook de moeite waard om een dagje naar de Braziliaanse kant van de watervallen te gaan. Dan zie je de Devils Throat in al zijn glorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *